Friday, 19 April 2013

oh!! sikit2 je la...

Ouh.!! nak bercerita sedikit tentang Oh sikit je jadi la.. hahaha :D ade macam tajuk filem nak keluar panggung je kan.. huhuhu :) cita-cita ada tapi tak kesampaian plak.. GELABAH la kaw Far.... hehehe :)

Ouh..sebenarnya ni cerita zaman tok kaduk kini yang betol8 terjadi sekarang akibat harga barang yang semakin meningkat bagaikan tinggi nya menara macau.. .. lagi-lagi yang berPENDAPATAN TIDAK TETAP mahupun yang berPENDAPATAN KECIL.!

Apa yang Far nak BEBEL kan eh.?? Jap... stay cool okeh.. tade pape yang menarik tapi sekadar mengSHARING info dalam kehidupan seharian.. Far nak tanye la kan.. Kalau korang berbelanja untuk 1 bulan berapa yang korang HABIS eh.??

ermmm.... kadang-kadang bile Far jalan-jalan dan lagi-lagi kat shopping complex..yang mane bawak anak-anak berjalan + beli barang mesti ade je yang terjerit-jerit.. yang sorang nak itu , yang sorang nak ini.. haishh.. sian kt mak ayah tu adik oii.. hahahaha :D  mase far kecik-kecik mak ayah pon selalu macam uh.. hee :)  Al maklum la kan , gaji tak BESAR tapi PERBELANJAAN itu TINGGI.. ekekeke :)

So.. baru sekarang far tahu kenapa kalaw dulu papa marah kalaw beli bende yang tak berfaedah.. nak cari DUIT bukan senang taw. Kalau dulu ok lagi la.. sekarang ni. nak beli barang MAHAL la weh.. kena pikir8 dulu sebelom beli supaya duit cukup sampai cukup bulan.. LETIH kan.?? ini kan seorang yang belom ade ape-ape tanggungan..duit tak pernah cukup..haisshh.. ntah la..semua nya nak gune duit..takde duit ta hidup la gamaknya... tak kan la nak jadi PENGEMIS kan.. So.. BAJET itu penting.!!! ekekeke :)

Thanks to papa coz didik saya supaya tak membazir jika membeli dan hargai setiap SEN yang keluar..DUIT itu mudah digunakan tapi nak mencari perlu la membanting tulang 4 kerat..So... jangan jadi MALAS taw.! babap nanty.!! hee :)


itu saje huha-huha hari ni.. hee :)
#JIMAT LA DALAM BERBELANJA.! <3 OH!! SIKIT2 JE LA.... hehehehe :)


3 comments:

  1. betul tu..zaman sekarang, duit macam air lalu..RM50 tak dapat pape sangat..adeh

    ReplyDelete
  2. Nama kamu memang fasyrah ke?

    ReplyDelete

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...