Thursday, 21 February 2013

kenangan pahit manis 2 - iii

huh.! rasenya ni last bagi Far typing story kami untuk sem-2 ni.. Far akan ringkas2 kan cerita ni supaya cepat habis.. hee =) ye lah.. nanty korang bosan plak kan.. huhuhuhu :)
So..meh2 ikoti last episode untuk sem-2 ni....

-

-

-

-

-

Alkisah bermula...suatu hari di mana kami semua balik kampung...kyan mase tuh ade affair dengan umah orang sebelah..hahaha :D So...dye tanak beratkan beg bimbit dye..dye bagi lappy dye pada jiran + buah haty....kebetulannya pulak buah haty nya dulu nak guna lappy... Kalaw tak silap otak ni.. mase tuh cuty tahun baru cina + Far pernah wish besday dye dan dye taw lappy dye hilang sebelum sempat kami balik bercuty lagi.. memang sadis tapi nak buat macam mana..benda dah jadiii...

Tapi....Demi nak mendapatkan balik lappy tuh.. mereke2 ni buat suatu kerja2 mistik < pakat dengan umah orang sebelah >..hahaha :D  far tak berapa pasty sangat sebab Far ni selalunya esok nak mule kelas baru la balik + sampai malam2..amik bas last.. law balik awal pon..tade ape nak buat + Far memang tade kunci rumah..dyeowg tanak bagi..huk...hukkk... ='( mane la taw kan tetibe ade orang inform kelas batal...boleh stay lame sikit dekat hometown..hahahaha :D

*psssttt...dyeowang buat dekat belakang rumah sampai 1 rumah penuh asap.. hahaha :D <-- hasil penceritaan semula oleh mereka sendiri...hee =)

Walaupon begitu...sem 3 akan datang menjemput kami tapi..... sha tak dapat bersama kami lagi coz dye kena pratikel la..So..kami ber-5 akan terus bersama ke sem-3 dengan penambahan ahli2 rumah.. agak2 korang besh tak mase sem-3 kami... nanty far story2 ya.! =)


Kesimpulannya... Hidup semasa sem-2 memang mencabar coz macam2 dugaan yang berlaku.. semua ade amik bahagian + no giliran masing2..hee =) Paling besh nya.. mase ni..ape pon yang kiteorang buat hanya kami ber-6.. nak ke kelas bersama jika kena pada waktu nya , pergi karok bersama , bergosipp bersama , shopping sesame , makan bersama , buat assignment bersama , tidor pon sesame < berlaku sejak kes Far hilangkan bilik..hahaha :D > , yang paling menarik..bile balik kelas,semua mesty beli makanan dekat belakang masjid..nanty berjalan bawak la plastik bag bersama lauk pauk wif nasi + air ikat tepi..hee =)


# kami tade kenderaan , so... kenderaan rasmi bagi bawa kami ber-6 adelah teksi.. pak cik teksi tuh kan gatal..suke Eqa..hahaha :D tita pon dye suke , sha pon dye suke jugak ..kalo bole semua dye suke..pak cik..pak cik.. bini dah ade..jangan mengatal boleh takk...hee =) kalo boleh...semua nak ngelak law teksi dye datang menjemput kami..hee =) itu saje.! tata... =D


merisik-risik..ssshhhh....

haaa.... kali ni... dah merisik2 pulak... kan hari uh Far da nikah.. haishh.. nape tetibe merisik ni... haa... tuh la dia...mulut masin + dengan perangai macam budak2... padan muke kaw Far... baru kaw taw.. kaw tuh da tue.. dah patot jadi bini orang la..law dah kawen sekarang anak mesty dah due tiga orang.. eerrrkk..?? tapiii... saya belom bersedia.. hellpppp....!!!! toloonnggggg.........



Far... stopp.. menjerit.. Dah kenapa.. sawan ke.?? orang tanye2 je...fuuhhh... naseb baik baru tanye.. law betol2 naye je diri ni.. saya betol belom bersedia nak jadi hak orang..dah la ta kenal + tak penah jumpe pon..haiyaaa...! mak cik.. bukan saya tanak tapi mak cik taw kan saya ni.. makk saya pon cakap.. saya ni pemalas , kuat makan , belajar pon tak tinggi , cantikk...lagi la tidakk... mungkin cute tuh ade..hee =) Maaf la sebab saya tolak permintaan mak cik tuh.. bukan ape.. bagi saya masa sambil2 tuh boleh la carik yang lain kan.. yang lagi elok dari saya ke... hee =) saya memang la single + solo tapi mak cik paham kan keadaan kuarge saya.. < bermonolog sendirian jika Far ade dalam situasi tuh .. hee =) >



Ape pandangan korang.. lelaki tuh seorang yang berpelajaran tinggi < sekarang tengah amik PHD > + hidup plak mewah + adik beradik dye seorang lawyer + dye bakal menjadi seorang dokter , rase2 nya lah...fffuuhhh... sangat berbeza okehh.. Far plak..hidup nya..alahai... segan nya nak bagitaw..



# Rahsia yang mak saya cerita masa cuty 8 hari tuh.... hahaha :D ade mak cik nak masok meminang saya tapi ianya ditolak dengan baik oleh mak kerana saya tak sedia untuk terima dye lagi...patot la dada saya berdebar2 je..rupe2nya ade cerita yang gerun..hee =)




Wednesday, 20 February 2013

betol ke ni.???

Wahhh... patot la tadi haty rasa nak bertanye khbar je pada ayahanda ku.. Encik Muhammad Effandi Goh serta ibunda ku.. Sharifah Ithniah.. haty ni patot la terase berat je nak balik.. mane tak nya.. jatuh + minitis air mata Far tatkala nak meninggalkan mereka dan balik untuk bekerja.. tak penah2 Far rase macam uh..rupe2nya... ade hikmah di sebalik kesedihan tuh..

-

-

-

-


Alhamdullilah.... dalam haty memang tak mengharap sebab kawan saya kate saya maybe tak layak.. tapi rupe2nya..hujan di tengah hari rembang + matahari yang panas terik.! ouch... panas nya kulit saya...
*itu baru cahaya matahari belom lagi api neraka..

