Saturday, 2 February 2013

kenangan pahit manis #1

k0rang kalau hidup beramai-ramai.. pasti pelbagai perkara yang berlaku... lagi2 bile duduk sampai 1 semester bersamaan 6 bulan lebih + kurang... ppssstt... korang bace tak entry : Flashback dulu boley?? < tak bace lagi.. takpe.. klik situ ye.?? dah tolong anda link kan.. hee =) > .. sebenarnya.. mase tuh.. umah yang kami tengok tuh , bukan rumah sebenar mase sem 2..kate same..totally.! sangat berbeza okehh... takpe la..tuh la namenya last minute.. hik..hik.. =P

_________________________________________________________

Peristiwa..merupakan suatu insiden / kejadian.. ianya terbahagi kepada dua iaitu : 

- Peristiwa Manis : suatu kejadian / insiden yang membawa kita kepada kenangan yang indah < senang citer yang buat kite rase happy , tersenyum bile teringat akan kejadian tersebut.. >

- Peristiwa Pahit : suatu kejadian / insiden yang mana bile kita ingat membuatkan kita rase sedih , muram + suram dan sebagai nya.. < senang cerita buat mood kita jadi negatif.. >

** thx bace kamus fa yang fa rase maksudnya adalah sebegitu.! hik..hik..! =) paham2 kan ye =)

_________________________________________________________

Jom sambung balik story for today.. hurmm.. agak2 k0rang ape yang telah berlaku pada kami ber-6 ni ye.?? agak2 korang adventure tak kisah hidup kami.?? ke biase2 je.?? ke extreme giler.?? huhuhu...

Pastynya.! pelbagai ekspresi berlaku dalam sesebuah keluarge ataupun dalam sesuatu perhubungan..walaupon mereka kenal antara satu sama lain dengan rapat + jangka masa yang lame.. apatah lagi pada kami ber-6 yang baru kenal..setahun pon belom lagi umor perkenalan kami.tapi Far bersyukur kerana dikurniakan watak2 aneh seperti mereka ni.. hahaha :D

Peristiwa yang menjadi ingatan pada kami.. Far rase la.. hee =) agak2 k0rang penah rase tak situasi macam ni..
< housemate Far seme gojes2 + pretty2.. =) **tetibe je buat spekulasi kan.. hak..hak.. =) >

Bile hari pertama , housemate Far mula sampai + kemas2 rumah kecuali Far sorang jer yang tade mase ni..< Far tade coz tengah honeymoon dekat rumah kuarge lagi.. hee  =) kalaw boleh , Far ni tanak berenggang dengan family.. haty Far ni lembut macam kapas , bile family mule balik nanty , mule la bergenang je air mate tuh..sedeh mehh.. ='( >

**angkat bakul sikit la..da penuh.. huhuhu... =P
_________________________________________________________

Cerita kami bermule.......

Far tak sure macam mana bende ni boleh berlaku.. dengar2 + merisik2 housemate Far.. perkare ni berlaku bile cik Tita kita tak sihat.. kononnya nak masok bilik berehat.. sekali......... tade pape ..dye boleh tak perasaan lagi bende tuh sampai la salah sorang dari mereka..< takpe.. Far maafkan dye.. mungkin sakit sangat sampai tak nampak ape yang berlaku..dahsyat .! hahahaha :D > Far rase cik sha and cik kyan yang masokk dan tengokk keadaan bilik tuh.....


-
-
-
-
-
-

prankk...kebaabommmm... < saje je buat bunyi padahal siling tuh dah memang jatuh ke lantai.. huhuhu > siling jatuh weh... ade orang nak menyelinap masuk la tuh.. nak ngintai2...ishh.. ta senonoh je kan.?? 

* lupe nak bagitaw.. rumah kami ni jaoh dari yang lain.. rumah ke-3 hujung + jalan maty + berjiran dengan semua student lelaki.. berani kan.??? 

tataw la sape punye keje tuh.. ish3.. dye0wang nie.. tade privasi langsung.. ade ke nak buat bende2 tak senonoh tuh.. bodoh betol...! mereka ni pon buat la report polis.. < naseb baik , gojes2 taw apa nak dibuat + semua okeh2 belake.. tade pape yang berlaku.. Syukur Alhamdullilah.. =) > 

tu baru hari pertama... dah jadi cm uh... ape lagi yang berlaku.. tgu la pulok.. tangan + otak ni dah penat nak taip + fikir untuk jadi kan cerita ni tak membosankan.. if bosan , i'm sorry okeh.. < agak2 boleh jadi seorang novelis tak.?? eerrkk.?? >


# today sha is going to next step.! Selamat bertunang sha.. <3 mish u and wish u happy all the time.! soorrrryyy.!!! Far ta dapat datang walaupon sekarang Far dekat Negori Sembilan jee.! hee =)


1 comment:

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...