Wednesday, 30 January 2013

Housemate #2

kami ber-6 ... hidup bersame.. berhujan bersame , dikejar anjing bersame < tag to : sha and tita > , beriuh rendah bersama.. bergelak ketawa + menangis bersama..senang story citer semua bersama.. <cube bace ikot rentak lagu black - teman penganti... =) , pasty menusuk ke dalam jiwa..hihihihi >

Haiii Laaa... kenangan itu indah kan tak boleh nak dijual beli + untuk di ulangi... nak ditaip dengan huruf2 yang ada pada keyboard + kekunci ni..tak sama dengan ape yang kiteorang semua lalui.. so swetzz.! kenangan itu memang indah.. menjadikan kita hargai ape yang berlaku.. hukk..huk.. =(

Berlari sambil bergelak sambil bergosip sambil berjalan ke rumah kami.. Aik.?? dah jumpe rumah ke.?? jawapan nya... YUP.!!! kami dah jumpe la...kalaw tak , kami nak teruskan sem 2 cam mana.. tanak duduk asrama.. seraammm okeh.??!

Rumah . House . tempat tinggal . tempat berteduh.. tempat itu la yang menjadi kenangan pada kami ber-6 walaupon masing2 kini dah bawa haluan hidup sendiri.. Walaupon macam tuh... kami tetap bawak kenangan yang lame ini bersame .. errkk..? terpuitis2 pulak dah.. hahaha :D segan nya saya... =P

L0kasi rumah.. jap.. cube tengok peta dekat bawah tuh.. < dekat kan rumah kami ke kampus.?? =) >




dekat sangat kan.. teruje tak.? So.. selalu la kami ber-4 ( kyan , iqa , izah and far ) ni bermasalah siap digelar budak2 kelas kami .. kami "kenderaan berat" , jahat sungguh deme2 ni..yang tita dengan tasha ni kurang taw sikit sebab kami bukan sekelas..huhuhu... =) dah la kami ni ke kelas dengan moto + kerete + basikal + kapal terbang + helikopter + jalan kaki je taw.! Walaupon jaoh..kami tetap gagah kan diri kami ni bersama2 menempuh cabaran dari rumah ke kampus dan dari kampus ke rumah.. kalaw kaki ni dah sampai dekat depan pintu rumah tapayah la cakap... laju je semua duduk depan kipas + tb untuk menghilangkan penat.. hahaha :D walaupon sha and tita bukan sekelas tapi kami semua selalu balik bersama2.. 

character mereke buat far sampai sekarang rindu dengan mereka2 ni.. yang sentiase happy tanpa hirau kan keadaan sekeliling.. 

Atiqa Ahmad Tarmizi a.k.a Iqa

- pendiam -
- tak banyak cakap -
- suke buat hal sendiri -
- study hard okeh - 
- makan macam siput..Ya Allah..lambatnya.!!! hahahaha :D -
- tak boleh makan pedas , very sensitif person -
- simple -

Atiqah Ibrahim a.ka Tita 

- suke bercakap -
- suke online -
( boleh menghadap tenet + lappy sampai lappy dye pon muak n rosak..padan muke tita..hahaha :D )
- suke tido -
- suke shopping -
( lagi2 dengan sha .. ta hengat dah nak balik rumah ) 
- suke makan -
- simple + ta kesah la kaw orang nak cakap ape tentang dye + blurr tak hengat punye.! -

Yanti Sulastri Anshuar a.k.a Kyan
< hmmm.. takot sikit yang ni.. kne komen baik2 punye.. =) >

- garang.! -
< siap la sape ta dengar cakap..seraammm kan.?? >
- suke berkawan -
- suke makan pedas -
- suke memasak -
- suke bercerite -
- suare sedaapp okeh .! karaoke memang tumbs up.!
- suke pada make up.. untuk ketahui lebih lanjut tentang make up ..rujuk SINI -
( tolong promote.! )

Nur Izzah Isrook a.k.a Izah 

- kecik + banyak cakap -
< same dengan tita tapi tita lagi kecik orangnya >
- cun -
< ramai orang sayang dye .! >
- peramah -
- tak suke sangat memasak tapi adelah sekali seumor hidup dengannya tengok dye masak. =)
- suke make up + shopping -
- ber"diet" punye orang.! -

Raja Nurul Natasha a.k.a Sha 
<sory ta ingat nama papa sha.. =P >

- gojes + tak sombong -
- rajin masak + pedas memang yang berapi kuar asap kalau dye masak.. -
< cara selera makan lebih kurang kyan.katenya kalaw ta pedas ta sedaap.. =) >
- suke shopping kire shopaholic la orangnya -
- lemah lembut tapi garang + tegas -
- kadang2 seorang yang blurr jugak -
- loving + care -



# rindu saat ini.. =) wif kamoo..kamoo..kamoo..kamoo ++



Housemate #1

Pengenalan...

Far ade 5 orang housemate kalaw ditambah dengan Far..kami ber-6 .. mane far jumpe dyeorang ni semua..ntah.. kat tepi stesen bas kot yang kat tepi2 jalan tengah mintak sedekah..keh3.. far guraw jer.. dye orang semua ni kawan far dari sem 1.. kami sekelas , bukan sekatil , sebantal ye apetah lagi sebilik + sekelas tapi ade yang sekelas.. eerrkk...paham tak ayat tu?? hee =)

So.. kami diberi name... sha , tita , iqa , izah , kyan ( kyan tuh singkatan dari perkataan kak yan coz dye tue setahun dari kami..hihihi =) ) and far (tag diri sendri..nak femes jugak ..hahahaha :D )

So..kami berempat ( kyan , izah , iqa and far ) , kami ni same kosmetik dan jugak same kelasmetik .. erkk.??? hari2 la jumpe buat ketupat gosip + share ilmu-ilmuan (bukan ilmu ghaib or hitam ye..harap maklom)..

Bagi sha and tita.. dyeorang ni kelas lain.. tapi antara sha dengan tita ni.. dyeowang bukan sekelas tapi jiran bilik..macam mane dengan tita ni.. dye sebilik dengan izah..( paham kan ayat ni.??? hee =) ) So.. kenal2 la sampai la habis sem 1.. 

Sem 1 dah habis.. tapi rumah belom ade.macam mane dengan sem 2..tgu esok...! kecian kat kiteowang ni.selalu last minute dalam ape jue situasi.. hahahaha :D Nak taw kisah seterusnya..tgu admin citer post esok.. hari ni punye da habis.. admin ngantok ni.. =) gud nite.. ZZZzzz....

# tgah chat dengan ex housemate --> iqa <3







Tuesday, 29 January 2013

tunang.!

wah.! ta sangka..cepat nya masa berlalu.. umor pon dah meningkat dari setahun ke setahun.. Suke sangat.. tak lama lagi makan nasi minyak la... huhuhu :)

-
-
-


Seronok kan bile orang dok nak mencapai lagi satu step.. dari single ke ber"patner"... Far punye "turn" tataw lagi.jangan ditanye okeh..tak boleh dijawab .! hee =)

-
-
-

minggu depan ni member far mase kat politeknik dulu nak bertunang.. dah sampai mase dye dah.Tapi Far tak dapat nak datang..

-
-
-

siapa.??

-
-
-

Raja Nurul Natasha

- my housemate + my sweetz frenz in poli -
- cantik + tak sombong -
- rajin memasak kalau dye tade kuliah kat poli -
- seorang yang caring + care -


mish you and the moments with you.. selamat menjadi tunangan orang ye cik raja.! =) 



# pic takde lagi.. nanty bile dye dah upload kt FB.. far upload kat sini.. okeh .? tata.! itu saje entry hari ni.. tade idea..huk..huk. :')



Sunday, 27 January 2013

Fobia nya.?? k0rang.??

