Thursday, 25 April 2013

Kenangan pahit manis 3.. part 1....

hai... semuanya sihat2...?? hari ni entry tentang kuki-kuki semester-3 wif my housemate + classmate dan ade tersesat sorang tuh not my classmate tapi batchmate yang same.. hee :) sape lagi law dak uh...tita la orangnya...! hahaha :D

So.. sebelom kita pergi jaoh..kali ni HOUSEMATE fa bertambah sedikit dari yang semester lepas.. Walaupon sorang pergi tapi kali ni ditambah dengan 4 orang HOUSEMATE far.. wahh.!! ramai kan.?? Ofcoz la ramai.. umah sewa yang kita orang dapat pon besar sikit dari yang lepas , umah banglo ko taw..ekekeke :) , jaoh nya pon kurang 2 simpang je.. hee ;) tetap jaoh jugak..kaki uh law bole nak sampai umah cepat.!!! penat taw...

So.. untuk semester ni Far nak kenalkan lagi 4 orang HOUSEMATE yang baru.. dyeorang semua nya cun-cun taw.... cun ker.?? errrkkk... cun la..perempuan kan..law ensem uh..dah salah rumah ke hape.. maw kena tangkap masok JAIL..adoi.!! tamaw k.. hehehehe :)

So.. ni AHLI KUMPULAN nasyid RUMAH semester-3 ni... name nick name sudah la kan... actually Far lupe name dyeorang ni..hak..hakk.. :D

- WAWAN - 

- Dye ni krempeng habis la..law diUKUR dengan tiang mungkin dapat dapat dibezakan sikit la..beza jugakkan.??? hahahaha :D
- tulang dye selalu lemah mungkin tak cukup KALSIUM..
- panggil dye LANG singkatan dari perkataan yunani iaitu perkataan TULANG.
- sebilik dengan IQA housemate far yang semester lepas yang makan lambat too... ingat balik..! hahaha :D
- ade moto BESAR kaler MERAH , suke karok.! law dye nyanyi semua orang tito...hahaha :D
- berDIET orangnya walaupon badan dah same dengan TIANG.! aiyyookk.!!!! @_@

- SEYRA -

- yang ni orang GANU.. suke makan kropok lekor ikan tamban..eh.?? pepandai je kaw ni fa... hehehe :)
- suke MELAWA <-- itu WAJIB...law tak ,rugi lah cermin tuh tak dapat tengok dye..hahaha :D
- suke berSHOPPING.. yeke.?? rase-rase je..tataw pon senarnya..hehehe :)

#......sorry la cik seyra..tataw sangat pasal hang ni.. hehehe :) jarang bebenor kite bercakap..  .....

- ATON -

- suke bercerita ..mengalahkan nenek kebayan kaw taw.. hahahaha :D
- sebilik dengan SEYRA + ANIS
- suke karok kot.!
- sempoi + simple orangnya...
- pakwe dye tuan ZIDI ,<-- kini dah bertunang,kire tunang dye la tuh..kan.??
- dye orang SUNGAI KLAH..owang perok ate nya... hehehe :)


- ANIS - 

...yang ni far ta rapat sangat , so tataw nak describe orangnya macam mana..hahaha :D lagipon dye ta sebilik dengan far..ekekeke :) - soorryy... janji name ade dah la kan..kuikuikuikui... 


#kenal2 dulu 4 orang tuh ye.. len kali sambung.. :) ngantokk ni.!! hehehe :)


Tuesday, 23 April 2013

PILIHAN ANDA ??

PRU 13...?? ape benda uh.?? takkan tak tahu kan... sekarang ni heboh satu Malaysia di setiap pelusok negeri tengah sibuk dok pacak BENDERA sana sini.. Korang nampak tak bendera ape yang tengah berkibar bagai nak RAK sekarang ni.? ade lambang DACING la , BULAN la dan macam8 lagi la..meriah sungguh kan.. dah macam raya plak kan.. JANGAN  kata ianya TAK PENTING.. ia sangat la PENTING walaupun hanya 5 TAHUN sekali...

KENAPA PENTING.???

