Friday, 14 March 2014

Jerebu


Semakin hari semakin menebal asap yang bekerja di luar..nak kata mate ni rosak tak jugak sebab dah ada empat mate ni.. huhuu ~ bila pagi jer nampak asap putih jer bukan kat luar jer..kat dalam rumah pon sama.. errgghhh.....

Sampai kan pagi tadi suruh adik pakai topeng hidung dan mulut dan pesan minum air banyak-ii..risau lah jerebu ni.. pandangan pulak jadi terhad sebab jerebu yang agak tebal.. huh! Lagi satu..terasa bengang pulak bila ada yang membuat pembakaran ni..saje-ii pergi cucuh api..dah bertambah asap tebal pembakaran dan memburukkan lagi keadaan... hurrmm.... Taw la sekarang masa yang paling sesuai untuk membakar tapi fikir la akibat pada orang lain..HUH!!

sumber : FB kuala kubu bharu...


#sakit tekak #panas #turunkanlah hujan


Wednesday, 12 March 2014

Thalasemia ??

Apa thalasemia tu?? sebenarnya masih kureng-ii je tentang penyakit ni tapi tadi terus google-ii la dalam internet ni untuk cari apakah thalasemia,kenapa thalasemia boleh berlaku , ada ke cara nak merawatnya... hurmm.. macam banyak jer.. Actually memang tak tahu sangat tentang penyakit ni..bila diterangkan pun masih macam samar-ii jer..dah di google..macam biasa lah kan.. banyak bahasa indon..lagi la buat gue bingung...memang seriyes tak paham...

Tetibe teringat dengan iklan yang pernah diiklankan di TV..kalau tak salah tengok la..tak sangka anak buah kita terkena..terkejut bila ummi dia sampaikan khabar tu.. risau lah kan..budak tu baru baik demam dah benda lain pulak yang dia dapat..

Bila tanya ummi dia..macam mana nak rawat penyakit ni.. ummi dia cakap kena buat rawatan cuci darah..hurmm.. siannya kamo..kecik-ii dah dapat penyakit.harapkan kamo tabah menghadapi ujian yang diberikan begitu jugak buat abi dan umminya..


Sesungguhnya setiap penyakit itu ada penawarnya..siapa tahu keajaiban itu boleh berlaku kan..

Mak Long doakan kamu ye sayang..


Giveaway [1] : FanPage Publishing by yanapinkblossom.blogspot


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.. Tadi mase tengah-ii blogwalking ke kejiranan blog-ii yang ada..terserempak dengan GA dari yanapinkblossom.blogspot.com .. Apa lagi terus lah taip-ii and join GA yang diiklankan.. :)

SYARAT - SYARAT :

  1. Follow blog yanapinkblossom.blogspot [WAJIB]
  2. Like FanPage yanapinkblossom.blogspot [WAJIB]
  3. Add To Circle Google+ Yana Afi Mohamed
  4. Buat entri bertajuk : Giveaway [1] : FanPage Publishing by yanapinkblossom.blogspot [WAJIB]
  5. Copy + Paste + Backlink Banner ke entri GA [WAJIB]
  6. Follow Twitter | Instagram [JIKA ADA]
  7. Tinggalkan LINK anda di kotak komen di bawah yer [WAJIB]
  8. Bonus GA : KLIK1 KLIK2 (Klik + loading sampai habis)
  9. SIAP!!!

    *************************************************************************************
    HADIAH :
    1x Thumb Drive TOSHIBA 8GB
    1x Sibyl Earphone (Pink)
    1x USB Notebook/PC LED Light
    1x Travel Cleaning Kit *New
    1x SKII Signs Eye Mask
    1x Skin Food Shea Butter Facial Mask Sheet
    1x Carrot Collagen Eye Sheet
    1x Multipurpose Marker Straps
    2x Topup RM10 *New
    (*Gambar-gambar hadiah akan diupdate kemudian.....)

    *************************************************************************************
    TARIKH TUTUP : 15 MAC 2014 (SABTU) , 11.59 MALAM
    *Nota: Pemenang dipilih melalui RANDOM.ORG | Pengumuman Pemenang pada 16 Mac 2014 (bila2 masa) | GA secara automatik dibatalkan jika tidak mendapat sambutan.

    #jom join GA ni ramai-ii ye? Selamat Berjaya semua..kite tengok saipa yang kena :) hee...


    #Wordless Wednesday : Trending Now



    Tuesday, 11 March 2014

    Terjebak sudah..


       



    Terjebak...ouh! tidakkk...
    Mula terjebak semula..
    agak-ii nanti dah boleh berloghat korea la nampaknya..heeheee

    Saranghae ! Daebak !

    #Running Man & Ugly Alert <3


    Sunday, 9 March 2014

    Pesawat Mas MH370 Hilang?

    Hurmm..sorry lambat..dengar berita tentang flight MAS MH370 hilang..baru tahu bila adik-ii datang rumah tanya apa perkembangan terkini. Sory..mungkin buzy dengan ahli kuarga..lambat la info nya yang sampai.. Yang paling digerumi dan sedih bila ada bayi dalam flight tersebut..apa la nasib anak kecil tu ye? sungguh merisaukan..tidak lupa juga kepada semua penumpang serta krew-ii yang berada dalam kapal terbang tersebut.


    sumber : google



    Doakan semua yang ada dalam flight tersebut selamat.Harap kapal terbang itu dijumpai..nak tahu sangat perkembangan tentang kapal terbang yang hilang ni..