Fobia... ape tuh fobia.. menurut kefahaman diri far tanpa seaching kat mane2.. Fobia tuh satu kelakuan / sifat sesorang yang takot akan sesuatu yang terlampau... betol ke.?? kalaw nak taw lebih lanjut.. search la pada google ye..  hee =)

Korang penah jumpe orang yang fobia tak.?? tak pon diri sendiri yang fobia.?? Haa... cube tanye kejap pada diri tuh.. < yup.! saya ni memang fobia.!!! *tetibe je.. >

Korang fobia tentang apa eh.?? Far memamg ade seorang yang fobia pada something nie..eerrkk...?? Far rase majoriti yang fobia tentang nya.. Far ni memang ter"OVER" kalau terserempak dengan bende tu.. eee... kenapa la boleh ade bende cam uh.. hahaha :D Far memang geli + seram + ngeri + jerit kuat2 + sambil air mate mengalir.hahaha :D teruk gyle kan..

Betol ke orang kate..if kita nak hilangkan perasaan fobia tuh , kita kena selalu latih diri kita untuk mengatasi ketakutan yang "OVER" tuh.. k0rang rase.?? macam mane nak hilang fobia ni kalaw nak pandang pon tak boleh.. $#%$^%^(^#@


So.. anda fobia dengan ape.?? jom SHARE.!! hee :D komen kt bawah ye.... =)

Saturday, 26 January 2013

klik..klik..klik..$$$

entry hari nie.. pergi ke belog kawan + followers yang rajin tggalkan komen + klik tabung $$$$$$$$ dyeowang .. Hope dyeowang sudi la klik balik.. huhuhu..=) < bukan mengharap tapi kalaw sudi klik la.. nggeee.. =)) >

Tujuan Far buat cam uh untuk mengenali blogger yang ade lam follow list belog Far ni.. sebagai tanda Far untuk terus keep in touch..Far klik tabung $$$ dyeowang. Thx coz sudi jadi follower Far..Far hargai semuanya.. Far maseh baru dalam dunia blogging ni.. Itu pon tataw sampai bile kan.. Sekarang ni.. Far memang agak free + keje yang maseh lagi dalam kawalan sambil tuh tinjau2 untuk keep in touch dengan kawan2 belog..

Seronok tengok semua kawan2 belog yang followers nya mencecah ribu-ribu..Wow.! angka yang bnyak tuh.. ade 4 angka taw.! nak jugak.! hee =) < sedang berusaha ni.. chaiyok8.!!! > ..erk.??? lambat lagi la kalaw nak dapat follower yang sebegitu ramai.. hee =)

Far ni dalam writing2 ni memang kurang..yang mane tersalah / menyinggung mane2 .. Far mintak maaf ehh..? Far hope korang dapat terus keep in touch.! THANKS A LOT.!!!

# sape nak suruh far klik tabung dye.. sila sms dekat "Shout" or mane2 yang boleh meninggalkan jejak.. okeh.? Far pasty akan mengunjungi anda.. =) Thx 4 support Far.. peace <3

Friday, 25 January 2013

komen + ronda2 =)

Hari ni... penat mem"Blogwalking" sane sini.. hahaha :D sambil tuh dok leka membace entry2 yang di"post" oleh kawan2 kita.. Sempena Maulidur Rasul semalam.. banyak kisah2 Baginda yang menjadi tumpuan Far untuk membace.. untuk menambah ilmu ape yang Far tataw.. hee =) Terleka dan berfikiran jugak bila bace2 entry tuh sambil sedikit sebanyak buat Far mengenali followers yang ade dalam list nie.. hee =)


Hope dapat keep in touch dengan semua nya.! hepi blogging.. <3 semua belog cantik2 + jeles tengok orang yang ade domain sendiri.. Bile nak dapat cam dyeowang neh.. huhuhuhu... sambil menulis + income pon masyuk walaupon sikit.. Seronok tengok para blogger menulis catatan dalam diari online ni.. macam2 cerita yang di kongsi. bukan cerita je okeh.. tips + tutorial dan macam2 lagi.. So..jangan lupe untuk membace + tambah ilmu pengetahuan.. Sronok sangat bile berada dalam dunia blogging ni.. Walaupon maseh baru tapi Far rase kebanyakan nya semua peramah..dalam 100% tuh , far rase 30% yang tak brape nak peramah.. hahahaha :D jangan marah ye ;) < tapi terase jugak la kan.. huhuhuhu >



#papepon tuh update story for today.! sory yang mane tersinggung tuh.. sekadar luahan haty ni.. huk..huk.. :'(



Thursday, 24 January 2013

Salam Maulidur Rasul

Salam Maulidur Rasul 
( 12 RabiulAwwal 1434)

-
-
-
-
-

buat semua umat islam..

-
-
-
-
-

Moga hari ini kita mendapat keberkatan pada hari yang mulia ini..

-
-
-
-

jangan lupe kita berselawat ke atas junjungan Nabi kita iaitu Nabi Muhammad S.A.W




Wednesday, 23 January 2013

SEGMEN : SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN

Join lagi satu segmen untuk malam ni.. tengah2 dok tengok tapi ta dapat dengar dengan jelas coz hujan yang lebat.. hmm... besh nya.. tadi panas pas uh malam hujan..Alhamdullillah.... suke sangat..hujan tuh kan rahmat.. OOOpppss... da jaoh menyimpang nya...

Actually nak join segmen yang di anjurkan oleh rakan blogger kita ni.. jom la..ta rugi pape pon.. nak taw.. meh klik sini.. 


nak join.. klik banner... <3

Nama Sebenar [dalam IC/kad pengenalan] 

FARAH ATHIRAH BINTI MUHAMMAD EFFANDI GOH

Tarikh Lahir [ikot surat beranak yang ade]

02 0gos 1989

Due date segmen : 31st January 2013



#sambil layan tb3.. BERSAMAMU .. [ feeling lebih :) ].. finish.. tamat untuk hari ini..start blogwalking and then off9 -->tido :P 


Glitterati...!

Buat pertama kalinya setelah setahun blog far wujud dan pada tahun ini far mengaktifkan balik..dek kerana kebosanan dan sambil tuh blog ni bole la jadi diary semasa.... tade la bile salah tulis nak kne gune liquid bagai and then nak tunggu liquid tuh kering baru boleh tulis balik..kan dah membazir mase.. hee :) Far baru2 ni , belajar mengenali ape itu "nuffnang" , biase dengar tapi tataw ape itu "nuffnang"... sesape yang dah lame dalam dunia ni...tentu lebih paham dan dah jatuh cinta kan.?? hee :)


Sebenarnya nak tulis entry ni sejak 2 hari yang lalu.. tapi tak sempat je.. ade je bnde yang menghalang.. So.. far nak bagitaw.. Far punye akaun "nuffnang" dah tukar status dari "non-glitterati" to "gliteratti".. hee :) Yahhooo.!!!  Setakat ni...Far tataw ape kegunaan nya.. So.. ta dapat far terangkan kali ini.. Sorry ye :") tunggu nanty bile far dah paham baru la boleh kongsi2.. dah bace pada sumber2 yang mengeluarkan tajuk + entry ni.. tapi tak paham2 jugak.. So.. dengan gigih nya akan cube memahami semua itu...

itu sahaja untuk hari ini.! thx membace + menyinggah....


# kepada yang sudi share tentang ini.. bole lah terangkan dekat Far ye .! thx =)



Tuesday, 22 January 2013

Ada Apa dengan Blog Mksyahir.com

hari ni dan kali ni.. far nak join satu lagi contest untuk meng"support" blogger kite yang telah bersusah payah mendayung , berenang , merangkak la kan nak buat contest ni.. :) far dengan rela haty dan ikhlasnya menyertai contest ni walaupon lambat.. hee :) mungkin sempat lagi nak join kot..takpe2 ..far akan mencube nasib.. mane taw far berjaye ke kan.. Sape2 yang nampak far post entry ni jom la join.. tapayah segan + silu.. join je.. bole lah sambil tuh update entry untuk hari ni < tade idea + bagi cadangan pada yang tade idea jugak.. :) >

hurrmm... terfikir2 apakah sumbangan komen far untuk contest ni.. dye nak pandangan , kritikan , pujian ,kutukan.. Agak2 korang la kan.. ape yang far nak coret2 kan untuk dye..tataw la..susahnya contest ni :( far ni law bab komen megomen ni memg la fail..huhuhuhu :D risaw takot tade yang paham nanty..ehehehe :)

far ni bawu lagi dalam dalam dunia blogger ni.. So.. untuk en. Syahir.. sorry kalaw komen saya ni ta brape nak uuummmpphhh + gempak + membina.. baru mengenali coz bile tengok kt Google+ tuh dok hebah heboh kan.. try calon kan diri di sini.. hope berjaye lah.