-

-

-

-


Rupa-rupanya saya dapat BR1M 2.0 lah.. yeke.?? suprise to me okeh.. papa bagitaw..patot la haty ni memang tergerak nak bertanye kan khabar diri nya walaupon baru 2 hari sampai di tempat saya menetap.. haisshh.. betol ke ni.. *cer tampar pipi Far slow2 sudah la.. nanty tade la sakit..hikkk...hikk.. =) saya dapat RM250 <-- duit seorang yang masih solo/bujang dan berpendapatan bawah 3000 <-- saya la tuh.!!!!
*mood : happy + teruje + excited


#thx kepada yang meluluskan permohonan saya itu.. =) excited balik jumpe mereka berdue lagi wif my adik2 jugek..! balik esok.! weeee..... =) waiting kepulangan saya , masak sedaap8 taw.. nak makan masakan mimi..!! hee =)


Tafsiran mimpi/kejadian

hai.. hari ni Far nak kongsi sedikit mengenai tafsiran mimpi/kejadian.. hahaha :D jadi ahli nujum plak kn.. hee =) kite tukar profession sekejap.. jap je..

So... dengan tangan yang laju menaip ni.. nak cerita sikit la tentang suatu kejadian yang pernah far dengar + apakah isi tersirat yang itu..

Situasi :

Jika anda sedang melakukan sesuatu. Contohnya , naik motor ke , kereta ke or ape-ape jelah kan..pas uh depan anda tetibe je ada macam asap + habuk2 putih dan tiba2 ada suatu bnde yang datang dengan lajunya menusuk terus ke jantung anda.. haa...macam pisau cucuk ke jantung..sakit kan...sape tapenah try jangan buat keje giler tuh okeh coz Far pon tapenah nak buat keje tu.. hee =) jangan mencari pasal untuk buat2 keje macam uh okeh.. So.. bile anda rasa macam uh.. ape agak2 anda maksud itu.......bace lagi..scroll perlahan2 okeh..

-

-

-

-

-

Petanda + maksud yang tersirat :

Jika anda pernah mengalami situasi tersebut.. diharapkan anda lebih berhati2 selepas itu.. berhati2 la semasa berkawan..tak kire la anda dengan sesape pon..pastikan anda jadi seorang yang lebih berwaspada..jangan sampai anda terperangkap...Senang citer , ada orang nak memfitnah diri kamu.. Bahaya okeh.! Berhaty2 dan berwaspada lah pada sesiapa yang pernah melalui kejadian seperti yang far katekan..


#Far bukan tukang karut , tukang kasutcleaner , tukang tilik tapi far nak berkongsi sedikit pengetahuan ni pada anda semua... selamat membaca.! <3


Monday, 18 February 2013

ber"Holiday" =)

Fuhh..fuhhh.. fuhh.. lame tak meng"update" belog + ber"blogwalking" frenz2 yang ade.. Sorry la.. baru je habis bercuty ni.. cuty kaw8 punye sampai 8 hari..hahaha :D memang menarik tertarik la cuty Far kali ni.. hee =)

Padahal cuty lame Far tak kemane pon.. saje luangkan mase dengan family.. FYI ... dalam kuarge Far actually ade yang da kawen..So... jarang2 la kami ni berjumpe.. So.. mase ni lah.. Far ambil kesempatan cuty ni untuk bersama2 dengan mereka.. memang bahagia sangat la.. tak boleh nak di ungkapkan dengan kata2. hee =)

Dalam tak kemana2 tuh... sempat jugak la.. Far pergi ke Genting Highlands + Bukit Fraser.. hee =)  itu la yang Far kaw8 cuty and manfaatkan cuty dengan baik.. letih kan keje....ni la mase nya nak berjimba2..hahahaha :D

Tapi tuh la.. nak ke Genting Highlands uh ke " Strawberry Farm " ..Bak kate orang... Dah alang2 menyeluk pekasam biar la sampai ke lengan...tapi...... hajat Far tak sampai lagi nak bawak dyeowg naik Genting Highlands wif "Cabel car" coz terlalu la ramainya orang. law nak cakap pasal parking tapayah la citer la.. penuh + dengan bas yang berbas-bas.. erkk .?? paham tak ayat uh.. hee =) So.. lain kali Far bawak dyeowang naik lagi + Far akan bawak mereka naik wif cabel car..

Kesimpulannya.. Far bawak dyeowang pergi "Strawberry Farm " je kerana orang terlalu ramai..kan orang lain bercuty jugak..ape la kan.. bole plak Far lupe waktu uh orang tengah cuty Gong Xi Fa Cai..huhuhuhu (^_^)


# Genting Highlands hanye 45 minit je dari rumah..jauh nyaa~~ =) tapi tak semua ade mase cuty ni.. masing2 ade komitmen..yang pastynya cuty ni..bersama mimi + papa.. always wif them.. Love u mimi + papa.!! <-- mimi tu mak saya , bukan kawan.. (^_^)





Saturday, 9 February 2013

1st Giveaway by Farsya W.

oh no.!
has been tagged by someone

who's ???
 first time tag from blogger.! 
happy okeh..! 
hee =)
scroll down to know...

-

-

-

-

-

-

-
tadaa...

< thx 4 tagged me ya.! =) >
terharunya.. 
hehehehe =)

sape yang buat segmen ??

- blogger name : Farsya W -
< nak klik banner pon boleh =) >


tag someone.??
agak2 sape eh.??


So.. Far ingat nak tag 2 orang ni.. 


ii - mialiana 


# siap2 makan besar hari ni.. saya mau raye.. huhuhuhu =) .. angpau lai..lai.. <3






Friday, 8 February 2013

kenanan pahit manis 2 - ii

Dalam bercerita ni..mesty korang nak jugak taw pasal fa.. kan2.?? Fa ade jugak buat masalah.. tapi tade yang serius..cume sikitttt jjeee.. hee =) sikit tak sikit jugak la kan.. tapi parah buat far and housemate iaitu pada sha , kyan & tita.. lupe nak bagi taw.. rumah sewa tuh ade 2 bilik je..bilik depan : izah and eqa dan yang bilik belakang uh , kami bereempat.. hee :)

Actually.. Far tataw macam mana.. yang Far ingat..satu hari uh.. Fa menyebabkan kami berempat ni tade bilik..hahahaha kemane la bilik tuh pergi.. sian an.. lepas satu masalah.. satu masalah yang datang.. haiiilaa.. macam2 dugaan far pikir..

Sebenarnya.. bilik tuh ade 1 je plug.. itu la nak gune untuk lappy , untuk charge telepon.. macam2 la..ppssstt...ade satu lubang kat siling rumah tuh.. kadang2 sha rase macam ade orang ngitai2 mase dye tido..hmm..seraammm nya...