    Friday, 7 March 2014

    Cari dan kecewa...

    sumber : g00gle


    S0..pepagi ni dah update bel0g..S0 ceriteranya bermula...Pagi-ii sebelom start nak bekerja..bukak internet terus laju jari jemari ni berlari-ii..* ayat sastera sikit.. S0..search sane , search sini... Dah jumpa..woo-hoo...Dah berkenan..sekali bila kol cakap dah bo0king..orang ni pon satu.. kalau dah sold out , dah booking padam-ii la iklan tu..kan dah menghancurkan harapan orang pepagi ni tapi macam rajin pulak orang tu nak padam-ii kan... Tapi  iklan tu yang taun-ii zaman tok kaduk ,bukan apa..nak carik susah la..bercampur-ii jadinya..

    S0..sape ada cadangan nak bg website nak tahu tentang penjualan rumah terkini..nak yang up to date sebab tak nak di kecewakan lagi..dah macam bercinta pulak kan..hahahaha...bukan ape..takot nanti mo0d ni berubah je kang..huhihuhi.... kang beli yang mahal-ii tak mampu nak bayar tuu..kalau 5, 6 tahun takpe..kalau dah 30 tahun..agak-ii nya rumah tak habis bayar , orangnya pon dah takde..hehehe

    S0..please sharing-ii la info ye .Thanks k0rang.. 

    #Agak-ii ada yang nak derma duit jugak tak buat penambahan nak beli rumah ni..LOL.. Krikkrik..krikkrikk..


    Semakin Hampir....


    sumber : go0gle




    #harap semua nya berjalan lancar seperti yang dirancang.....sape punya?? tunggu nanty eh...nanty update..



    Thursday, 6 March 2014

    Mengantokkknyaaa...

    Hai.. Selamat tengah hari...dah lunch ke belom?? blurrppp.. Alhamdullillah...kenyang dengan rezeki hari ni.. hee :) S0 semalam tidur lewat gara-gara settlekan perkara-ii yang nak bawak pergi interview.. syukurr...semua settle.. memang MENGANTUK la jawabnya kan..jarang tidur lewat macam semalam,bile tidur lewat, mula la bila pagi memang perangai mate ni malas nak open luas-ii la kan..badan pulak dok mengeliat sane,mengeliat sini.. hadooii... badan2..awat la malas sangat ni..

    sumber : Go0gle..

    Memang s0 sleepy taw..memang menguap-ii la kejenya walaupon masih awal..dapat lunch ni lagi la buat mate ni kuyu jer... ni yang dok menghapdate belog untuk menghilangkan ngantok..sambil tuh bace-ii entry bl0gger-ii...

    Mintak-ii lah dapat kerja baru ini supaya lebih dekat dengan rumah dan tak perlu bersusah payah nak ulang alik jauh-ii..penat jugak rasanya..saya ni insan yang lemah..hehehehe :) Papep0n selamat bekerja.! Chaiyok-ii..


    #Catuan air bermula lagi hari ini selama 2 hari.Moga hujan dapat turun dengan lebatnya agar catuan air dimansuhkan.. 

    Wednesday, 5 March 2014

    Interview

    Sumber : Google

    Interview ??? 
    erkkk... krikkrik...krikkrik...


    Makkk... sakit perut....pening, rasa macam nak pitam je.. mula la tak duduk diam macam cacing kepanasan..LOL!


    # Doakan saya!! saya memang seorang yang gelabah bila kena interview.. ape la nasib esok eh??? cuak laaa...memang tak suka nak menghadap orang mahu muke merah jer esok..heh.. Chaiyok-ii!!


    Tuesday, 4 March 2014

    Air






    Hargailah AIR!!!



    Kukumumu..

    Lame sungguh tak tulis entry dalam belog ni.. sebab sibuk sangat la.. Al maklum lah.. sejak menjadi mak long ni..ade jer aktiviti setiap minggu..

    So.. minggu ni.. aktiviti melawat si kenit irdina atau abi dia panggil dia kukumumu...dia masok hospital sebab demam nya tak kebah-kebah dah dekat masuk 2 minggu.. memang ummi dan abi dia risau la kan..terus bawak pergi check up..last-last terus amik pakej bermalam kat sane.. heee :) *dapat pakej 3 hari 2 malam tu..hehehehe :)

    So.. ape lagi bile tahu si kenit tu masok wad..Esoknya terus pergi melawat..nasib baik hari ahad..memang cun jer waktu melawat boleh lame-lame.. ape lagi.. berkhemah kat situ la kejap..si kenit tu langsung tak nak pandang , tengok jer pon menangis..terlantar sakit.. lagi-lagi bila tengok tangan dia kena masok air.. aduhh.. nasib dye baik..takde nak ganas-ganas nak tarik benda tu..kalau tak memancut-mancut la darah tu... eeee...seramnya bile berkenaan dengan jarum ni.. fobia habaq ang.. ekekeke :)

    Alhamdullillah.. tadi umi dia hantar mesej cakap dia dah boleh balik rumah..sat nanty malam boleh la pergi tengok dia kejap..Doakan dia takmo jatuh sakit lagi dah.. Ok.. itu jer citer hari ni..sekian..


    jom usha-usha tengok gambar kenit ni...

     Get well soon ya kukumumu!!!!


    #catuan air buat badan ni lemau2 jer taw..hurmmm....


    My Mum - Mimi

    Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...