So.. ade lagi 3 days to hardworking to be da beshh.. So.. jom kite mulekan...


Sebelom far dok fikir ape nak komen tentang blog dye.. jom kite tepek2 kan banner tuh kuat2..kang hilang banner tuh dah fail untuk syarat yang pertame..tade la harapan untuk menang nanty.. hee :D 

jom tepekkk banner kt bawah ni.. gune gam uhu ni! lagi 1, banner tuh kena linkkan ke entry tuan ye!
INGAT.! jangan tade plak..kompem2 dah out name.ta sempat masok list... hee :)



sape nak join , klik "banner" , tanak join pon jom la rajinkan diri tuh..sekali skala kan.. jom la.! :)


Komen setelah review blog ni.. rase2nya.. jom tengok.! :)


-->First pandangan ; nape ta buat blog fix dalam satu tetingkap.. kan senang kalaw orang dtg ta payah nak navigation kan ke kiri and ke kanan untuk tengok ape yang ade.. rasenya kalau fix kan , memudahkan pengguna untuk klik dan bace.

--> sidebar yang ade kt tepi tuh panjang menjela la.. kalaw letak kotak yang ade 4 in 1 tuh kan senang.. lebih mudah.. rasenya blog ni femes.. mesty nak tuan nya lebih ikot widget2 yang canggih2 serta mesra pengguna.xkan la nak scroll sampai ke bawah.. gune la .... "easiest tabbed content widget for blogger " rasenya lebih sesuai untuk blog ni.supaye tak nampak bersepah.. contohnya : klik sini >>

 
--> tab tuh ok tapikan kenapa tab tuh macam fungsinya kurang menarik je.. bile tekan.. alahai .. macam membazirkan mase je.. entry sikit je..  

--> loading page ni amik mase yang lame jugak.. berat sangat kot... law jenis org yang tak sabar.. terus pangkah.. kadang2 orang ni jemu nak tunggu..sekarang mase tuh kan emas .. hee :) seme nak cepat coz dalam sehari 24 jam tuh singkat je.! baik tengok page loading yang lebih ringan.mudah dan cepat untuk para pengguna bace isi + kandungan yang ade.!

--> warna blog ni far kurang berkenan la.. mane tak nya.. gelap + gelite je.. sekarang kan trend "Kaler Blocking" or "simple" or Kaler Bloking + simple ++ rasenya lebih meriah dan mood nak bace pasty ade.. :)

--> Selalu la "Update entry" ... macam mana pengguna nak datang ke blog ni... entry tak "Update".. pengguna mesty nak dtg jenguk kalaw ade entry yang selalu update dan diam tak diam blog ni dah jadi femes..ditambah pulak dengan entry yang menarik..PASTY.! akan ramai yang datang berkunjung.! :)

-->lagi 1 ni.. rajin2 la blogwalking..kenal jiran2 yang ade,. dapat tinggalkan komen + jejak dah kire ok..pasty jiran2 akan melawat dan drop komen ke sane pulak..secare tak langsung akan blogwalking dan bile dyeorang terjumpe entry yang menarik pasty jiran tadi akan bergosip untuk kawan dye pergi ke blog atok mk.. heee :) secare tak langsung atok punye blog xkan suram lagi .. :)

itu sahaja kritikan yang dapat saya berikan pada atok Mksyahir.! harap jangan mara.! ikhlas memberi komen :)


--> tajuk entry yang "menarik" buat far nak terus membace..lagi2 tengok tips yang "Tips nak menjimantkan petrol" , bile open je .. bace punye bace.. kompen nak buat owg lontar lembing + batu + bata + seliper + high heels je.. haishh... geram je bile bace.. tapi tajuk entry la yang buat org untuk terus membace.. nice atok mk syahir.. syabas dada.! :)

ini pulak komen + pujian dari saya untuk atok Mksyahir

harap Blogger Mksyahir akan terus berkembang dan terus maju menjadi yang terbaik di antara yang terbaik. Hope ta mudah jemu dengan kritikan yang far berikan. sekadar itu yang termampu untuk memenuhi contest yang dianjurkan.. harap tidak amik haty.! ikhlas dari pengomen ini untuk memberikan komen.. tQ.. :)





Lastly ; kena la letak name2 sponser dan ayat yang berikut :
< pastikan letak taw.. nanty sponser2 tuh majok ;) >

" Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com " ini telah disponsor oleh Blogger-blogger awesome broframestone.com , hyebro.com , babyaimacomel.blogspot.com , mizruha.com , arjunapopkorn.blogspot.com , zestpurple.blogspot.com , fuh.my , www.yanty.my , belognanabyte.blogspot.com , denaihati.com , khaiartzfar.blogspot.com , ciktom.com , phat.my , queachmad.com dan di adili oleh benashaari.com dan mksyahir.com 

Due date : 25 Januari 2013 ( mungkin akan berubah mengikut mood :) )
** lagi 3 days to go..... jom la join..tak rugi taw.!



itu sahaja..

kepada tuan panel yang mengadili , harap anda dapat faham ape yang nak saya sampaikan.. 

**saya maseh belajar dan baru dalam bidang ni .. hope dapat tunjuk ajar dari anda jugak :) rajin2 la datang ke rumah saya .. if sudi follow la saya balik ;)

tata.! bye2 ! <3



Monday, 21 January 2013

Bendi

hah.! mesty korang macam blurr je bace tajuk entry far kali ni.. iaitu "BENDI".. kenapa dengan bendi tuh.. name orang kah ? sebenarnya.. hari ni far pergi ke pasar dan sambil tuh ape lagi.. mengenali sayur2an secare lebih dekat.. <far memg slalu jugak ke pasar dan ini bukan kali pertame ye , jgn salah pham.. :) >

Mase far ke pasar.. beli la ikan.. ade macam2 ikan.. orang kt pasar pulak macam dalam tin sardin.. Biase lah.. nak beli lauk untuk start ber"GADUH" dengan kuali + periuk kan.... hee :) ntah ape menu masakan yang nak suri rumah nak masak.. mesty la yang sedaapp2 kn.. mmm... kecur air liur ni taw.. hee :)

So.. da lepas ke tempat basah tuh sekarang "turn" far ke bahagian sayur plak..

.... Situasi pertama ....

Mase far tengah dok pilih2 bendi tuh.. datang seorang mak cik ni.. dye pon nak jugak beli bendi < nak masak asam pedas la tuh.. hee :) >...far guraw je.. Actually far tataw dye nak masak ape pon.... So.... mase tengah2 pilih tuh...far tengok dye dok patah2 kan hujung bendi.... "tup" hujung bendi tuh patah....dye letak balik.... far dengan perasaan hairan lagi aneh tuh leka dok tengok dye dok pilih bendi.. Bukan 1 je , bnyak yang dye patah kan.. "tup" , "tup" , "tup" dengan khusyuknya mak cik tuh buat kan.tapi ta amik.. amik yang tak patah je..

....Situasi kedua pulak....

dtg lagi sorang mak cik.. dtg pilih bendi lagi.. dye pon buat perkare yang same.. dengan bahagianya dok mematahkan hujung bendi tuh.. "tup","tup","tup".. tapi letak dalam raga..tapi bendi yang dipatahkan tadi tak diusik or amik pon..

