Wednesday, 6 February 2013

Malam berinai..!!

Fuhh~.. memang penat giler hari ni.. ye la.. malam berinai.. Walaupon tak ramai yang datang.. Far enjoy + bersyukur sangat hari ni... semuanya berjalan lancar.. Sape yang pernah buat Malam Berinai ni kompem taw .. betape penat nya..kan.??? nak urus itu..nak urus ini..Nak taw ape yang berlaku.. jom.... kita ikuti pengalaman Malam Berinai ni..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
fuh... penat kan scroll ke bawah ni.. relax dulu..
takmo marah2..nanty hilang air muke yang gojes + encem..
hik..hik.. =)

Actually , bukan malam.. petang tadi.. pukul 4 ++ cam uh start kat rumah ni... So.. dengan perasaan yang xcited tuh nak mulekan agenda ni.. Far mulekan dengan "Bismillah.." .. Berdebar2 haty ni tapayah cakap lah..dup..dap..dup..dap.. mule la start..

Mule2 bancuh la inai tu dulu.. pakai serbuk je sekarang.. tapayah nak tumbuk2 sambal belacan inai lagi..mudah kan..beli je kat kedai.. bersepah2 dah yang serbuk tapi nak menampakkan pokok inai sekarang plak yang payah..kan2.?? seronok nya.. macam bancuh tepung nak buat cekodok je.. nyumm..nyumm.. Oooppss..taley makan la.. tuh inai bukan cekodok.. 

** tetbe terbayang2 nak makan cekodok ikan bilis..haishh..otak ni..concern la sikit..makan je taw.! ape daa..

Bile dah siap bancuh tuh..ape lagi.. tepek2 la kat jari2 ni.. alamak.! terase macam dah dekat je waktu nya ni..dupp..dap..dup..dap.. takpe.. akhirnya siap jugak berinai ni.. tak lame pon dalam 3 minit je tang tepek2 ni..dah siap.! pas uh kena la tgu kejap..bagi inai tadi lame2 kat jari.. baru la merah..kan2.?? 

So.. setelah setengah jam berlalu.. Far pon basuh la.. nah.. ini lah hasilnya... tadaa...



- cantik tak.?? -
hahaha :D

So.. tuh la hasilnya.. kepakkepakkeboomkebomm.. < sape yang palu kompang ni.. saya pakai inai je . calon tade lagi la.. kawen pon tataw lagi bile.. haisshh.. pandai2 je palu kompang..dah2..amik duet ni.. upah palu kompang tadi.. ngee ;) > 

Far bancuh inai + tepekkan sendiri inai tuh ke jari sambil duduk depan tb layan citer " Debunga Lalang " , tengok tak citer tuh tadi..Last episod rini.. Ending nya... Mak Aishah meninggal dunia setelah Aishah anaknya memaafkan nya melalui doa.. .. Moral of the story .. jangan la kita membeza2 kan anak2 walaupon kite tak suke + jangan cakap anak itu pembawa malang.. Dosa taw.! =)



# true story : Far try , test , cube inai yang jiran Far bagi pagi tadi.. hehehe =) merah kan.?? tuh je nak bagi taw tadi.. ngee ;)




13 comments:

  1. Hahah. OMG. Ingatkan nak kawen!!! Hahaahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jangan risaw. law nak kawen nanty..post sini jugek.. ekekeke =)

      Delete
  2. Replies
    1. hee =) sangke kan ape tadi ?? cer la bgtaw.. ekekeke =)

      Delete
  3. inai serbuk ok lagi kot far dari inai dlm tube tu..warna cepat pudar pastu lama2 xcantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. hari uh ade try pakai yang tube..sekali kaler hitam.. aduh.! tak berkenan langsung..lagipon yang ni jiran bg.. inai mekah.. hee =)

      Delete
  4. haha malam berinai propa ek..huhu (gurau je tau)
    betul tu inai dalam tiub lama2 die akan jadi warna koko sikit . inai debu lama-lama still je merah lawa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. takpe..taw yang awak guraw2..baru la chilll sikit kan...
      ha ah la.. inai dalam tiub tuh dh pangkah awal2.. memang tak cantik langsung..da penah try seb bek buat pada 1 jari je..law tak..buruk la tgn ni..hee <3

      Delete
  5. Replies
    1. takpe nad.. law far kawen..far ajak.. hee =)

      Delete
  6. salam perkenalan..

    tersaspen jugak baca td..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan dari far jugak..

      ouh2..sabar ye.. jgn terkejut2 taw... nanty sakit far yang bersalah.. <3

      Delete
  7. cantik..cantik.. Owg yg mmg suka berinai nie mstilah cantik kalau brinai. Puteri pn mmg suka sngat pkai inai. Klau kat umah ni ada inai.., mmg slalu pakai lah.

    nila Nak ilang jer wrna dia.., cpat2 "fill in" kat tangan smula. Hahaaa! Smpaimerah mnyala.. Guna daun kan.., nenek buat.. :)

    ReplyDelete

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...