Tuesday, 5 February 2013

gelabah itu lucu

K0rang penah rase gelabah tak.?? lagi2 bile nak masok untuk di interview.. kan.?? habis la seram sejuk + tak boleh nak tido dengan lena + tak sabar + fikir ape la yang dyeowang nak tanye esok , penemu duga laki ke perempuan... haaaiiisshhh....semua dok mencanak2 je tanda soal kt atas kepale..hahaha :D 

lagi2 kalaw yang interview dengan dengan goverment ( SPA).. kompem sibuk dok buat research... pakat g bukak internet + tengok berita terkini + beli surat khabar pas uh dok belek la paper tuh satu muke surat ke muke surat tanpa "skip " tapi bile tang gossip artis benty lame sikit..buat hilang nerves..yeke.??hikk.hikkk.. :) ....lagi satu , siap print out seme details pasal jawatan yang kita mohon or yang berkaitan dengan jabatan yang kita dapat < pernah tengok bnde ni mase pergi interview dekat putrajaya tahun lepas..hehehehe :) >.. haiillaaa.... susah kan..tapi pada sesiapa yang selalu amik berat pasal negare okeh la.. kacang + petik jari je nak jawab..kan2..??


Korang pernah tengok tak bile orang yang terlalu nerves nak menghadapi interview..??? Far ada satu kisah..nak taw.. teruskan membace ... joommm....

Ni la sem terakhir , kali ni presentation untuk course " English for Technical Purposes ".. situasi nya.. 3 orang jadi interviewer dan 3 lagi jadi budak kena interview.. paham kan..? So.. kat sini.. kami kena belakon macam mana nak menghadapi interiew bile kita dipanggil temuduga..

So.. mule2 Far and 2 lagi yang bersama Far kami mule dulu.. Alhamdullilah.. kami orait + tenang + okeh.. walaupon mase kat depan manager2 tuh dok..aaa..aaa..yes..orait ..okey...last kali..of coz la say thank you.! hahaha :D Sekarang , tukar la pulak.. kami plak la jadi manager tak bertauliah.. memang menang award la kami.. 3 manager dah macam 3 charlie's angel coz seme ladies2.. lalalalala....

So.. interview bermule...sorang demi sorang... 
----------------------------------------------------------------------------
1st : seorang jejake yang selalu cover macho.. lelaki melayu terakhir sangat..hee =)

score : 9/10 je 

personaliti : terbaik. 
spoken : memang da boom..< Opocot.! naseb tak meletup kelas tuh.. haishh budak2 zaman sekarang ni..nak ber"boom" je kejenya.! hehehe =) > , 
confidential : okeh =P

result.....loading......1%..2%......100% nanty saya telefon ye jika anda tercalon dalam senarai pendek.. thank you.!
----------------------------------------------------------------------------

2nd : a sexy ladies wear baju kurung wif her tallest < mule2 masok , ingat kan pokok kelape tadi.. errkk...=P >

score : 9/10 je

personaliti : terbaikk
spoken : da boom jugek.. < tak terkejut lagi..bom td dah beri impact + set dekat otak jgn terkejut..huhuhu >
confident : okeh =P

result.....loading......1%..2%......100%.... nanty saya telefon ye jika anda tercalon dalam senarai pendek.. thank you.!
--------------------------------------------------------------------------
3rd : a ladies + wear baju kurung wif her resume.. < muke cool je>

score : 10++/10 ..hehehe 

personaliti : okeh jugak
Spoken : okey
Confident : kurang...


kenapa agak2 korang?? jom.. kita tengok kenapa...citer nya macam ni....

Mase dye masok ok je.. tapi bile start interview.. Far ta pasty kenapa dye mengelabah semacam je..mule2.. tangan dye mengeletar tapi okeh lagi + boleh cover and teruskan interview tuh.. makin lame Far and manager2 lain pelik.. dye punye tangan dah tak boleh stop , she try...untuk dye hilang gelabah tuh.. dye sentap2 tangan dye.. dah okeh sikit...pas uh Far rase dye dah tak boleh tahan nerves tuh .. mase dye bercakap mulut dye tertarik2 ke tepi..pipi dok mengeletar2... ekekeke.. memang tak tahan weyh.. angkat buku + tutup muke sambil tuh dok gelak2...siyes Far tak tahan nak menahan gelak... hee :) feel sorry to her tapi jangan la gelabah.. interview depan kami ber-7 je.. macam mana kalaw interview dengan orang lain??

tapi... mase interview tuh habish..Fa mengaku dengan ikhlasnya.. memang Far and kawan2 gelak2 kan dye.. memang takley tahan..siyesly.! tapi itu la kisah kami di sem akhir.. gelabah itu lucu kan.?? tapi hanya kami ber-4 je..tapayah la nak malukan dye dengan jaja cerita itu kt classmate lain..classmate kami tataw tentang ni..dye pon ade air muke jugak.. kami still sayang kawan kami ni.. dye memang lucu bangat.!


#gelabah boleh tapi confident itu jugak penting.. tapi kalaw dah over confident pon payah jugek.. suam2 kuku dah la.. hee =) adios.! 



7 comments:

  1. gelabah sgt masa 1st interview dulu tp bila dh selesai mmg rasa nyesal sbb interviewer tu dah ada calon pilihan..trus rasa cam merajuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... taw takpe.. rase kesalkan bile bnde dah terjadi + kita tak dapat buat dengan baik.. penah jugak rase macam tuh.huhuhuhu

      Delete
  2. hehe nasib baik before i started working di KFC (Brunei) dulu the interview went well :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tuh.. tapi law far..far buat muke cool + slumber..hee =) kang takot jadi macam cter kat atas ni.. hee =)

      Delete
  3. mmg cuak bile kne interview..jantung laju je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha :D same la an kite.. laju ta hengat punye sampai kadang2 tuh..tak boleh jawab bende senang.. hehehehe

      Delete
  4. hhahaa... Lwak betol.. Macam telatah ada korng..

    ReplyDelete

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...