So.. kalau seorang dah buat macam uhh..yang lain nak beli pon dah tanak beli.. dah dipatah2kan.. sape nak barang yang kualitinya tak ok kan.?? dah dirosakkan...dari bnde tuh ade orang nak beli terus orang tanak beli dah.. rugi la owg yang meniage ni.... So.... kepada sesiapa yang kate brg2 basah tuh mahal.. pikir la ape sebab barang mahal.?? sebab nak menanggung rugi lagi..law yang dah tak laku tuh nak jual esok kompem dah tak elok..kne jual yang fresh baru la org nak...law ta jual yang baru...siap la komen2 pengguna yang sentiase nak yang elok je.. ceehh...


#apakah motif mak cik tuh mematah2kan hujung bendi tuh.?? macam2 ragam manusia ni... So.. hari ni far ta jadi beli bendi .. beli bayam je.. < hilang mood tengok bendi tuh :( >


Tips mudah untuk menaikkan trafik blog

Pagi yang kejap lagi dah nak ke tgah hari.. hari isnin ni biase la.. macam lambat je mase berlalu.. :) So.. tadi tengah Blogwalking2 , klik sane , klik sini , bace sane bace sini jumpe la satu entry ni..dekat entry ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™  iaitu entry tentang "Tips / Cara mudah untuk menaikkan trafik blog"..  mesty rakan2 blogger nak tolong antare satu sama lain kn.. So jom la buat bnde ni..  senang aje.. tengok dan bace betol2.. jgn skip taw.. babap nanty.. hee =)

Entry copy + paste ni.. untuk pertama kali nya far buat ni.. hee =)


Jom kite bace cara2nya... ingat.! jgn nak skip. hee :)


1. Tulis posting artikel pas uh berikan tajuk yang rasenya sesuai la dengan entry + menarik... kalaw rase nak senang.. copy + paste je terus. :)

2. Lakukan tugasan dengan meletakkan Link URL di bawah ni untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog/web anda.

Sebelum :

1. MSR @Blogger


2. tengku nizam

3. mizz shizu

4. Myself V3 Me &

5. Blog Hanz

6.BeMie's World

7. Farah Shafiqah

8. Qila Razak

9. CekLa

10. Miss Yaty

11. Magrib Menjelma

12. The Simple Woman Day Book

13. AMRAFAHAN - Tripplet's Daddy

14. ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™

15. Fasyrah




Selepas :

1. tengku nizam

2. mizz shizu

3. Myself V3 Me &

4. Blog Hanz

5.BeMie's World

6. Farah Shafiqah

7. Qila Razak

8. CekLa

9. Miss Yaty

10. Magrib Menjelma

11. The Simple Woman Day Book

12. AMRAFAHAN - Tripplet's Daddy

13. ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™

14. Fasyrah

15. Blog anda


PERATURAN!! < pastikan ikot okeh.?? =) >

1. Sebelum anda meletakkan web-web diatas di komuniti Link URL ke posting web/blog anda,hapuskan link no 1.

2. Lepas tuh pindahkan Link no.2 menjadi no.1 , yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah <kt No.15>

So..... urutan akan jadi macam ni...

4. Ingat.! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut , maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut :

Bila posisi anda pada No.15 , jumlah backlink = 1

Posisi No.14 , Jumlah backlink = 5
Posisi No.13 , Jumlah backlink = 25
Posisi No.12 , Jumlah backlink = 125
Posisi No.11 , Jumlah backlink = 625
Posisi No.10 , Jumlah backlink = 3,125
Posisi No.9 , Jumlah backlink = 15,625
Posisi No.8 , Jumlah backlink = 78 ,125
Posisi No.7 , Jumlah backlink = 390,625
Posisi No.6 , Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi No.5 , Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi No.4 , Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi No.3 , Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi No.2 , Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi No.1 , Jumlah backlink = 6,103,515,625

Sama - sama lah cuba jaya.!

Selamat try , test and cuba okeh.?? hee =)

#ingat.. jgn cikelat a.k.a menipu ye.. tolong la sesame blogger untuk mendapatkan trafik yang bnyak..Jgn lupe nak promote skali link entry ni kat kawan2..Lagi bnyak lagi bagus.. Kalau lam 1 hari promote kat 100 blog mungkin yang buat hanya 10% je maknenya 10 orang yang buat..ingat ye..lagi bnyak backlink kita lagi tinggi rating kita kt google =)




Sunday, 20 January 2013

Oh handphone.!



hari ni... hari yang gembire + gembira++ .. mane tak nya.. handphone yang disangke hilang rupe2nya ade dalam krete je.. tuh la..nak tolong cari pon ta bole.. hp out of battery and silent mood plak uh..so , len kali "charge" handphone tuh penuh2 + jgn na ngade2 silent mood.! padan an muke far.. nmpak sangat krete itu da lame ta clean up.. hee :) iye2 je sedih bagai.. carik bagai nak gile.. far ni seorang yang gelabah kn.? =)

Sekarang dah jumpe handphone tapi... bile masok simkad je.. handphone tuh mintak phone code plak.. ni la yang lemah ni..far ta ingat langsung code nya.. Dah ta boleh gune lagi handphone tuh..So... dengan rase bengang jap g bawak telepon tuh pergi kedai untuk pecah code.. haisshhh..geram taw.! :)




#hari ni hujan dengan lebatnya selepas panas yang HOT~ =)

Saturday, 19 January 2013

missing.!


*mrs google import mali.. =)

Apa yang hilang kan.mesty korang tertanye2.. tengok gmbar dah macam orang yang hilang.. yup.! bukan orang yang hilang tapi sim kad maxis far yang hilang.. gara2 kelam kabut buat keje..sim kad yang hilang..AAAddduhhh..geram nya la..mane la letaknya bnde tuh.. mood hari ni tunggang langgang .. gelabah sangat far ni.. padan muke.. ='( sob..sob
.


#da get my new glasses.! sronok tapi sedeyh balik coz sim kad hilang .. so bad.!

Friday, 18 January 2013

Happy Blogging Giveaway



sape nak join.?? jom.. nak taw.. klik la kt banner tuh ye =)

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih

tttaaaadaaa... Join lagi segmen yang dianjurkan oleh blogger2.. rajin kn.. hee =) tadi bile Cik Emas Putih  shout kat blog ni and dye pon dah follow far.. Far terus follow dye balik.. Far hargai sesape je yang datang.. Seme far sayang taw <3 .... sambil tuh far boleh tambah follower2 yang ade and bace entry2 mereke.. macam2 story ade.. So.. bace2 ternmpak plak segmen ni.. terus terjah.. jgn tgu lame2..hee =) Kali ni.. Far nak join segmen yang dibuat oleh Cik Emas Putih < far join taw .! >



Segmen Top Up By Blogger Emas Putih



itu saje..tata.! sape nak join klik je pada banner tuh okeh.?? bye2 lagi skali. =)


Follow ++


Hari ni.. Follow ...follow...follow dan terus mem"follow" kawan2 blogger... Seronok sangat2.. <thx korang coz sanggup singgah sini =) > .. sambil far follow tuh sempat2 la tngan + mate ni tinjau meninjau entry2 menarik.. memang mengisi masa lapang sambil tuh bole taw ape yang kawan2 alam maya kite buat hari ni dan dapat menambah ilmu sikit2.. lame2 dah jadi bukit ilmu tuh.. amin.! =)



Thx para followers + bloggers <3

selamat Berblogging.!!!


# hari ni hari jumaat , para kaum adam.. jgn lupe solat jumaat.! =)


Thursday, 17 January 2013

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

segmen + segmen + segmen++

macam2 segmen dah join.. far ok aje.. no problem la nak suruh join segmen ape pon .. janji jgn yang remeh temeh.. maleh nak join nanty.. hee =)

So... kali ni... korang mesty tertanye2.. far nak join segmen ape dan dari siapa rite..??