Kes ni mase kami dah nak habis sem dah pon.. far punye la hebat kan..konon nya nak jadi budak letrik.. alih2 lain jadi nya.. terus plug uh tak boleh nak pakai.. jahanam far keje kan..hahahaha :D So..itu la sebabnya kami berempat kehilangan bilik..kan2.?? Far..far.. law kaw ta usik mesty kawan2 ta hilang tempat tinggal..ekekekeke :D

ape lagi.. sejak dari kes uh.. kami berempat tido kat ruang tamu.. bawak turun tilam..pindah ke tempat tinggal baru..huhu sronok nya..hahaha.. pakej tempat tido + tb "14 dengan gmbar yang superb < berbintik2 tb uh, tak clear langsung>..hahahaha :D

kami pon terus la mulekan hidup baru kami di ruang tamu.. kat situ lah kami makan , kami tido , kami gossip2..hehehehe :D maaf kan far ye sayangs2 semua... Far tersengaje.! heehehehe


# makan pedas sanggat habis semua beratur nak masok toilet..hahahaha :D sha masak pedass giler.. mane tahan perot ni.. termasok sha jugak.. dye pon tak tahan pedaasss.. ekekeke ;) beratur kat atas tangge tunggu turnn.. errkk..? hehehehe :)

kenangan pahit manis #2 - i

ha..kini kembali dengan kisah2 kami.. seronok tak kisah2 tuh seme.. hope semenya okeh2 la kan.. actually.. tak pandai sangat nak mengarang citer ni seme.. huhu.. So.. far try create story ni sehabis baik + usaha untuk menjadikan ia suatu cerita yang membosankan.. takot kang ade owg spam terus belog ni..takmo la..takmo la.. hee =)

So.. dah bace tentang kami..dari awal sampai akhir.?? So.. entry kali ni Far nak sambung malam yang kena serang tuh.. citer dye tak habis lagi la.. panjang lagi ni..meh2 datang bace..

Malam tuh.. mase Far and tita kena serang dengan pak cik tuh.. ade lagi cerita yang berlaku iaitu... pada kyan , eqa dan jugak izzah.. agak2 korang la.. ape la yang terjadi kat dyeowang kat lua sane..

izah , kyan and eqa serta seorang lagi teman baru < pelakon xtra > panjang..! who's panjang.?? dye seorang lelaki yang tinggi dari kami la..tapi dye memang sangat tinggi.. dye ni berkawan dengan iza.. katenya tak declare tapi declare adik abang je.. boleh caye ke ni.?? mane izah jume panjang tuh.? gara2 kami main bola tampar untuk wakil poli.. hik..hikk..macam la layak..main + training teruk nak maty tapi ta rety2 jugak main.. hee =)

* ssshhh.. jgn bgtaw izah..kite tengah bergossip pasal dye..nanty dye dengar..maty la Far..tak dapat nak story2 lagi..hehehehehe...

So.. sambung citer.. kejadian ni berlaku bile mana izah.. kantoi dengan bf dye la.... Halamak.! macam mana boleh kantoi ni sayangs.?? u tak kan ta mesej dye..tanye dye ade kat mane.. hmm..kantoi sudah...izah..izah.. macam mane la kaw ni.. tapi.... tak sampai tuh jer citer nya.. ade lagi gempak.!! nak taw.?? jom scroll bawah...slow2 okeh..

-

-

-

-

-

-

-

prankkk..kaca berderai..what's going on here.??izah oke tak ni.?? ke lappy screen ni pecah..jap2..check kejap screen lappy ni.. Syukur Alhamdullilah.. my lappy okeh aje.. tapi bunyi ape tuh.. Tapi nak bagitaw la kat sini..kenal GM < greentown Mall > in ipoh.?? ala... tempat yang dekat ipoh la..taw kn.. kat situ la... mereka ni berkarok sakan.. sekali..nah... habis cermin berderai.. akibat si pkwe izahh tumbuk cermin kace sampai berderai.. so scaryy.!! cter ni di story oleh kyan + iqa..

* disebabkan salah paham , kaca yang pecah berderai..hampeehh..!!

Oleh kerana banyak sangat problem malam uh dan nak larikan diri dari pak cik mengamuk nak carik sha uh.. kami semua buat tak tataw and terus lepak2 dekat kedai makan tengok bola.. Manchester vs Chelsea .. ekekeke ;)

# kami semua nya budak IT programming , tapi programming nya bole la..cukup2 makan.. hihiihihi =)

just 4 u

wahh.. k0rang nak taw tak.. today is my best frenz a.k.a my housemate from sem 1 to sem 6  at poli until now yang Far dok selalu citer2 tuh.. nak taw sape.?? ni la dye.. Seorang kakak yang garang..hak..hak..:D bukan seorang yang garang malah mengerikan setiap anggota2 dalam tubuh far ni.. organ2 tuh..law nampak dye.. terus tukar suhu badan.. dari elok + bertukarjadi panas + hot ! ekekeke :) dapat teka kan.????

Sape lagi kalaw bukan yanti a.k.a kyan.. jom kita wish her dan nyanyi ramai2 lagu birthday tok dye.. nggee ;) khas untukmu sayangs.!!!

happy birthday to u...
happy birthday to you....
happy besday to kakak..
hbesday to u...

-far doakan yang terbaik untuk kyan didunia dan diakhirat-
- moga kyan + dye dapat bersame dan teruskan ke next level -
( kawen la cepat2 okeh.!)

far rindu saat2 bersama kamu + harap hubungan kita sebgai kawan terus utuh hingga ke akhir hayat
salah silap harap di maafkan 
thx 4 being my good sister since 1st time we meet

<3





Thursday, 7 February 2013

kenangan pahit manis #2

Dalam mase sem tuh.. Far rase dalam pertengahan dah kot..Far tak pasty hari , tarikh hari tuh.. yang pastynya waktu tuh waktu malam... huhuhuhu.. =)

Siasatan situasi bermula.... ready andddd...action.....

Pada malam itu... lepas maghrib ke isyak..?? semua kawan2 Far semuanya dah keluar tapi.... bukan semua.. tinggal Far and cik Tita je belom.. paham kan.?? Nak buat macam mana..tade orang nak bawak kami berdue... kan tita kan.?? hukk.huk... dah..!stop nanes tita.. owg nampak muke buruk tuh..dah tak comel nanty.. hihihi :)

So.. pada malam tuh..pelbagai perkare yang berlaku pada kami ber-6.. ntah macam mana bnde tuh terjadi.. lagipon kabur2 gituh.. huhuhu :) So... kejadian pertama... tengah2 Far duduk dengan tita dekat depan tb + sambil tita tuh menghadap laptop.. tiba2.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

telepon tita berbunyi...ish.. tita ni..buat orang suspender je taw... len kali silent kan la Iphone tuh..Tita pon angkat Iphone tuh.. sape yang kol agak nya ye.??  jeng..jeng..jeng... sape lagi kalaw bukan seorang lelaki yang panas baran < pakwe sha la ni kan.? hehehe > .. macam mana dye tak panas baran.. sha tak jawab panggilan dye..terus dye datang serang kubur rumah kami.. yang lucu nya... Cik Tita ni la.. dye jawab kol pak cik kat lua rumah pas uh dye boleh cakap " kami tade kat rumah " dengan sore yang perlahan + gemah gemalai kuat sambil menyorok kat dalam rumah.. errrmm...amik kaw sekali... kami berdua ( Far and Tita ) kena jerkah dari luar coz dah terkantoi.. padan muke kaw sayangs..hahahaha :D tita...tita... kenapa lah kaw penat2 menyorok..dye dengar sore kaw la.. cakap punye la lemah lembut + gemalai kuat ... naseb badan la kan..tak lame lepas tuh.. pak cik tuh pon balik..lega kan tita.! ffuhhh..~ < boleh bernafas + sedup oksigen dengan baik > sambil tergelak2 dalam rumah.. tita..tita.. macam2 hal... len kali jangan cakap kuat2..orang tak dengar la..