Korang rase kenapa PRU ni PENTING ke.??? Bagi far ianya sangat lah PENTING sebab nak menentukan siapa calon yang akan MEMIMPIN kita kelak dalam masa 5 TAHUN ni.. So... jangan kata POLITIK bukan untuk kita.. okeh.?? Masa ni la WAJIB kita sebagai rakyat MALAYSIA memilih siapa PEMIMPIN kita...JANGAN nanti bila dah SELESAI dan KERAJAAN yang akan memimpin , kita nak kecoh-kecoh dan menimbulkan rasa TIDAK PUAS HATI.. semuanya dah TERLAMBAT... So.. jangan la nak bising-bising... semua tuh xkan mengubah ape yang telah berlaku..same la seperti MASA ,ia tak mungkin akan kembali ke belakang walaupun SESAAT.. FIkir2 kan la... itu semua MASA DEPAN kita..
Apa-apa pon yang korang nak pangkah..pangkah lah yang sebetulnya.. POLITIK bukan untuk gaduh-gaduh tapi ia adalah PENENTU MASA DEPAN kita dan jugak negara.. ingat lah..setiap UNDIAN anda itu beharga walaupon cuma ada tanda PANGKAH je.... So... jangan lupe cek undi dekat mane......taw la excited..hahahaha :D counting tht days.! huhuhu


#UNDIAN itu RAHSIA... So... buat la pilihan yang tepat.! :) first time nak ngundi ni..hik..hik. :") seriau je taw..hahahahaha :D






Monday, 22 April 2013

FENOMENA kini.....????

Sejak kebelakangan ni.. Korang perasaan tak pelbagai FENOMENA yang telah berlaku sepanjang 2 tahun ini.?? FENOMENA apakah .?? Haa.... agak-agaknya pasti korang taw apakah FENOMENA yang far katekan... kan..??kan.???

FENOMENA ni rata-ratanya mendapat sambutan hangat di semua tempat.. Mule-mule FENOMENA hangat ni dimulakan dengan lagu "OPPA GANGNAM STYLE"... see...far taw dah kowang mesti tersedia maklum dengan FENOMENA ni.. hee :) mase ni.. tapayah cakap la..semua orang dok ber "GANGNAM" kan... aiyyookk.!! =_+"""" so..HOT~ siap PM kita jemput dia ber"GANGNAM" di PENANG... 

#sory too PM... mase uh Far rase ianya bukan jalan yang terbaik.patotnya kerajaan gunakan duit itu untuk jalan yang lebih baik.. banyak uh... 2 JUTA.!!!! bukan menyokong @ membangkang tapi ini luahan rase..huhuhuhu :)

Lepas uh... keluar plak satu FENOMENA "HARLEM SHAKE"..adoidoidoi... Lagi lah..FENOMENA ni far ta minat. So..Far tak ikuti perkembangan FENOMENA itu.. hee :) macam tak besh je kan..hik...hikk..

DAN sekarang.... FENOMENA chumel... korang rasa ape FENOMENA itu.?? huhuhuhu :)


FENOMENA " GWIYOMI
Mane taw tentang fenomena ni.. mesti la dekat LAMAN SOSIAL terkini..  FACEBOOK la..huhuhu.. Mule-mule jumpe satu parodi yang diberi tajuk " GI NGOJI "..pas uh terfikir-fikir.. FENOMENA apakah sekarang.. bile search dekat internet rupa-rupanya lagu "GWIYOMI"... Chumel nya...bagi far la kan.. terpulang hak sendiri nak menentukan.. ngee :) So... ape lagi..jom layan "GWIYOMI" sambil ikot rentak nya sekali..hak..hakk :D jom buat muke cute-cute + chumel-chumel..

jom layan sambil tuh boleh release tension.. KIKIKIKIKI


# makan tengah hari jom + jangan lupe solat.! chaw...! :)


Friday, 19 April 2013

oh!! sikit2 je la...

Ouh.!! nak bercerita sedikit tentang Oh sikit je jadi la.. hahaha :D ade macam tajuk filem nak keluar panggung je kan.. huhuhu :) cita-cita ada tapi tak kesampaian plak.. GELABAH la kaw Far.... hehehe :)

Ouh..sebenarnya ni cerita zaman tok kaduk kini yang betol8 terjadi sekarang akibat harga barang yang semakin meningkat bagaikan tinggi nya menara macau.. .. lagi-lagi yang berPENDAPATAN TIDAK TETAP mahupun yang berPENDAPATAN KECIL.!