Segmen : "JOM TAMBAH FOLLOWER SEBNAYAK YANG MAMPU"
Sape tuannya.?? : cik Yaya

link : mane nak jenguk.. :D
klik kt bawah ni ye


due date : till 15 februari 2013

Syarat2 nya.... tade pape.. juz ajak frenz and tukar2 link.. senang dan mudah.! =)

jom la join..


#to my cats : jangan la lalu-lalang atas keyboard ni..sibuk nak tolong far taip.. geram je..ggggrrrrr XD

sakit kepale ke.?

aaaddduhhh.!! sakitnya kepale.. law bole nak hentakkn kepale ke dinding kn.. hahahaha :D gile betol la sape yang buat cm uh....kang law kepale tuh benjol + lebam sane lebam sini , sape yang nak jawab kan....Bile sakit kepale ni... kepale kita terase pusing2 + pitam kn .... Far dulu kerap jugak la cm uh.... tapi sekarang ok lah , lebih ok dari sebelomnya.... So....nak la kongsi sikit cara2 macam mana nak hilangkan sakit kepale.. jangan risaw.. anda tak perlukan kos yang mahal.. hanya perlukan satu alatan harian + pribadi.. iaitu berus gigi!! =)

Cara2nya...

-mase mandi , time kita berus gigi tuh.. jgn la semate2 gosok gigi + gusi je.. pastikan gosok lidah tuh sekali sampai kita rase nak muntah.. kalaw muntah lagi la baik.. kita akan rase lega selepas tuh.. Tapi kne la amalkan selalu.. InsyaAllah , anda akan ok..

- bile time kita pening tuh.. jgn makan panadol je.. cube gagah kan diri tuh bangun and berus lidah anda sampai anda muntah. InsyaAllah , anda akan berase lega dan kepale pon akan terase ringan.. =)

Lastly , kalaw tetap tade perubahan , maknenya kne la jumpe tuan / puan doktor untuk mengetahui apakah masalah anda. Far hanye berkongsi tips.. Kalaw ok.. Alhamdullilah... =) kalaw ta ok jgn la salahkan far ye.. hee =)


#hanya berkongsi .... papepon selamat mencuba dan pastykan jgn telan panadol bnyak2. tak baik untuk kesihatan.. ngee =P



Wednesday, 16 January 2013

Giveaway NewYear 2013 JiwarOsak

Hye..selamat Pagi.!!!! hehehe.. mesty korang bengang je.. bile update je.. kompem pasal GA lagi.. Haishh... nak buat macam mana .. nak tambah bloggers la katekan.. Tapi yang ni.. far join coz ade yang mengajak..tuan punye yang buat ajak taw..hehehe =) why not kn support each other..lagipon far rase ok je.. ta susah pon bnde ni.. taip sikit2 , link sane sini..dah siap.. hee =) Pada yang mengajak far.. TQ very much.. far akan setiase menyokong anda.! wah.! semangat gitu...hehehehehe =D


So... nak taw GA ape yang far join kali ni.. Jom klik kt banner tuh.. yang "colour blocking" tuh.. =)

Mule2 , tepekkan banner dan link ke Entry GA tuh.. (biase sangat buat bnde ni..dah xpert.. hee =) ) dah siap pon..ta sampai 1 minit.. hehehehehe =D Dah siap tuh ape lagi.. jom tengok ape syarat2 nya..




GA kali ni suruh far Copy dan paste URL/Link Sponser dalam entry .. Walaupon bnyak tapi far dengan rajin + tekun akan buat tuh semua.. chaiyok2.!! tapi jangan lupe ye untuk follow dan Like website/fanpage Sponser tuh okeh.?? kang dye tanak bg adiah tuh taw la.. hehehehehe =) guraw2 je , jgn amik haty ye...

:: jom mula membelek = ::

8. mGosip

:: akhirnya........ 35 bloggers , far dok telek2.. siap jua tugasan yang diberikan..fuuuhhh..~~ jom minum milo cicah wif roty..nyumm..nyummmm.. =) ::


Lastly , bese la.. kne tag bloggers2 dan inform mereka untuk join GA ni.. 

far tag 3 orang ni : 


 <yang mane tak tag dan kalaw anda nak join.. boleh join.. untuk info klik pada banner ya.! jom la join..ta rugi pon.. hehehehe =) >



Nak taw adiahnya .. memg sangat2 lah banyak.. untuk taw adiah yang bnyak2 tuh.. klik link kt bawah ni..

tapi...bagi peserta2 yang ta dapat adiah2 tuh jgn risaw anda jugak ni akan diberi adiah iaitu "BROOCH"dari Belalang Hijau Perisik.. hehehehe =)

ape tgu lagi..jom la join...


#sekarang ... far perlu la start menjelajah untuk memenuhi syarat2 bagi GA ni.l. Gud luck to uols semua yang join.! ( ^.^ )

xoxo.!!!



Volume data dah nak habis.?? celcom je...

hari ni.. entry pasal celcom. ya.! saya seorang pengguna celcom prepaid tegar bukan postpaid ye..Almakumlah , prepaid je yang mampu.. law tade duit tapayah topup.. hahahaha =D Tapi far ni law topup sebulan mau dekat rm100 habis.. memanjang je topup.. bukan ape takot celcom tutup bisnes plak nanty.. hee =) guraw2.. Sebenarnya , topup tuh far "subscribe" internet for weekly..mesty korang tertanya2 kenapa far ta guna celcom broadband je kan..ni yang nak cter ni..

Dulu memg far pakai broadband celcom.. tapi sekejap je.time belajar dolu2.. Lepas je habis blajar tuh.. far ta lagi guna broadband sangat coz keje yang ta menentu mase.. pergi pagi and balik pon dah ke pagi balik..mane ade mase nak chatting , surf internet kn.... cuty plak time untuk rest.. letih kot.. jauh ulang alik...

So, bile da kurang gune , bil tetap jalan and far kne bayar jugak.tuh yang rugi bile kita pakai broadband ni.. geramm je.. gggrr.. sangat la rugi taw diri ni....penat keje kne bayar plak kt celcom tuh.Law ta bayar siap la....anda akan dikacaw smpai dye owg buat far dah taw ape yang dyeowg nak.....far angkat and dengar je..< bukan tanak bayar , tapi geram dengan bil yang melambung tuh..XD > ...dye kate nak bawak pergi" court"..geram betol..Agen dye dah macam "AH LONG "Far hutang dengan celcom je bukan dengan "AH LONG ".... nak kerje pon ta senang.. =( 

So far amik cuty and pergi celcom centre coz dah buat keputusan untuk STOP amik broadband celcom ni..lepas uh yang paling geram nya..ade plak hidden charge....lagi la brapi tengok bil melambung.... tak gune tapi bil melambung2.... nak je lambung celcom tuh balik..hahahahaha :D dah geram kan.. Far dah tanak bnyak cter , bayar je la.. senang..lepas ni tapayah berurusan lagi dengan korang..

Sekarang...far tetap jugak jadi pelanggan celcom tapi prepaid je.senang da mudah.! tapayah nak pikir bil smpai rumah..kang tengok bil kang..lagi angin ni naik..ta pasal2 dapat darah tinggi.. ekekekeke =) Sekarang ni semuanya mudah kan..nak tanak je.. So , sekarang bile far nak surf internet , juz "subscribe" internet..pas uh dah bole gune.. laju pon laju.. puas haty dengan ape yang far bayar. nak tengok video pon tade la nak sangkut sangat.data yang dye bagi pon bnyak jugak siap boleh download bnyak2 lagi.. hee =)

So..kalaw nak "subscibe" internet , ade 2 pilihan je

1 Days : rm5 ;
weekly / 1 week : rm18

Sambung balik cter kite nie....

