Friday, 29 March 2013

ouh..! chumelnya awak dik kecik.!

Haa.... mase lame tak taip hari uh.. Far adelah naik tren.. g jalan8 amik angin..lame bebenor Far tak naik kretapi..teringin plak rase nak naik.. So.. mase dalam perjalanan nak balik rumah tuh.. [ sit on koc wanita ye =) ] ... ternampak la seorang budak chumel + ibunya.. hok aloohh... siyesly budak uh cute miut taw.! geram je and nak culik je dak uh.. hee  ;) mane tak nya.. sambil carry bagpack kat belakang.. hee =) 

So.. dye masok and jalan8 wif ibu nya and terus sit in front of me.. alololo.. how cute.! bile nak ade anak cam uh.. heh =_=""" So.. dalam perjalanan uh.. macam8 perangai dye buat.. sekali dye bukak zip beg and amik botol susu..Halamak.! chumelnya.!!!!! <3 hee =)

So..sepanjang perjalanan uh sempat la main mate dengan dye.. hee =) smpaikan mase dalam perjalanan uh dye tertido.. sian.. =) papepon.. dye seorang budak yang bijak + pandai.. buat perangai cute8 je.. hee =)



# Far pon terlelap jugak walaupon sedang bermain mate dengan nya.. ngantok.! dah kul 9 malam kot waktu uh.. esok nak keje... hee =) ade gmbar wif dye..tapi untuk tatapan sendiri dah ler.. hee =)


Thursday, 28 March 2013

2nd times

har...... nak bgtaw ni.. hari uh... Far menang untuk GA abg hanif idrus sekarang ni.. dapat plak kejutan budaya yang baru..setelah berkurun GA uh berlangsung akhirnya tuan punye belog jumpe jugak gunting + reben + microfon + pentas untuk mengistiharkan bahawa GA telah pon tamat.. Alhamdullilah... bese la..orang da tue...harus la slow motion..hik..hik.. =) 

* mohon jangan mara ye atok mksyahir... hee =)

So...setelah GA dari zaman tok kaduk berakhir.. atok telah mengistiharkan senarai list 15 orang pemenang hyper contest beliau... So.. ni lah dye senarai 15 orang tuh... [ terharu pai habis tisu 80 kotak..hee =) guraw8.. ] papepon..taniah kepada pemenang8 yang lain.. u are the besh... <3


saya yang no 11 tuh.. hee <3

So..setelah beberapa bulan kemudian ,  padahal tak sampai sebulan pon.. hee =) kerajaan belog "apakah" nak mengumumkan pemenang8 , amboii.. tok sabor teman nak nengok nya.. hee =) 

Alhamdullilah.. tercalon jugek sebagai pemenang..thx atok mk.. ! mohon tisu ye.. =)


saya yang Top 10 Komen / Kritikan terbaik pilihan juri
no 5 tuh.. <3

Papepon..Far nak ucapkan taniah kepada pemenang8 yang lain.. anda punye komen pon dashat8.. hope belog atok mk ni akan terus menjadi belog yang terbaik di antara blogger2 serta dapat update entry8 terbaru.. 

#soryy melalut..otak ni maseh jem..tataw nak taip ape dah.. tata.! nak tito dulu..ZZzzzz... nite <3



Akhirnya..

yes.! yahoo.. akhirnya dapat jugak berceloteh dengan aman nya bersama belog ni.. lame sungguh ta menyentuh + memberinya makan dengan kata8... seraammnya belog ni.. siap boleh makan lagi.. hee ;)

Akhirnya.. sepanjang tak menulis ni tangan menjadi kaku , otak menjadi lembap gara8 tataw nak mulekan penulisan ni.. Tapi...gagahkan jugek diri ni untuk menaip.. hailaa.. so sad taw... :'(

By the way... sebelom uh.. mesty tertanye8 apakah [pinjam tag line atok kuh " mk syahir " jap].. sebenarnya nak bgtaw...yang... Far...  eh..ape ni gugup sangat ni.. sebenarnyaa... Far nak gtaw..hari uh mase fa busy8..sekali bile balik rumah kan... benda yang fa tunggu akhirnya sampai jua...




Far punye keychain hari uh da sampai la.. thx pak cik ku hanif idrus..ekekeke ;) jangan mara ye Far panggil pak cik..Far guraw8 jer... hee =)

By the way , keychain ni Far dapat and bukak sampul je terus letak pada beg..takot hilang.. bukan uh je tapi actually fa xcited + hargai taw lagi8 first blogger yang bagi adiah.. kite tak kenal plak tuh.. siyesly Far appreciate sangat walaupon hanye keychain.. memberi makna yang berkawan ni tak kira sempadan.. hee =) papepon.. thx abg hanif idrus..


# sory la ayat ta brape, otak jem.. jom.. check out belog ni.. belog hanif idrus <-- bnyak info8 menarik and berguna taw... =)


Wednesday, 27 March 2013

Hakceemm... :')

haakkkkccceeemmmm.... bersinkah.??? yup.! Far selseme la.. akibat cuaca yang tak menentu + tekak ni pon sakit..seb baik belog ni pkai jari jemariku yang halus mulus + lagi suci tapi terase kaku plak nak menaip gara2 agak lame mendiamkan diri untuk menaip.. haiiilaaa... jgn la macam uh jari.. bnyak citer nak storyy ni.. hee =)

--> pssssttt....diam2...kite gosip8 okeh.??

tade maknenya nak gosip tapi siyezly bnyak citer mau storyy... ade berita sedih + ade jugak brite gembire.. bese la kan..lumrah hidup.. masing8 ade corak nya..cume cantik dengan tak cantik je corak tu.. [ eh.?? bermadah8 plak Far ni kan..terok betol.! heee =) ] tapi sebenarnya macam uh la hidup kite ni.. ade pasang surutnya...ade mase kita terase dunia ni kita la punye..huhuhuhuuuu....

Ok lah.. ni just pembukaan untuk penulisan di mase akan datang.. jangan lupe update my storyy okeh + Far akan sibuk menerjah ke satu belog ke satu belog..Soryy baru ni sempat nak menjengahh.. i'm very8 buzy... hee =) agak8 ade GA yang beshh8 tak untuk menjoinkan diri ni..tangan gatal la plakk... hohohoho ^_^


# jom sedekah kan Al-Fatihah buat abang ipar kawan Far.. Amin.! Moga rohnya di cucuri rahmat..




My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...