Tuesday, 24 February 2015

Fraser's Hill Trip Part 1

Ok.. this was the 2nd trip to Bukit Fraser.. Kenapa pilih Bukit Fraser? sebab alasan yang kukuh nya tempat tu paling dekat dengan rumah. Nak pergi jauh-jauh pun jalan sangat la buzy sebab raye cina on that time.Hee

Sebenarnya.. tak merancang pun nak pergi jalan.. Alih-alih waktu2 panas ni terfikir pulak nak mengambil angin sejuk.terus la merancang. Call adik-adik cakap jumpa dekat kedai je.. set up last minit.So.. ape-ape barang yang tertinggal tu kire nasib la.. hehehe :)

So, lepas semua dah sampai , lepak sekejap teguk meneguk air kat kedai tu.Kiteorang terus gerak. Sebelum tu , fa, ayah and adik serta anak buah yang gerak dulu naik atas coz tunggu derang pegi isi minyak.So , sementare nak menunggu tu. sempat la bersnap..snap.. dengan huha-huha nya. Yeay! sesi bergambor time.. hihihiiii

Ingatkan sekejap je menyinggah tuh..tapi kalau dah ramai kan.. orang ni datang lepas tu orang ni.terus snap 1 picture yang sangat la cantik.. cantik ke? teettt...hahaha :D


#with my smallest and kiut miut geng..


Ok. Now.! Ready to driving... hurm.. ni nak pesan.. jalan kat sane tuh memang la sedap lap abang-abang rider tapi ingat la..seterer mane pon hati-hati la..safety first la dulu. Ni bawak motor macam dah tak nak nyawa je,kang terseret dekat bawah kete macam mana...hurmm.. so , be safety ya! Ingatlah orang yang tersayang. OK? iklan keselamatan la sekejapkan...hehehehe


Then , selepas fa rasa agak lame..Akhirnya.Yeay! we made it , sampai jugak dekat atas sana.. Mmmm.. sedapnya hirup udara segar , sejuk dan nyaman je rasa. Nah! bagi bunga from Fraser Hill's .. cantikkan... pink gituh..hehehehe :)



#bunga pink segar dari Fraser Hill's


So , nak hilangkan lenguh-lenguh..relax dulu..hanyun-hanyun badan bagi regang sikit otot-otot ni .Amik-amik hangin sekejap then turun bawah melepak-lepak isi masa. So , mesti ada snap-snapkan.. meh nak lanje cikit gambor..



#lepaking utama area




Ok! stop sampai sini . t fa sambung lagi trip to Fraser Hills's part 2. Dah mengantok .so nak rest mata dan badan.. Esok jangan malas pergi kerja ye! #Ready to sleep! Zzzzzz....




No comments:

Post a Comment

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...