So..bile dah download , data dah gune bnyak and celcom pon akan bagi peringatan yang volume data dah nak habis..tetap jugak bole gune cume lambat je..Macam mana ni.. nak download cter lagi ni..hahahaha :D Jangan risaw ye.. anda semua bole tambah volume data untuk teruskan niat anda itu.. Cara2nya...

i- amik handset / handphone / telefon bimbit dan sewaktu dengannya...

taip : Broadband Vol dan hantar ke 22188

ii- tgu next step and arahan seterusnya..

Antaranya volume yang boleh dipilih :

100mb : rm3
500mb : rm10
1gb : rm15
5gb : rm50

selamat mencuba .! =)

sambung baca sini >> Klik SINI

#satu je kelemahan celcom ni..dye ta boleh terminate or "unsubscibe" sesuke haty.. kne tgu smpai "time up".. ini untuk prepaid je.. untuk postpaid far tataw.. TQ.. sharing is caring... hehehehe =)


Saya Nak Doodle By Zakie11





Hari ni bile "connect" internet , tataw nak buat ape.. Blogwalking and sambil tuh dok tinjau2 entry2 yang menarik.. far memg seorang yang minat pada doodle.. tgok la hasil kerje tangan sendri..memg sangat Tak Cantik a.k.a hodoh okeh.. =) So.. jumpe la satu blog ni anjurkan Segmen "Saya nak doodle".. join je lah.. mane taw dapat doodle yang far nak.hee =)

nak join.. jom la join..syarat2 nya mudah je.. nak taw klik kt gmbar tuh okeh.tata.!



Nama : Far
Warna : Pink + purple.!

Tag : semua blogger yang ade.!

Hanya 100 bloggers yang terawal okeh.?? =)


# join and menambah bloggers untuk bace entry2 yang menarik.! =) jom jalan2 lagi... hehehehe 

Result Dah Umum..!!

Hahaha.. dup .. dapp... dup... daapp... makin kuat rasenya bile nak bukak blog tadi. ta sabar nak tengok pengumuman yang Kak Mia dari Maliana.com nak buat.. Nak tengok sape la yang jadi pemenang bertuah untuk G.A ni.. Mesty gempak kebaboommm... hehehehehe =)

So..nak taw sape pemenang nya .Jom intai sini.. Maliana.com (Pengumuman nama pemenang)...



Setelah anda klik.. macam mana.????

Puas haty kan dengan peserta2 yang menang tuh.. semua nya memg kreatif habis untuk menawan haty kak mia dan jugak nak dapatkan pendrive 4GB tuh.. sape tanak kn.. huhuhuhuhuhuhu

so,kat cini ,Far ucapkan taniah pada semua pemenang yang berjaye menawan haty Kak Mia tuh.. =) korang memg superb.! itu saje..tata.. =)


# Pahang 2 - NSembilan  1

Tuesday, 15 January 2013

esok.??

hehehehe :D kenapa dengan esok ye.?? time untuk mengetahui pemenang bagi "Giveaway Maliana.com" yang di anjur kan hari tuh.. Giveaway tuh tamat pada 10.1.2013 dimana semua bloggers telah pon meng"creative"kan diri masing2 untuk support G.A yang di anjurkan oleh Kak Mia dari Mialiana.com.. anda bole review bloggers2 yang join.. ramai taw.! termasok la far sendri mencalon kt diri far kat citu,. hee =) ta salah if kita join untuk suka2 and support each other rite.?? memg "fun" sangat2.. sambil tuh bole kenal dengan bloggers2 lain jugak.. =)

So... kesimpulannya.. kita tgu la siapa pemenangnya.. jeng..jeng..jeng.. mesty kak mia sibuk dok menilai coz esok dah tiba mase nya untuk kak Mia kite ni umumkan pemenang nya.. Pada bloggers2 yang join.. Gud luck to uols ye.... =) uols memg very "creative", "supportive" and "sporting" habis lah.. =)

Done .! tata...!

# need my glasses , mate ni perlukan nya.. saya rabun.! help me tuan kedai..=) tQ =D

xcited...!!!

Tengah2 pagi ni.. pukul 1.28pg.. mate tak boleh lelap lagi.. So.. terus "connect" internet and terus "log in " gmail..Dah "log in".. ape lagi...terus la " create new post ".. hee =) Jooommm... start cter2.. hee =)

Excitednya far hari ni taw.! nak taw kenapa.?? xcited la coz nak amik cermin mate baru.. Silau dah tinggi..nak tanak,, kne jugak buat yang baru.. Mane tak nya.. macam mana nak "drive" kete kalaw da silau tuh.. makin silau menyilau la mate ni.. hurrrmm... burn jugak la sikit wet simpanan far.. huk..huk.. ='( mane tak nya.. wet simpanan tuh.. kne keluarkan cikit coz dah ter"over" budget plak.. hee =) Bukan nya ape.. time untuk simpan punye la payah tapi bile tade duet , terus otak bagi idea mane nak dapatkan wet tuh.. huhuhuhu =D

So..dengan semangat yang baru dan berkobar2..pergi bank keluarkan duit and terus rushing2 ke kedai untuk "collect" cermin mate baru.. Bile sampai je kt kedai tuh.. kuarkan rsit and bagi dekat mereka untuk check cermin mate tuh da siap ke belom.. hee =) Tgu la sekejap kt lam kedai tuh.. Jeng..jeng..jeng..dalm haty memg xcited habis la..ta sabar nak try cermin mate baru tuh.. =)

Selepas 1 - 2 minit....

"Cik... maaf ye.. belom siap lagi la.. cik tgu kami call dulu baru datang buat "collection" "..hurmmm.. hampe taw perasaan waktu tuh..tanpe bnyak cter..terus far masok kete and "drive" balik rumah,.. ='(



#untuk tuan kedai : buat la cepat , dah 2 hari kot.. saya perlukan cermin mate tuh secepat yang mungkin.. ='( 

Monday, 14 January 2013

hasil kerja doodle.!!! =)

hari ini far dok belajar bnde yang bole dikatekan minat far jugak la.. tapi far ni bukan seorang yang kreatif. untuk saje2 mengisi mase terluang tuh.. far kreatifkan jugak otak ni.Far ni law bab-bab melukis ke .?? draft ke .?? memg la tangan macam KAYU.!! hahaha :D Nak buat mcm mana.. far memg tak dikurniakan untuk menjadi seorang yang kreatif + unik.! hee =)

So.. sebelom tuh sempat la far gune Mr Google untuk cari guru terbaik untuk far belajar "How to draw and colour" hee =) mule2 nmpak cm susah smpai 2 /3 kali ulang.. haishh..! geram nya..ta pham.. tapi far kuatkan azam untuk terus belajar and belajar.. akhirnya far dapat jugak..Alhamdullilah.. thx to Mr Google (coz tolong far carikan cikgu) and Mr Youtube (coz mengajar and besabar dengan far bagaimana nak draw and colour..).. Far puas haty sangat... senang je skg..ta perlu nak ke kelas untuk belajar and ta perlu nak pergi masok kelas.. hee =)

So.. ni hasil kerja tangan far.. lukis and warnakan doodle tuh.. tadaaaa.....



# tuh name adik perempuan far , thx to her coz bagi pinjam name dye.. =)


itu lah hasil nya.. klakarkan..?? Al maklum lah.. far bukan seorang yang kreatif pas uh law bab kaler mengaler ni pon fail jugak.. walaupon tak cantik tapi far puas haty coz dapat belajar bnde baru yang far ceburi semalam.. =)


# jeles tengok orang yang pandai bab-bab buat doodle ni taw.. sangat cute.. geramnya..grrrr... XD

Saturday, 12 January 2013

Hanif Idrus Giveaway 2013 Segmen



jom join GA ni.. nak tau lebih lanjut .. klik banner tuh ye .! =)

Syaratnya tak susah .. senang sangat2.. 

adiah nya..
3 key-chain untuk seorang taw.. 
<untung la sape yang dapat..meh2 join bnde ni mane taw korang jadi salah satu darinya ke.. hee =) >
FYI , key-chain tuh koleksi beliau sendri sepanjang 2012..! so, rajin2 la follow & blogwalking ya.!


