Wednesday, 17 June 2015

Unsubscribe Data for Celcom Prepaid ?? Baca Sini....

Alhamdulillah ... banyak jugak feedback dari artikel kite yang lepas. BACA SINI So , kat sini , kite nak add sikit pembaharuan yang celcom upgrade dalam MENU. So , kepada pengguna celcom , lagi2 yang menggunakan prepaid BERITA BAIK buat anda. BERITA BAIK ke?? terpulang la kepada pengguna. rasanya CELCOM sendiri telah menaikkan tarafkan penggunaannya untuk pengguna mereka.

So , kepada pengguna PREPAID , pada mereka yang always subscribe internet tu .. Meh tengok pembaharuan yang korang boleh buat.

1. Dial *118# ;

2. Pilih " Internet Plans "

3. Pilihan

  • Bulanan : RM54 4GB ;
  • Bulanan : RM38 2GB ;
  • Bulanan : RM25 1GB ;
  • Mingguan : RM10 500MB ;
  • Harian : RM5 300MB ;
  • Harian : RM1 30MB xtra 30MB PERCUMA ;
  • Chat : RM5 50MB ;
  • SOCIAL : RM10 150MB 
**itu je pakej yang ditawarkan , maybe upgrade lagi kite update lagi okeh ..

Kalau anda dah subscribe tapi DATA dah HABIS. Anda boleh subcribe lain.. dengan MENAMBAH DATA .. Boleh rujuk sini --> TAMBAH DATA


Tapi sekarang ada pulak masalah baru.. dah tambah data tapi TARIKH LUPUT hampir , esok je lagi tinggal.. Korang chill sikit.. anda ada MENU baru iaitu " Bawa ke Hadapan Baki Internet " ..fffuhhh~ lega kan..sekurang2nya data yang tadi itu tak membazir dan boleh digunakan.

Hope Celcom will serve their customer CUN-CUN , supaya customer tak lari ke telco lain..kan....hehehe :)

Ok la .. rasanya itu sahaja penaipan saya kali ni.. Kalau ada pertanyaan bole la komen , In Sha Allah , saya akan balas komen anda tu ..Selalu lah jenguk2 my belog ni yaaa :) 


THANKS to ALL READER 
jika ada yang tersalah , mohon perbetulkan.Harap info ini berguna untuk anda :)


4 comments:

  1. macam mana nak terminate langganan internet ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh nak terminate bila dah langgan.kena tgu sampai tarikh lupt. hanya boleh tambah data @ lanjutkan sahaja.

      Delete
  2. Kalau terlepas tarikh luput tp masih ada baki kouta internet. Boleh bawa ke bulan hadapan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh.. search menu ya. bawak baki internet ke hadapan. :)

      Delete

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...