Apa yang Far nak BEBEL kan eh.?? Jap... stay cool okeh.. tade pape yang menarik tapi sekadar mengSHARING info dalam kehidupan seharian.. Far nak tanye la kan.. Kalau korang berbelanja untuk 1 bulan berapa yang korang HABIS eh.??

ermmm.... kadang-kadang bile Far jalan-jalan dan lagi-lagi kat shopping complex..yang mane bawak anak-anak berjalan + beli barang mesti ade je yang terjerit-jerit.. yang sorang nak itu , yang sorang nak ini.. haishh.. sian kt mak ayah tu adik oii.. hahahaha :D  mase far kecik-kecik mak ayah pon selalu macam uh.. hee :)  Al maklum la kan , gaji tak BESAR tapi PERBELANJAAN itu TINGGI.. ekekeke :)

So.. baru sekarang far tahu kenapa kalaw dulu papa marah kalaw beli bende yang tak berfaedah.. nak cari DUIT bukan senang taw. Kalau dulu ok lagi la.. sekarang ni. nak beli barang MAHAL la weh.. kena pikir8 dulu sebelom beli supaya duit cukup sampai cukup bulan.. LETIH kan.?? ini kan seorang yang belom ade ape-ape tanggungan..duit tak pernah cukup..haisshh.. ntah la..semua nya nak gune duit..takde duit ta hidup la gamaknya... tak kan la nak jadi PENGEMIS kan.. So.. BAJET itu penting.!!! ekekeke :)

Thanks to papa coz didik saya supaya tak membazir jika membeli dan hargai setiap SEN yang keluar..DUIT itu mudah digunakan tapi nak mencari perlu la membanting tulang 4 kerat..So... jangan jadi MALAS taw.! babap nanty.!! hee :)


itu saje huha-huha hari ni.. hee :)
#JIMAT LA DALAM BERBELANJA.! <3 OH!! SIKIT2 JE LA.... hehehehe :)


Thursday, 18 April 2013

sana sini :)

wow.! sane sini...??? bercuty ke.?? [ bercuty apenya kan..duit dah kering..hik..hik.. ;) ] sebenar nya tahun ni Far terase sangat bahang8 orang yang nak berkahwin + tunang... bile plak turn far ni kan..hehehe :) takpe8.. tade can taun ni cube lagi taun depan.. kan.?? tak dapat taun depan taun ni jadi la..hahahaha :D


Rata-rata nak menjengah dari tahun ni ke tahun delapan depan.. penuh jadual Far taw dengan invitation kawin-kawin dan tunang8 ni.. macam banyak je kan..GELABAH la kaw farah.. hehehe :) ade plak tarikh nya dekat-dekat je.. hadooii.... kalaw kenduri dekat-dekat takpe la.. ni siap kena naik kuda menunggang pas uh kena tukar plak naik tren tukar lagi naik teksi , tukar lagi naik bas naik kete sudah... GELABAH lagi... huhuhuhu :)


So.. invitation uh semua nya dikalangan yang terdekat ofcoz la my kazen mazen pun tercalon sekali.. haiyookk.!! jadual undangan kawen lagi penuh dari jadual kerje.. hahaha :D HEBAT kan.?? 


So.. pada yang jaoh-jauh uh.. mintak maaf la.. saya tak dapat datang... tak termampu dek 4 kaki bulat-bulat nak dibawa dan membawa..hehehe :) dah la tuh tarikh kome-kome ni dekat-dekat.. tak kan dari SELANGOR nak ke NEGERI SEMBILAN pada masa yang sama ade di KL dan esoknya nak ke KELANTAN pulak.. hadooii... tokey bankrup tada bole jalan sudah.. kikikikiki :) badan letih + lesu.. maaf ye...! hehehe =)


itu saje omelan Far hari ni.. ADIos.!


#kepada yang berkenaan..mohon maaf dipinta kerana tak dapat menghadiri kenduri anda.. :')
#HAPPY BESDAY toooooo bro hanif yang selamat meningkatkan umor 1 tahun.. jangan dikatekan umur nya baru setahun ye.. cuma meNAMBAHkan lagi satu angka pada umur nya.. huhuhuhu :)


Wednesday, 17 April 2013

kate kaw.??

ape KATE kaw.? kaw rasa.? ape MOOD korang hari ni.?? pkai baju ape.?? SIHAT.?? pintu rumah ok tak.??  hahahahaha :D 

ntah dimana nak mulakan bicara dan kata.. kata orang hati tengah berapi dan terase bengang dan satu lagi hati tengah terLUKA... huhuhu :) itu saket kan.??