Closing date : 09 Feb 2013.. (lame lagi..sempat untuk join. hee =) )

saya tag : gadish kampung and azrina


#support GA ni..sambil tuh update entry untuk hari ni..thx ibu coz follow blog saya , law ta tataw ade wujudnya GA ni..peace =)


Friday, 11 January 2013

Adam dan Hawa



Drama hasil dari adaptasi novel "Adam & Hawa "

Pelakon : Adam Mukhriz (Aaron Aziz) . Ain Hawani (Nadiya Nisaa')

total episod : 80 episod (panjang tapi ok.! ta bosan..)

layar kaca at Astro Mustika HD (channel 134)

=)


#hepi ending! =)

Thursday, 10 January 2013

kawan / 朋友 / frenz



- KAWAN / 朋友 / FRIEND -
3 perkataan berlainan bahase dan tulisan tapi maksudnya sama. =)

Kadang2 dalam kita memberi komen , bercakap2.. ade haty yang akan terase.. mungkin bagi kita yang mengomen ni rasa perkare tuh ayat2 biase je.. ta sangke plak lain jadinya.. Mungkin bagi pandangan org lain kite sedang men"JATUH"kan dye.. tapi dalam haty ni tade niat pon nak cakap cm uh.. sekadar gurawan. sape lagi kita nak berguraw kalau bukan dengan kawan2 kita ,lagi2 yang penah rapat dengan kita..kan...???

Kepada : Yang Berkenaan
Perkara : Maaf kawan .. ini luahan haty aku. 

Aku bukan nak marah tapi aku kecewe dengan sikap kawan ko yang memg back up ko habis2an tuh tapi kami da mintak maaf kot kenapa dye still ta pham2.. Aku bace post tuh aku rase bengang sgt.. Iqa dah says sorry to her tapi dye macam nak jugak la "menang" kan and cakap kami ni ta penah nak kenal ko.. Hey.! aku kn maleh je taw nak layan owg cm uh.aku pon kenal ko..penah duduk serumah and jadi housemate ko.Aku ta kesah la law ibu ayah ko dah jadi ibu ayah dye..ayat dye tuh macam la kami buat kesalahan besar je..Tapi FYI,aku ta suke dye.... FULLSTOP..aku bukan senang2 ta sukekan orang ni.. ta elok untuk regangkan hubungan sesame kawan ni tapi dye betol2 buat aku ni berapi je.. lagi 1 , ko tapayah la nak buat status nak says sorry kt aku and iqa.. Aku rase tade papepon and aku rase ko buat kawan ko tuh lagi ta suke kami... sampai dye bole cakap ayat yang kami ni dah buat ko jadi "Bahan" Hello.!! dah mintak maaf pon ta faham jugak ke.. Ko ingat kami ni buli ko ke. Maaf la.. aku ta sempurna mana ..ade bnyak kekurangan nya.. yang mane baik tuh semua dari Allah dan yang ta elok tuh dari aku. Maaf la coz buat ko and kawan ko terase. Aku ta sengaje.Aku mintak maaf bnyak2.. Aku ta sekejam tuh untuk men"JATUH"kan ko..Papepon Gud Luck 4 MPP.. 

Sorry.! =( itu lah luahan haty aku. 


# Betol kate orang , bercakap guna lah akal and jangan banyak bercakap2 dan adalah baik jika diam supaye kita ta sakitkan haty orang .. =) peace.!





Giveaway Mialiana.com




Hai kak Mia.. hope ta terlambat lagi nak join contest "Giveaway" ni.. harap2 bole keep in touch ya.! hee =)



Saya paling suka entry Giveaway mialiana.com (sticky post) di Mialiana.com kerana.......

Saya dapat join yang dianjurkan oleh kak mia ni..1st time join bnde ni taw.! macam seronok je tgok blogger2 yang masing2nya kreatif buat itu ini.. nak mencube naseb la kn.. mane taw kak mia ni terpikat ke.. hee =) sambil tuh dapat kreatifkan otak saya nie.! hee =) dan jugak dapat knal blogger2 cm kak mia ni.. hee =) lagi2 ade hadiah nak bg.. free tuh.! saya nak bole tak.?? [ hope kak mia cair and bg saya adiah tuh.. hee =) 






                                                                                                         

Saya tag...




thx to adiezaff coz ajak saya join giveaway ni.! and support GA yang kak mia buat.. thxs a lot.!

#join last minute .. hee =)





Wednesday, 9 January 2013

sem1...part 3 (episod akhir.!)

Last episode... Sem 1..part 3..

Akhirnya.. cter aku ni dah nak habis dah..huhuhuhu

so.. cerita nya..

dalam semester 1 ni semakin ke penghujungnya.. lagi bnyak bnde yang berlaku.. aku and kawan2 (kami bertige je coz slalu luangkan masa bersama bilik sebelah2 kot..!) .. One day... waktu tuh bulan puase..tang2 nak berbuke tuh seme aras aku ni dtg bilik aku..buat gathering kt bilik aku al mklum la ni la kami bersame2 ade mase.. bilik aku ni special ciket.. ade carpet bagai.. untuk keselesaan aku and roomate..hee =) sebab tuh dyeowg suke dtg bilik kami.Sambung balik cter aku ni.. Bile da berbuke tuh.. aku and member borak2 la.. pas uh ade someone call..aku ta pasty uh sape..yang aku taw dye kol member aku bukan roomate tapi salah satu gang kiteowg la..

perbualan nya lebih kurang cm ni la...

A (member kepada member aku) : korang buat ape tuh.?
B (member yang se aras dengan aku ): tgah bukak pose , borak2..

A : korang jgn bising2 sangat..bnde tuh ta suke korang bising2...
B : sape.?

A : Owg yang kt bilik kosong kt sebelah bilik kawan u tuh lah..
B : (senyap) sambil tuh buat loud speaker..

A : sekarang dye ade kt blakang kawan u yang cm muke cina tuh (aku la tuh.!)
B : (senyap) sambil uh paling kt muke aku

pas uh...aku tataw dah pe yang dyeowg cakap lagi..aku dok berfikir..betol ke ape yang dyeowg cakap uh.. bnde tuh tgah duduk kt blakang aku and tgah usha aku..makk aiii..seerriiaaauu dowh..

hmm..sejak dari uh.. kawan yang sekelas dengan aku dan jugak kawan aku + bilik sebelah.. dye plak mimpi ade owg dok hempap dye.. aduhh..! cm nak balik je.. seb bek roomate aku ni jarang sgt balik..lega aku...!

tuh je cter seram aku , seram kn..? hee =) ..still ingat walaupon dah lame berlalu..kenangan pertama duduk di asrama dan itu jugak la yang terakhir..tp rindu jugak pada kenangan sem 1 walaupon aku takot and slalu dok hitung hari demi hari untuk habis sem 1...hee =')


Thx kawan2 aku mase kami di sem 1 , blok B aras 0 , warden : En marzuki ,Kamsis PUO , sesi 'Julai 2007 '..

mish all the moments.!






# kesimpulannya.. aku xkn duduk asrama lagi..aku ta suke! =)


Tuesday, 8 January 2013

Sem 1 ... part 2

bersambung....dari sem 1 part 1 ....


Start je dari hari uh... macam2 cerita yang aku dengar..kire bertuah la kami berempat ni.. hee =) tapi yang bestnya bile duduk kt blok tuh.. aku dapat aras bawah skali..tapayah nak nek tangge..hee =) itu untungnya...


