Monday, 21 January 2013

Tips mudah untuk menaikkan trafik blog

Pagi yang kejap lagi dah nak ke tgah hari.. hari isnin ni biase la.. macam lambat je mase berlalu.. :) So.. tadi tengah Blogwalking2 , klik sane , klik sini , bace sane bace sini jumpe la satu entry ni..dekat entry ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™  iaitu entry tentang "Tips / Cara mudah untuk menaikkan trafik blog"..  mesty rakan2 blogger nak tolong antare satu sama lain kn.. So jom la buat bnde ni..  senang aje.. tengok dan bace betol2.. jgn skip taw.. babap nanty.. hee =)

Entry copy + paste ni.. untuk pertama kali nya far buat ni.. hee =)


Jom kite bace cara2nya... ingat.! jgn nak skip. hee :)


1. Tulis posting artikel pas uh berikan tajuk yang rasenya sesuai la dengan entry + menarik... kalaw rase nak senang.. copy + paste je terus. :)

2. Lakukan tugasan dengan meletakkan Link URL di bawah ni untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog/web anda.

Sebelum :

1. MSR @Blogger


2. tengku nizam

3. mizz shizu

4. Myself V3 Me &

5. Blog Hanz

6.BeMie's World

7. Farah Shafiqah

8. Qila Razak

9. CekLa

10. Miss Yaty

11. Magrib Menjelma

12. The Simple Woman Day Book

13. AMRAFAHAN - Tripplet's Daddy

14. ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™

15. Fasyrah




Selepas :

1. tengku nizam

2. mizz shizu

3. Myself V3 Me &

4. Blog Hanz

5.BeMie's World

6. Farah Shafiqah

7. Qila Razak

8. CekLa

9. Miss Yaty

10. Magrib Menjelma

11. The Simple Woman Day Book

12. AMRAFAHAN - Tripplet's Daddy

13. ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™

14. Fasyrah

15. Blog anda


PERATURAN!! < pastikan ikot okeh.?? =) >

1. Sebelum anda meletakkan web-web diatas di komuniti Link URL ke posting web/blog anda,hapuskan link no 1.

2. Lepas tuh pindahkan Link no.2 menjadi no.1 , yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah <kt No.15>

So..... urutan akan jadi macam ni...

4. Ingat.! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut , maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut :

Bila posisi anda pada No.15 , jumlah backlink = 1

Posisi No.14 , Jumlah backlink = 5
Posisi No.13 , Jumlah backlink = 25
Posisi No.12 , Jumlah backlink = 125
Posisi No.11 , Jumlah backlink = 625
Posisi No.10 , Jumlah backlink = 3,125
Posisi No.9 , Jumlah backlink = 15,625
Posisi No.8 , Jumlah backlink = 78 ,125
Posisi No.7 , Jumlah backlink = 390,625
Posisi No.6 , Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi No.5 , Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi No.4 , Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi No.3 , Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi No.2 , Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi No.1 , Jumlah backlink = 6,103,515,625

Sama - sama lah cuba jaya.!

Selamat try , test and cuba okeh.?? hee =)

#ingat.. jgn cikelat a.k.a menipu ye.. tolong la sesame blogger untuk mendapatkan trafik yang bnyak..Jgn lupe nak promote skali link entry ni kat kawan2..Lagi bnyak lagi bagus.. Kalau lam 1 hari promote kat 100 blog mungkin yang buat hanya 10% je maknenya 10 orang yang buat..ingat ye..lagi bnyak backlink kita lagi tinggi rating kita kt google =)




4 comments:

  1. boleh ke cara ni menjadi...
    kira kita copy paste semua je la ekk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la ina.. cuba je la.. mungkin la kot menjadinya..kalaw tak,kenapa dyeowg pos cm uh kan.??? far try ,test n cube je.. lagi satu kn.. law buat entry cm ni mesty semeua orang nak tengok blog kita..diam tak diam buat orang dtg untuk membace sambil2 tuh BW kt entry lain..dah sibuk masing2 nak up kn trafik.. hee :) try la buat..kita support each other..

      Delete
  2. Replies
    1. hee :D saya pon buat je..berdasarkan kefahaman yang ta brape na faham.. saya copy je semua and the buang owg yang no 1 n then no yang terakhir sekali letak blog kite.. ta pham takpe la.. juz share.. :)

      Delete

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...