Pernah merasa dihargai , disayangi , dirindui , dimanjai.?? pasti semua nya ada pernah merasainya kan.?? begitu jugak dengan Far... rasa dunia ni kita punye je dan bile macam tuh rasa orang lain takde pon takpe kan.??



TAPI..............



Pernah rasa disakiti , dicurangi , dibodoh-bodohkan tak.?? pasty ada jugak kan walaupon kita tak nak mengaku.. biasa lah... yang ni kan situasi buruk yang menganggu EMOSI la katekan.. hik..hik... :')


TAPI..............


Apa yang korang buat bile macam uh.?? lagi-lagi pada EMOSI yang tengah terganggu.??? hurmm... masing-masing ada cara tersendiri kan.?? 


itu saje..


#mood : KUCIWA GILER.!! :'(



Wednesday, 10 April 2013

keep it up.!

Setiap perkara yang kita lakukan hari8 pastynya mahukan ianya menjadi lebih baik dari hari sebelomnya yang pasty nya jika kita silap hari ni pasty kerja untuk hari esok tak mahu ade cacat cela nya mungkin lepas uh kite akan rasa berpuas haty dengan kerja yang kita nak buat.. rite.?

So.. Far hari ni nak kongsi apekah kerja yang far lakukan bile tidak bekerja serta ditambahkan dengan mase yang terluang dan setiap kali nya pasty Far akan bisikkan pada keep it up girl.! hee =) So.. tis is da one...



- candy crush -

Har..tuh la dye bndenya.. satu jenis game yang ade dekat fb yang boleh jugak dimuat turunkan ke dalam handphone.. memang buat Far addict tatkala waktu tengah bosan dan buatkan diri kita untuk bersaing lebih dan bersemangat sebab nak mencapai reach to 350 stage.. Wow.! belom tentu lagi kot.. buat mase sekarang je yang beria2.. nanti jumpe benda baru yang lagi gempak.. benda ni saya tinggalkan je..hahaha :D kejam nya kan.. by the way game ni larh yang buat Far realease tension dengan kerja8 seharian.. siyesly sekarang memang ketagih..kalaw tengah besh layan sekali LIFE da habis kena tunggu 30 minit larh [ ade 5 life dan kena tunggu 1 life 30 minit..so..nak tgu full..berjam jugak la kan... ].. gggrrr... uh yang kadang8 potong STIM je.. haishh... 

itu saje sekian... <3


# jangan terlalu berharap padanya.! :')


Tuesday, 9 April 2013

ABPBH 2012....

Har.. rata8 laman sosial dan paper hari ni semuanya tentang ABPBH yang telah berlangsung semalam dekat Stadium Putra Bukit Jalil.. memg Far berpuas haty taun ini kerana pengacaranya yang meletop8..boomm... kebaaabooomm... hahaha :D

Dengan tema nya "Ledakan Geometri" siyesly gempak tapi stage kureng menarik lah.. macam terhad je.. tapi baju yang di tampilkan semua letop8 larhhh.. thanks to penaja iaitu "Lord's tailor" . sememangnya hasil jahitan mereka sangat lah cantik.. siyesly.. smart gituh.. senang citer ianya memenuhi cita rase larh.. tak rugi larh law seorang pereka kasut iaitu Datuk Jimmy Choo akan menempah suit dekat dyeorang..sememangnya rekaan yang dihasilkan memg menarik..

Artis wanita plak..jangan di katekan tak meletop.. meletop + panas je kan. bace gosip8 rata nya pakaian pelakon8 wanita dikritik hebat lagi8 RCW larh..kan..kan..kan.?? Tapi Far suke tengok pakaian yang diperagakan malam semalam..semuanya cantik8.. Tapi yang paling gempak... Artis kita kak didie alias..memg terkejut okeh.. siap rambut yang bentoknya 4 segi kat atas..ta berat ke kak.?? hehehehe ;) papepon itu lah ragam8 mase ABPBH.. memg M.E.L.E.T.O.P .!!!!!