# So.. be careful kalaw ye pon nak menipu.. hihihihi :) So..tunggu the next story... kisah nya panjang lagi malam tuh.. tgu esok la cter pulok , kang panjang menjela sangat ase bosan pulok kan....jeng..jeng..jeng... agak2 k0rang la kan..ape yang berlaku lagi ye malam tuh.. betol2 dugaaannnn.... tido pon tak lena :)


nikah sudah..!!

Semalam berinai , malam ni nikah la... berdebar2 menanti siapakah gerangan yang telah menambat haty ini dan sudi menerima diri dengan seadanya.. hmm... dup..dap..dup..dap.. haty ni dibuatnya.. betape nerves nya.. Yela... malam ni sah nya jadi isteri orang.. dapatkah saya menjadi isterinya yang terbaik.?? bolehkah menjadi ibu2 pada anak saya nanty..

Bile pandang ke luar.. semuanya sedang di uruskan oleh wedding planner.. pelbagai yang nak diuruskan oleh dye.. macam mana susun atur meja + kerusi , lauk pauk nak letak dekat mana , pelamin lagi , kena susun dan buat semua nya berjalan lancar.. If plan A sangkut , plan B kena la gune.. macam2 kan.. penat taw nak uruskan itu ini..


baju nikah saya yang tergantung.. cantik kan.??

Jam tetap berdetik mengira waktu.. makin cepat terase jam ni berdetik.. nerves tapayah cakap la.. takot bercakap kang pipi tertarik2... ekekekeee.. ;)

tibe2 kan... 

-

-

-

-

-

fa dengar macam ade owg dok panggil2.. Far.. bangun la.. bangun la.. dah subuh ni... wait.!!! subuh.???
dekat mane sekarang ni..?? jap.. fokus kejap terhadap bunyi tuh.. ye..ade orang panggil.. far.. bangun la.. bangun la..subuh dah ni.. sekali bukak mate.. menjerit sekejap.. aaaaaaaa....... < nampak kawan far dok pakai telekung..haisshh..terkejut Far.. > terus segar bugar mate tengok hantu depan Far..terkejut sangat okeh.. bulat mate yang sepet ni..ekekeke


# ni mesty penangan pakai inai semalam.. terbawak2 ke mimpi..teruk betol .! haisshh... terserlah mimpi cinderella malam tadi nak jadi puteri tak dapat ...kasut tertinggal kat tangga umah mase mimpi tuh tadi gara2 carik bunyi orang dok panggil2 tadi... spoil.!! law tak tadi dah jadi bini orang dah..hahahaha :D ( O.o )




Wednesday, 6 February 2013

Malam berinai..!!

Fuhh~.. memang penat giler hari ni.. ye la.. malam berinai.. Walaupon tak ramai yang datang.. Far enjoy + bersyukur sangat hari ni... semuanya berjalan lancar.. Sape yang pernah buat Malam Berinai ni kompem taw .. betape penat nya..kan.??? nak urus itu..nak urus ini..Nak taw ape yang berlaku.. jom.... kita ikuti pengalaman Malam Berinai ni..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
fuh... penat kan scroll ke bawah ni.. relax dulu..
takmo marah2..nanty hilang air muke yang gojes + encem..
hik..hik.. =)

Actually , bukan malam.. petang tadi.. pukul 4 ++ cam uh start kat rumah ni... So.. dengan perasaan yang xcited tuh nak mulekan agenda ni.. Far mulekan dengan "Bismillah.." .. Berdebar2 haty ni tapayah cakap lah..dup..dap..dup..dap.. mule la start..

Mule2 bancuh la inai tu dulu.. pakai serbuk je sekarang.. tapayah nak tumbuk2 sambal belacan inai lagi..mudah kan..beli je kat kedai.. bersepah2 dah yang serbuk tapi nak menampakkan pokok inai sekarang plak yang payah..kan2.?? seronok nya.. macam bancuh tepung nak buat cekodok je.. nyumm..nyumm.. Oooppss..taley makan la.. tuh inai bukan cekodok.. 

** tetbe terbayang2 nak makan cekodok ikan bilis..haishh..otak ni..concern la sikit..makan je taw.! ape daa..

Bile dah siap bancuh tuh..ape lagi.. tepek2 la kat jari2 ni.. alamak.! terase macam dah dekat je waktu nya ni..dupp..dap..dup..dap.. takpe.. akhirnya siap jugak berinai ni.. tak lame pon dalam 3 minit je tang tepek2 ni..dah siap.! pas uh kena la tgu kejap..bagi inai tadi lame2 kat jari.. baru la merah..kan2.?? 

So.. setelah setengah jam berlalu.. Far pon basuh la.. nah.. ini lah hasilnya... tadaa...



- cantik tak.?? -
hahaha :D

So.. tuh la hasilnya.. kepakkepakkeboomkebomm.. < sape yang palu kompang ni.. saya pakai inai je . calon tade lagi la.. kawen pon tataw lagi bile.. haisshh.. pandai2 je palu kompang..dah2..amik duet ni.. upah palu kompang tadi.. ngee ;) > 

Far bancuh inai + tepekkan sendiri inai tuh ke jari sambil duduk depan tb layan citer " Debunga Lalang " , tengok tak citer tuh tadi..Last episod rini.. Ending nya... Mak Aishah meninggal dunia setelah Aishah anaknya memaafkan nya melalui doa.. .. Moral of the story .. jangan la kita membeza2 kan anak2 walaupon kite tak suke + jangan cakap anak itu pembawa malang.. Dosa taw.! =)



# true story : Far try , test , cube inai yang jiran Far bagi pagi tadi.. hehehe =) merah kan.?? tuh je nak bagi taw tadi.. ngee ;)




