Wednesday, 12 March 2014

Thalasemia ??

Apa thalasemia tu?? sebenarnya masih kureng-ii je tentang penyakit ni tapi tadi terus google-ii la dalam internet ni untuk cari apakah thalasemia,kenapa thalasemia boleh berlaku , ada ke cara nak merawatnya... hurmm.. macam banyak jer.. Actually memang tak tahu sangat tentang penyakit ni..bila diterangkan pun masih macam samar-ii jer..dah di google..macam biasa lah kan.. banyak bahasa indon..lagi la buat gue bingung...memang seriyes tak paham...

Tetibe teringat dengan iklan yang pernah diiklankan di TV..kalau tak salah tengok la..tak sangka anak buah kita terkena..terkejut bila ummi dia sampaikan khabar tu.. risau lah kan..budak tu baru baik demam dah benda lain pulak yang dia dapat..

Bila tanya ummi dia..macam mana nak rawat penyakit ni.. ummi dia cakap kena buat rawatan cuci darah..hurmm.. siannya kamo..kecik-ii dah dapat penyakit.harapkan kamo tabah menghadapi ujian yang diberikan begitu jugak buat abi dan umminya..


Sesungguhnya setiap penyakit itu ada penawarnya..siapa tahu keajaiban itu boleh berlaku kan..

Mak Long doakan kamu ye sayang..


No comments:

Post a Comment

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...