Sebelom terlupe... the besh part mase scene gelak ta hengat mase Johan buat parody lagu shae uh.. memg kelakar okeh.. gegak gempita kejap rumah Far..seb bek la sekejap law lagi lame mau pengsan sebab gelak je.. hahahahahaha :D


#ta dapat tengok pembukaan coz keluar gi kedai beli roti GARDENIA.. sarapan tok esok.. So.. rakyat8 malaysia..jangan lupe bekfes okeh..hehehehe :P


Friday, 5 April 2013

ku sombong ke.?

apa yang kita nak dalam hidup kita.? kebahagiaan.? kesenangan ? duit berkepok8 lam perse/wallet.? kete? hahaha :D semuanya kita nak.. kan8.?? tipu la sape kate tanak... werrkk.. law tanak uh untung la.. hee =) [ far nak.!! hahaha :D ]

Tapi dalam kehidupan ni.. tak boleh kita nak dapatkan sekali gus.. kenalah usaha lebih kan..larat ke semua nya nak meminjam je.. pikir la.. sampai bile kita larat nak meminjam..buat nya kita maty.. har... sape nak menjawab dan tolong bayar.. kan dah susahkan orang lain..orang yang tengah ade kat atas muke bumi la yang akan tolong awak selesaikan hutang.. nak ke cam uh... tanak la kan..tak pasal8 je dye yang menangung.. nanty law dye ikot awak jugak caner.?? sape plak yang nak tolong dye.?? hurmm..So..buat something uh pikir jauh sikit ye..

Far bukan ape.. dalam kehidupan seharian ni..tak semua orang bernasib baik macam awak.tengok kalau yang berduit tuh siap duit uh boleh buat selimut lagi.. hee :) amboi.! melampau ler tuh.. tade lagi yang cam uh.. orang yang gaji tataw nak buat ape pon tak penah lagi letak duit merata8..nampak sangat orang kaya lebih kedekut.. ekekeke :) kan.?? [ sape sokong angkat hidung.. hik..hik.. =) ] cube kalaw kita yang tak berduit uh.. lagi8 mak kite la kan.. """ mak..duit mana.?? ade kat tepi tb uh.. amik singgit g kedai beli bawang.. hahaha :D tengok uh..kaye nye la kan.. duit dekat tepi tb atas kabinet uh.. hahahaha :D """ 

So.. if tade duit jangan la kita berlagak kita ni banyak duit..simpan la sedikit kerana suatu hari nanty pasty ade kegunaan untuk akan datang.. [ pasty gune jugak la..law dah tade duit pada tangankat situ jugak yang kite korek pai licin..pai bau duit pon tade.. :) hahaha ]

#aku tade duit so tapayah la nak ajak aku pergi mana8.. aku bukan sombong tapi aku memang tak mampu macam kaw.! sooorryy.!



Thursday, 4 April 2013

last day story.. :)

hai rakan8 pembace... semalam tengok tak Far postkan satu gambar dak kecik uh.. Soory coz citer separuh jalan jer.. Far agak buzy.. So.. kesempatan yang ada ni.. Far nak rungkaikan siapakah baby yang dalam kain hijau tuh.. Korang agak8 la..siapa eh baby uh.??? Kalau jawapan korang uh baby Far.. memg totally wrong terus.. hee :) Korang tengok muke baby tuh ade iras8 Far tak.??


So.. dengan tak cakap bnyak.. uh sebenarnya anak buah Far yang baru dilahirkan di atas muke bumi ini pada 1hb April taun ni.. so..hari ni umor dye baru 4 hari.. baby uh baby girl.. her name Far tataw lagi... tgu la nanty Far umumkan name nya ye.. hee :) bertambah la anak buah Far dari sorang menjadi 2 orang.. mane taw nanty bertambah lagi kan.. akan diumumkan lagi.. hee =) Ooppss.. ade lagi ke.??? In Sha Allah.. coming soon... wee..weee..


# berblogwalking + membace8 entry8 menarik.! =) jomm....

Wednesday, 3 April 2013

Rabu yang silent.! :")

fuhh.. ~ taun ni Far agak ke"buzy"an sedikit..Al-maklum la..semakin umo ni meningkat makin bnyak la dugaan dan suprise yang datang.. hee :) So.. Far tak sempat la nak ber"blogwalking" ke belog kawan8.. mungkin sebulan 2 ni.. Far jarang nak update belog mane tak nya.. pai bulan 6 ni jadual penuh dengan aktiviti.. bukan kemaheng ag kan.. ekekeke :)

So.. Far mencurik sedikit mase dan menggunakan kesempatan ini untuk menaip seketika.. Ooopss.. nampak tak ade gambar baby kat bawah tuh.??? mesti tertanya8 kan siapakah dak kecik yang di bawah uh..nanty Far citer esok je.. okeh ?? :) tata....

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...