Tuesday, 5 February 2013

gelabah itu lucu

K0rang penah rase gelabah tak.?? lagi2 bile nak masok untuk di interview.. kan.?? habis la seram sejuk + tak boleh nak tido dengan lena + tak sabar + fikir ape la yang dyeowang nak tanye esok , penemu duga laki ke perempuan... haaaiiisshhh....semua dok mencanak2 je tanda soal kt atas kepale..hahaha :D 

lagi2 kalaw yang interview dengan dengan goverment ( SPA).. kompem sibuk dok buat research... pakat g bukak internet + tengok berita terkini + beli surat khabar pas uh dok belek la paper tuh satu muke surat ke muke surat tanpa "skip " tapi bile tang gossip artis benty lame sikit..buat hilang nerves..yeke.??hikk.hikkk.. :) ....lagi satu , siap print out seme details pasal jawatan yang kita mohon or yang berkaitan dengan jabatan yang kita dapat < pernah tengok bnde ni mase pergi interview dekat putrajaya tahun lepas..hehehehe :) >.. haiillaaa.... susah kan..tapi pada sesiapa yang selalu amik berat pasal negare okeh la.. kacang + petik jari je nak jawab..kan2..??


Korang pernah tengok tak bile orang yang terlalu nerves nak menghadapi interview..??? Far ada satu kisah..nak taw.. teruskan membace ... joommm....

Ni la sem terakhir , kali ni presentation untuk course " English for Technical Purposes ".. situasi nya.. 3 orang jadi interviewer dan 3 lagi jadi budak kena interview.. paham kan..? So.. kat sini.. kami kena belakon macam mana nak menghadapi interiew bile kita dipanggil temuduga..

So.. mule2 Far and 2 lagi yang bersama Far kami mule dulu.. Alhamdullilah.. kami orait + tenang + okeh.. walaupon mase kat depan manager2 tuh dok..aaa..aaa..yes..orait ..okey...last kali..of coz la say thank you.! hahaha :D Sekarang , tukar la pulak.. kami plak la jadi manager tak bertauliah.. memang menang award la kami.. 3 manager dah macam 3 charlie's angel coz seme ladies2.. lalalalala....

So.. interview bermule...sorang demi sorang... 
----------------------------------------------------------------------------
1st : seorang jejake yang selalu cover macho.. lelaki melayu terakhir sangat..hee =)

score : 9/10 je 

personaliti : terbaik. 
spoken : memang da boom..< Opocot.! naseb tak meletup kelas tuh.. haishh budak2 zaman sekarang ni..nak ber"boom" je kejenya.! hehehe =) > , 
confidential : okeh =P

result.....loading......1%..2%......100% nanty saya telefon ye jika anda tercalon dalam senarai pendek.. thank you.!
----------------------------------------------------------------------------

2nd : a sexy ladies wear baju kurung wif her tallest < mule2 masok , ingat kan pokok kelape tadi.. errkk...=P >

score : 9/10 je

personaliti : terbaikk
spoken : da boom jugek.. < tak terkejut lagi..bom td dah beri impact + set dekat otak jgn terkejut..huhuhu >
confident : okeh =P

result.....loading......1%..2%......100%.... nanty saya telefon ye jika anda tercalon dalam senarai pendek.. thank you.!
--------------------------------------------------------------------------
3rd : a ladies + wear baju kurung wif her resume.. < muke cool je>

score : 10++/10 ..hehehe 

personaliti : okeh jugak
Spoken : okey
Confident : kurang...


kenapa agak2 korang?? jom.. kita tengok kenapa...citer nya macam ni....

Mase dye masok ok je.. tapi bile start interview.. Far ta pasty kenapa dye mengelabah semacam je..mule2.. tangan dye mengeletar tapi okeh lagi + boleh cover and teruskan interview tuh.. makin lame Far and manager2 lain pelik.. dye punye tangan dah tak boleh stop , she try...untuk dye hilang gelabah tuh.. dye sentap2 tangan dye.. dah okeh sikit...pas uh Far rase dye dah tak boleh tahan nerves tuh .. mase dye bercakap mulut dye tertarik2 ke tepi..pipi dok mengeletar2... ekekeke.. memang tak tahan weyh.. angkat buku + tutup muke sambil tuh dok gelak2...siyes Far tak tahan nak menahan gelak... hee :) feel sorry to her tapi jangan la gelabah.. interview depan kami ber-7 je.. macam mana kalaw interview dengan orang lain??

tapi... mase interview tuh habish..Fa mengaku dengan ikhlasnya.. memang Far and kawan2 gelak2 kan dye.. memang takley tahan..siyesly.! tapi itu la kisah kami di sem akhir.. gelabah itu lucu kan.?? tapi hanya kami ber-4 je..tapayah la nak malukan dye dengan jaja cerita itu kt classmate lain..classmate kami tataw tentang ni..dye pon ade air muke jugak.. kami still sayang kawan kami ni.. dye memang lucu bangat.!


#gelabah boleh tapi confident itu jugak penting.. tapi kalaw dah over confident pon payah jugek.. suam2 kuku dah la.. hee =) adios.! 



twitter Oh twitter.!


Wahh.. saya ada akaun twitter la... Actually dah ade lama tapi tak pernah pon nak explore ape ade pada twitter ni coz bagi Far function dalam tuh macam susah je.. terlalu simple.. hikk.hhikk.. =)

So.. hari ni dengan mase kelapangan yang terlebih nak explore.. "aku ade twitter , kau ada ?? " hee =) * guraw2 ye..

So.. kepada rakan2 blogger yang ade dalam blog far.. jom add twitter Far..boleh kan.?? <3 i'm new in twitter and here.. So.. share2 la knowledge anda okeh.?? k la.. out.!

#Oh my twiiter , kenapa ko macam susah ni.. =( 

BR1M 2.0

geram betol hari ni.. semangat nak check bantuan rakyat 1 malaysia ni..kate boleh cek online..tak boleh pon..tipu jer...ini kirenya bukan secare online tapi secare hotline adelah.. ggrrr..geram betol.. 

So.. mane2 yang nak semak secare online.. memang tak ada okeh...! anda semua kalaw nak cek .. hanya boleh buat secare atas talian dengan menghubungi 1800222500 atau 1300883010 . tak pun hantar email ke belanjawan2012@treasury.gov.my



# mood : geram..grrrr.... XD

Monday, 4 February 2013

Far dapat keychain....

wah.! Amin + syukur Alhamdullilah.. Ade jugak yang nampak Far punye blog ni walaupon maseh baru.. tak sangke tercalon sebagai pemenang.. Dalam banyak2 GA..Ade satu je terlekat..thanks too abg hanif.. Seronok sangat taw..tataw nak gambarkan perasaan ni.. papepon.. thanks kepada para bloggers yang sudi komen dekat citu... Harap2 kite dapat keep in touch.! =)

:: Berikut adalah pemenang yang menang ::



Congrats.!
kepada 9 pemenang lagi... =)
uols semuanya terbaik.!
<3

#tengah hantar details to abg hanif..thanks abg hanif.! <3 tak sabar nak tunggu keychain..akan disimpan dalam peti besi supaya tade orang curi.! ngee ;)

Albert Einstein dan saya

ha... sape kenal Albert Einstein.?? Bile kite sebut je name beliau semua macam kenal tapi dye tuh sape ye.?? Tapi Far... bile sebut je name dye ni.. terus la teringat yang dye ni pencipta formula..kira salah seorang yang bijak pandai di dunia la.. kalaw tak , mungkin dye ta se"femes" ni.. Walaupon.. Far tak sempat jumpe dye.. ni lah dye.. Albert Einstein.....