By the way.. blok aq tuh law ta silap sebaris dengan bilik warden..hahahaha :D memg la ngeri.. warden aku warden lelaki.. law ta silap namenya "En. Marzuki".. tapi dye tapenah pon kacaw kami.. Tapi dalam bnyak2 bilik yang sebaris dengan aku tuh..ade 1 je bilik kosong.. hmm..seraaaammmnyaaa....dalam haty ade gak tertanye2..sape penghuni bilik tuh..tapi acap kali kiteorg beratur..kami berempat yang paling last.. hmm.... so scaryyy...tuh ok lagi.. tade nak scary tapi lebih scary bile semakin lame kami menetap dekat bilik tuh.. Lupe aku nak cakap.. kamsis PUO ni satu bilik 2 orang je roomate nya..So.. bayangkan bile roomate u balik.. u tgal sorang la jawabnya..hahahaha :D

Dah 3/4 bulan cm uh.. baru la taw Al-kisah bilik yang tak berpenghuni tuh.seram nyaaa... bilik tuh da ta gune lagi coz ade kematian yang berlaku...tak tahu plak taun bile pkre tuh blaku.Tapi dalam buat dunno a.k.a tataw tuh.. aku takot jugak..serrriaauuu wehh..kdg2 tertanye2 bile nak habish sem 1 ni..aku takoott la.. hurrmmm....

Kalaw aku ta silap.. bilik tuh owg nya maty bile roomate dye balik and tgal la dye sorang2..One day...dia bukak laptop..mungkin buat assignment kot..waktu tuh hujan..air hujan mungkin tempias n masok kt dalam bilik tuh and terkena la laptop..senang cter.. orang uh terkena renjatan elektrik and maty. So.. aku tataw dah cter yang selanjutnya.same ade roomate dye yang jumpe bile balik cuty or owg bau bilik tuh busuk sebab mayat nya da mule berbau.. hanya Allah yang tahu.. aku ni pon dengar cter owg je.. huhuhuhu :D

Penah 1 hari tuh.. ustazah warden blok depan pnggil aku and the gang kt depan. mak aii.. malu gyler..tapi buat muke toye je la..Al maklum lah.. seme dtg bertndang kt depan pintu bilik aku.. borak bagai.. skali.. nah.. kne pnggil..siap kne duduk depan skali and kne bagi ceramah kaw.!.. memg nakal gyle kami waktu tuh..siap ustazah uh perli ag.. buat2 la ibadah kt depan bilik yang dkt dengan bilik kamu tuh..jgn nak huha..huha.. keje nya.. keh..keh..keh.. padan muke kaw...semenya ade 10 org termasok aku and roomate aku.. hee =)

#cter nya ade lagi.. nanty aku story2 lagi.. bia korang bace and suspen..and tertanye2..ape cter seterusnya..hee =) ok la.. tata


~~bersambung.....


Monday, 7 January 2013

Sem 1 .. part 1

Tetibe teringat zaman dengan PUO (Politeknik Ungku Omar).. tempat di mana aku menyambungkan pelajaran aku lepas habis SPM (Sijil Pelajaran Malaysia).hee =) Alhamdullillah.. tapi... kenangan tuh da lame berlalu tapi xkan lupe dari kotak ingatan ni coz saat itu untuk pertama kali nya aku duduk asrama.. hee =) aku memg takot dok asrama coz owg kate asrama tuh ade bnde halus (hantu la..).. aku akui aku memg penakot..dari situ lah aku belajar hidup sendri..law dulu.. balik sekolah.mak dah siap masak bagai.. taw balik uma melantak , tido.. hahahaha :D

terkenang zaman asrama...cerita aku akan bermule.....

Seminggu kt asrama , semua dalam keadaan ok..aku cube menyesuaikan diri.Al maklum la..seme aku buat sndri..seb bek ade roomate yang sememgnya aku kagum dengan nya.. dah la pandai , rajin , sentiase ceria , tapi siapa kate dye tuh tade cerita yang menyedihkan..dye memg seorg yang tabah and buat dri dye lebih berjaye dalam hidup. Dye roomate aku yang paling aku tabik spring.! huhuhuhu... [tetbe dye luahkan perasaan dye pada aku bile kami dah mule nak berpisah.. dah nak akhir sem la..]

Dah.. sekarang aku nak sambung balik cerita hantu aku ni...jeng..jeng..jeng..

Masa dalam seminggu tuh.. tgah2 study..tetbe...dengar sore something mengilai..siyes tuh bunyi hantu yang selalu owg buat kt tb.. bunyi nya memg mengerunkan aku..seb bek roomate aku ni ade an aku...aku pandang roomate aku.dye pon pndang balik dekat aku.. aku pon ape lagi..lari and peluk dye..aku takot sgt.!tetbe je.. pintu bilik kami terbuka..skali tuh jerit la aku..rupe2nya kawan kt bilik sebelah.. dah uh.. kami pon dok berkumpul and cerita balik ape yang kami dengar tuh.. kami bertiga memg dengar sore owg mengilai.. Adduhhh...mase ni memg aku seraaammm habish la..sejak dari tuh.. aku memg takot. nak g toilet pon aku akan ajak member aku ikot skali..xpon aku tgok mane yang dok sebaris bilik aku g toilet , aku follow.. hee =)


#cerita akan bersambung lagi... lebih buat aku meremang and takoottt.....! tgu ye cerita aku..aku akan cerita kan smpai aku habis sem 1 ni.. ianya buat aku ingat pai skg.


Thursday, 3 January 2013

feeling better =)

hai.. Sorry semalam ta sempat nak update blog coz kesakitan yang amat2 sangat.. So .. hari ni dah nak ke petang ni baru terase diri tu semakin sihat..Alhamdullilah...skg da mule nak baik..wwoooohooo...! =) senyum sorang2..bagi naik semangat balik seperti sedia kala... Al maklum lah..aku ni kn seorang yang ceria gitu.. hee =)

Semalam selepas je balik dari klinik , sempat lagi ke kedai buku menambah koleksi novel kuh yang semakin hari semakin bnyak.tapi aku bukan hantu novel cukup lah sekadar sebulan tuh.. 2 buah novel aku beli tok mengisi mase2 lapang yang ade..tade la boring sgt.. dari aku keluar buat habish duit aku tok bnde yang ntah pape tuh...huhuhuhuhu... =)

So.. aku nak kongsikan novel yang aku beli semalam.. aku beli bukan pndang pada sinopsis tapi kecomelan gmbar yang ade kt novel tuh..law mane nmpak cute tuh.. itu lah yang akan aku beli.

i- curi2 suka ;
ii- coke and sundae ii ..



# sekadar mengisi masa lapang.. bukan seorang peminat tegar NOVEL k.. =)xoxo


Wednesday, 2 January 2013

banyak nya.!

hurrmmm.. today.. i'm not feeling well.. Dah g klinik and jumpe dokter.. ta bole tido aku malam tadi menahan sakit yang teramat la sakit.. masok ni da 3 kali aku kne cm ni.. buat badan aku lemah je..Aku ingat nanty kne amik cuty and buat medical check up... So mase jumpe dokter tadi dye bagi aku 4 jenis ubat.. bnyak nya ubat dokter ni bg.. law 1 jenis ubat mam 2 biji law 3 jenis da brape plak.? 6 biji tuh..seb bek 1 jenis tuh mam 1 biji je.. law lam sehari kne mam 3 kali..so 1 hari badan aku akan dipenuhi dengan 21 biji ubat.....banyak nya dokter.. ni nak saya hidup lagi o bagi saya maty cepat.. hee =)





# balik , mam ubat , update blog kejap n skg na tido.. nite seme.!! ZZzzz....ZzzZZ...





Tuesday, 1 January 2013

Dah setahun.! =)

huhuhu.. dah setahun blog ni.. diam tak diam..cepat betol mase berlalu.. Tahun baru , umo baru , amalan pon kne la bertambah.. dan entry2 kne la yang lebih besh n gempak2 kn.. hee =)

Pada kengkawan yang follow saya. thanx sgt2 ye.. luv u all guys.! rajin2 la dtg lagi.. =) support me.! =D

Hepi new year..新年.. selamat tahun baru..pada semua... =) 

# still blaja untuk menjadi blogger.. ngee ;)

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...