- carian google -

nak taw ape kena mengena dye dengan Far....jom fa cerita kan....

Anda pernah dengar "Disleksia"???

Disleksia ini berasal dari perkataan Yunani iaitu "DYN" <-- susah dan "LEXIA" <-- tulisan.. Ianya satu gangguan bagi seorang kanak2 yang payah untuk mengenali huruf dengan baik..Contohnya.. huruf L akan menjadi terbalik.. bayang kan la.. 

Ape kena mengena dengan Far.. Nak cerita la ni.. Adik Far sebenarnya salah seorang yang ada Disleksia.. Macam mana Far taw.?? Bile cikgu sekolah dye mule mengesan pada diri adik Far ni , yang adik Far susah mengenal huruf dengan baik malah tulisannya terbalik-balik.. Bayangkan.. betapa unik nya tulisan tuh bile dye tulis.. nak marah pon tak boleh..


Far ade nak share story tentang dye.. jom bace..!

Masa dye mula masok ke tadika , umurnya dah mencecah 6 tahun..dah besar adik kakak ni rupanya..hee =) Tapi ade perkare ni yang bagi Far ianya melampau bagi seorang cikgu tadika.. Ade ke patot dye tunjal2 kepale coz adik Far ni tak pandai dan lembap nak tangkap ape yang cikgu dye ajar.. bodoh betol.! awak tuh cikgu.tade hak nak tunjal2 kepale dye.. bile ingat kan kisah ni.. haty far cukup sayu..Far tataw ape yang dye rase waktu tuh.. patot la bile Far nak hantar dye ke tadika.. dye pasty tanak dan akan buat muke sedih mintak Far temankan dye di tadika.. Sampaikan dye tanak pergi sekolah dan nak ikut Far balik.. 

Bile satu hari , dye bukak mulut kenapa dye takot nak ke tadika.. Air mate Far menitis setitik demi setitik... Ape salah adik Far tuh..sanggup seorang cikgu buat macam tu..Sentiase terpahat dalam memori ni..tatkala bile mengingatkan dye tak tamat tadika seperti kanak2 lain yang ada sijil + pandai membace , mengira serta berkawan.. Sejak tu.. dye tak hantar ke tadika lagi..

Darjah 1 , ye... hari pertama dye ke sekolah.. dye tak seperti kanak2 lain yang beria2 nak ke sekolah dan lebih betah untuk duduk di rumah..Dye cukup fobia dengan apa yang cikgu tadika lakukan pada diri dye..Dye seorang yang kuat ingatan..Tapi bagi seorang kanak2 disleksia , huruf2 tuh jadi unik depan mate dye..sukar untuk dye menyalin apa yang cikgu tulis dekat papan hitam. bukan dye tanak menyalin tapi..kalaw dye nampak huruf2 tuh lain macam je rupenya.. macam mana kan.??? Tapi.. mak Far tetap mengajar dye dengan sabar ( kadang2 hilang jugak kesabarnya tu.. hahaha :D )

Darjah 2 , dye mule ke sekolah tapi agak kurang jugak coz dye tak berape paham apa yang cikgu tanye dan tulis kat papan hitam tuh...macam mana ni.. So.. one day.. cikgu sekolah dye cakap yang adik Far ni seorang pelajar disleksia dan mintak dye berjumpe dengan pakar.Sejak dari tuh...adik Far mule berubah..dye mule ade minat untuk belajar dan cuba mengeja perkataan yang ada 2 perkataan je..tak boleh lebih..one by one la.. dye baru nak kenal huruf dan bunyi perkataan tuh bile dah digabungkan.. Alhamdullilah.... 

Kini...dye dah masok umor 9 tahun... darjah 3 dah adik kakak ni rupenya.. makin besar tapi manje.. hee =) Sekarang..Far terharu + gembira bile dye dah pandai mengeja + menulis walaupon tak selancar kanak2 lain.. Dye pandai eja name Far.. Name kakak dye yang cute ni..hee =) bergenang je air mate bile dengar + tengok dye mule menulis sambil mengeja..berkat kesabaran mak Far yang mengajar dan kerajinan Far mengajak dye membace sambil bernyanyi-nyanyi..bagi pembelajaran tuh "FUN" dan dye tak terse terbeban..

Flashback sikit , semasa dye jumpe dokter pakar at HKKB...

Dokter bagi dye kertas + pensil untuk menulis bile dokter suruh dye tulis.. dye boleh bantai pergi lukis angry bird..hahahaha :D tergelak2 Far tengok..ape la adik aku ni..dokter tuh baru je sekejap keluar dari bilik amik barang..balik2 dokter dok tegur coz dye dok lukis angry bird...adik..adik.. ape la yang ko buat ni.. pas uh boleh plak datang dokter sorang lagi dok lukis angry bird2 lain.. dokter tuh tanye..ni ape..ni angry bird bla..bla..bla...siap si adik Far ni terangkan ape fungsi2 angry bird2 tuh kat dokter.. hehehehe... buat aku tergelak2 dengan gelagat dye sambil geleng2 kepale..

itu saje.! 

unik kan seorang kanak2 disleksia ni.? walaupon nampak macam dye seseorang yang kurang tahu sebenarnya pemikiran dye lebih advance dari kita.! jangan kita malu if dapat adik or anak macam dye...kerana dye la .. mengajar kita erti sikap sabar.. sekarang dye mule pandai dan dapat mengenali huruf2 dan menghitung dengan baik..

Kesimpulannya.. Seorang saintis jugak menghadapi disleksia malah dye berjaya mencorakkan nama nya..ianya bukan penghalang seseorang tuh untuk berjaya cume perlukan berkat kesabaran + keinginan untuk berjaya.


kini Far rindu akan dirinya..nak balik cuty.! lame tak balik tengok dye..rinndduu...


#Nampak tak ..saya ade Albert Einstein iaitu adik saya sendiri kat rumah lagi...hehehee.... mane taw kan dye lebih success dari Far..AMIN.! love u adik .! <3 Albert Einstein selalu bersama saya.! ekekekeke =) saya bangga ade dye di sisi dan terus memahami seorang kanak2 disleksia.. <3


Sunday, 3 February 2013

Dah tunang.!

kenal dengan seseorang buat kite rase dye lah segalenya..
Tapi.. 
tak semua bernaseb baik dalam hal cinta..
jangan pulak kita sangke cinta itu kejam membunuh.. hahahaha :D

cinta tak kan datang kalaw kita tak jugak mencari..
< tak salah mencari tapi jangan ambil hak orang.. okeh.?? >

Dalam perhubungan....

kalaw kita rase dye yang terbaik .
hargai lah dan terimalah diri nya seadanya.

InsyaAllah... dye la yang akan menemani dirimu di dunia dan diakhirat nanty.

yeke.? eerrkk.??

tapi...

jangan lah fikirkan akan mase silam nya.. 
kerana masa silam itu..
pasty pahit lebih banyak dari manisnya...

kita panjatkan kesyukuran..kepadaNya..
Syukur Alhamdullilah..
kerana Nya.. kita dipertemukan dengan seorang insan yang menyempurnakan diri kita..

Amin.!

Taniah sha.. selamat bertunang.!
cepat2 kawen okeh.?
=)


jom tengok gambar gojes kite ni.. simple + sweetz sangat.!



sweets natasha.! <3



- wif her future mother..i think.! hik..hik.. -



- ni cincin tunang.. 88 karet taw.! hahaha :D -
 < nak jugak.! tataw bile boleh dapat..huhuhu >



alololo.. manje nya.! jangan pandang lame2.. 
hehehehe =)


- saya nak ambil balik cincin ni.. mak saya punye... ehehehe =) -



malu2 je nampak.! =) 


# Far punye turn taun bile la ekk.?? doakan far punye turn ye.. ppsstt... far nak pergi mencari ni... gatal kan.?? ehehehe =)






Saturday, 2 February 2013

kenangan pahit manis #1

k0rang kalau hidup beramai-ramai.. pasti pelbagai perkara yang berlaku... lagi2 bile duduk sampai 1 semester bersamaan 6 bulan lebih + kurang... ppssstt... korang bace tak entry : Flashback dulu boley?? < tak bace lagi.. takpe.. klik situ ye.?? dah tolong anda link kan.. hee =) > .. sebenarnya.. mase tuh.. umah yang kami tengok tuh , bukan rumah sebenar mase sem 2..kate same..totally.! sangat berbeza okehh... takpe la..tuh la namenya last minute.. hik..hik.. =P

_________________________________________________________

Peristiwa..merupakan suatu insiden / kejadian.. ianya terbahagi kepada dua iaitu : 

- Peristiwa Manis : suatu kejadian / insiden yang membawa kita kepada kenangan yang indah < senang citer yang buat kite rase happy , tersenyum bile teringat akan kejadian tersebut.. >

- Peristiwa Pahit : suatu kejadian / insiden yang mana bile kita ingat membuatkan kita rase sedih , muram + suram dan sebagai nya.. < senang cerita buat mood kita jadi negatif.. >

** thx bace kamus fa yang fa rase maksudnya adalah sebegitu.! hik..hik..! =) paham2 kan ye =)

_________________________________________________________

Jom sambung balik story for today.. hurmm.. agak2 k0rang ape yang telah berlaku pada kami ber-6 ni ye.?? agak2 korang adventure tak kisah hidup kami.?? ke biase2 je.?? ke extreme giler.?? huhuhu...

Pastynya.! pelbagai ekspresi berlaku dalam sesebuah keluarge ataupun dalam sesuatu perhubungan..walaupon mereka kenal antara satu sama lain dengan rapat + jangka masa yang lame.. apatah lagi pada kami ber-6 yang baru kenal..setahun pon belom lagi umor perkenalan kami.tapi Far bersyukur kerana dikurniakan watak2 aneh seperti mereka ni.. hahaha :D

Peristiwa yang menjadi ingatan pada kami.. Far rase la.. hee =) agak2 k0rang penah rase tak situasi macam ni..
< housemate Far seme gojes2 + pretty2.. =) **tetibe je buat spekulasi kan.. hak..hak.. =) >

Bile hari pertama , housemate Far mula sampai + kemas2 rumah kecuali Far sorang jer yang tade mase ni..< Far tade coz tengah honeymoon dekat rumah kuarge lagi.. hee  =) kalaw boleh , Far ni tanak berenggang dengan family.. haty Far ni lembut macam kapas , bile family mule balik nanty , mule la bergenang je air mate tuh..sedeh mehh.. ='( >

**angkat bakul sikit la..da penuh.. huhuhu... =P
_________________________________________________________

Cerita kami bermule.......

Far tak sure macam mana bende ni boleh berlaku.. dengar2 + merisik2 housemate Far.. perkare ni berlaku bile cik Tita kita tak sihat.. kononnya nak masok bilik berehat.. sekali......... tade pape ..dye boleh tak perasaan lagi bende tuh sampai la salah sorang dari mereka..< takpe.. Far maafkan dye.. mungkin sakit sangat sampai tak nampak ape yang berlaku..dahsyat .! hahahaha :D > Far rase cik sha and cik kyan yang masokk dan tengokk keadaan bilik tuh.....


-
-
-
-
-
-

prankk...kebaabommmm... < saje je buat bunyi padahal siling tuh dah memang jatuh ke lantai.. huhuhu > siling jatuh weh... ade orang nak menyelinap masuk la tuh.. nak ngintai2...ishh.. ta senonoh je kan.?? 

* lupe nak bagitaw.. rumah kami ni jaoh dari yang lain.. rumah ke-3 hujung + jalan maty + berjiran dengan semua student lelaki.. berani kan.??? 

tataw la sape punye keje tuh.. ish3.. dye0wang nie.. tade privasi langsung.. ade ke nak buat bende2 tak senonoh tuh.. bodoh betol...! mereka ni pon buat la report polis.. < naseb baik , gojes2 taw apa nak dibuat + semua okeh2 belake.. tade pape yang berlaku.. Syukur Alhamdullilah.. =) > 

tu baru hari pertama... dah jadi cm uh... ape lagi yang berlaku.. tgu la pulok.. tangan + otak ni dah penat nak taip + fikir untuk jadi kan cerita ni tak membosankan.. if bosan , i'm sorry okeh.. < agak2 boleh jadi seorang novelis tak.?? eerrkk.?? >


# today sha is going to next step.! Selamat bertunang sha.. <3 mish u and wish u happy all the time.! soorrrryyy.!!! Far ta dapat datang walaupon sekarang Far dekat Negori Sembilan jee.! hee =)


Friday, 1 February 2013

Flashback dulu boley.? =)

Dah kenal2 dengan member2 kite.. jom..sambung citer , tapi sebelom tuh ...jom..flashback sekejap ke belakang.. =)

Sebelum tamat + mase yang suntuk tuh.. kami dengan penuh bersemangat walaupon hari tuh hujan dengan lebatnya.. sanggup berteduh dari hujan menggunakan payung.. masing berkapel2 lah.. paham tak maksudnya tuh.??? ala... satu payung tuh kongsi berdue la.. sweetzz kan.. dah la baru balik dari kelas.. Si Iqa nie mengajak tok tengok rumah.. nak tanak.. pegi la jugak.. Tapi........dalam perjalanan tuh......

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tade pape pon yang berlaku cume...... jaoh la.. pas uh naseb kami waktu tuh.. pakai payung ke tak pakai payung pon same je..hujan lebat + angin yang kuat lagi.. agak2 korang ape jadi kat payung tuh.?? < fikir2 kan la.. nak taip pon nanty korang tak paham.. hahaha :D > 

** basah kuyup time uh.. habish baju kurung kami , mahal taw.! < 3 pasang rm 10 =) > hakkkcchoommm...! mmm..kan dah selseme.. hidung berhingus sudeh... agagagaga :D


---- sem 2 bermule.. ade lagi sambungan nya.. jom ikoti 1 semester kami dengan penuh cabaran + rintangan yang kami lalui dengan pelbagai ekspresi dirimu bagaikan tiada henti.. ingin aku..terbang bersamamu.melihat karenah , melihat telatah.. eh2..ternyanyi pulak..ntah betol ke tidak liriknya tuh... aduhh... malunya.! sedaap kan sore ambo nie. hak..hak..hak.. =) 

adios.! sambung lagi... <3 wif love.!

math good or not.? u think.??

entry kali ni..tajuk memang out..hee :) berkisar kan tentang math.? ape tuh math.?? matematik la.. yang tuh singkatan for mathematics in loghat english.. hik..hik.. =)

So.. mase k0rang belajar dolu2.. pernah tak terjumpe or memang betol2 jumpe dengan seorang lecturer yang memang tegas dalam satu subjek.?? Bagi Far , zaman poli + belajar math memang la suke tapi.. tak suke.. mmmm.. caner uh.. tapi disebabkan lecturer tuh la.. student2 seme tak brani buat hal.. hahaha :D masok kelas.. panctual okeh.? ta penah miss satu pon kelas dye + kami semua datang awal.. baru k0rang taw dapat lecturer macam tuh kan. hahaha :D

Actually , dye ok orang nya cume dye tanak student dye out dalam subjek tuh.. xpecially subjek "MATH".. memang gempak.. dye "train" kami macam gerabak kretapi askar.. errkkk..?? *tetibe je.!

Pengalaman belajar "math" wif lecturer wif her name start wif capital "A"..Kalaw masok tang subjek + lecturer uh kompem semua student < lagi2 kelas far.. DIP B > pasty kne siap sedia.. anda kena cukup sedia untuk berperang wif pensil + kertas + pemadamliquid + otak pon kena speed up sampai habis a.k.a pick up ..hahaha.. :D if lambat korang tertinggal lah.. papai.! tata.! babai.! siap la dapat markah sikit je.. hee =) dye tak kan teragak2 tanak terima jawapan bagi soalan yang dye bagi.. ** kaw lambat , kaw tinggal.. hee =) < trademark.! >

Anda hanya ade beberapa saat sahaja.. bilang dye hitung mase tinggal 10 saat.. baik hantar walaupon k0rang punye jalan keje "math" tuh belom siap.. seraamm kann..?? < dah macam masok game " u ade 60 saat " je weh.. hik..hikk.. >

# buat saye lebih tercabar untuk masok kelas tuh.. errkk.. heehehehe :) tade kene mengena tajok wif cter tapi sikit tuh adelah... i'm blurr hari ni coz cuace panas.! =P

hujan ke tak hujan.???

apa k0rang rase sekarang ye.? cuaca ok tak.??? panas ke sejuk + mendung.?? fuhh.. berpeluh dahi ni menahan rasa panas yang melanda diri ni.. duduk dalam ofis besh , air-cond dengan bahagia nya menjalankan tugas meniup angin yang sejuk... mmm..lega rasenya.. nyaman je.! hee =)

* suhu paling rendah coz dekat lua tersangat la panas sekarang ni.. hee =)

Cuaca sekarang rata2 nya .. hangat membara kan.? masing2 sibuk dok carik air-cond untuk sejukkan diri.. betol tak.?? agak2 berape la bacaan suhu hari ni ye..?? panas sangat.! dah la panas ditambah pulak dengan line tenet yang macam ngekngok kn.. lagi berbara je haty ni..hik..hik.. :)

* nak hujan.! nak hujan.! nak hujan.!

Bia hujan dari tak hujan tapi paling suke waktu mendung..indah permandangannya.. saya suke.. wee... =) **tetibe je kn...


tapi if cuaca macam ni.. tentu la ade 1 golongan yang suke..Xpecially seorang suri rumah < cc kepada mak far sendiri >.. mane tak nya.. kain baju di ampaian kering dengan baik..cam biskut siap boleh krup krap krup krap.. hahaha :D  lagi satu tapayah nak dibawa bersidai untuk hari esok.! =) bayangkan kalau hujan kan.. mule la mulut tuh membebel.. bile la baju2 dekat ampaian ni nak kering , esok cuci bertambah lagi .. siap kena buat or beli lagi 1 ampaian.. hahahaha :D lagi2 yang ade adik2 kecik macam far ni.. dyeowang ni ta pandai nak bezakan waktu siang yang panas + waktu malam yang gelap.. yang dyeowang taw nak main je.. bile penat.. taw pon tido.. hee =) mane tak nya.. budak2 kan. kalaw main mane nak jage baju supaya tak kotor.. da kotor kang tukar baru..alih2 sehari boleh menyampai kepada 5/6 helai sehari.. baju dye aje kat ampaian.. hee =) < ada yang lagi terok okeh , sampai kan lebih 10 helai baju dalam 1 hari , errkk.?? agak2 korang mak ayah dyeorang marah tak.?? jawab..jawabb... >

** budak2... sekarang cuaca panas.. boleh tukar baju banyak2 kali.. mak anda tak marah punye... okeh.? hee =) mesin basuh..siap sedia la untuk menjalankan tugas anda..

#orang kate , if panas sangat2 di siang hari , maknenya nak hujan di waktu malam karang..! yeke.?? =)
< cantik kan peribahasa tuh.! =) >


57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...