Sunday, 30 December 2012

new year.!


- carian dari mrs google.! -


hohoho.. lagi 1 hari je lagi..da nak masok taun baru dah.. taun 2013. umo pon dah meningkat naik...tahun lepas bnyak bende yang berlaku.. Woohoo.. ta sangke begitu cepat mase berlalu.. hope taun ni lebih baik dari taun lepas..mane taw taun ni menjadi taun yang lebih bermkne untuk aku.. huhuhuhu :D sape tahu kan.. aku nak lebih success in karier.! =)

#azam aku untuk taun ni lebih banyak dari sebelomnya...yeahh.! =)



Saturday, 29 December 2012

Penganti baru.!!

Wah.. cam ta sangke je..begitu cepat aku dapat penganti baru.. huhuhuhu =) 3 ekor anak kucing yang tomei2 blake..aku jumpe time aku baru balik dari bank semalam.. cian dye dok main2 kt tepi jalan. aku da ta sanggup nak tengok kucing maty lagi2 yang excident belanggar tuh.. ishh.. ngeri nya.. cukup la kucing aku (omel) , maty kne langgar dengan driver teksi yang ta bertanggungjawab tuh.. geram je aku bile ingat balik.. ggggrrrr...


sekarang kat umah dah tade la sunyi..bile penat keje nmpak dye dok main2 tuh buat aku hilang penat coz leka tgok gelagat yang tomei2 tuh.. dok panggil2 .. nanty aku ajar dye becakap.. cm kucing dalam cter 'POKEMON' tuh.. hee =)



#betol ke kalaw kita amik gmbar kucing , riwayat kucing tuh pendek (umor nya ta panjang la maksud aku tuh...!)

Thursday, 27 December 2012

KAU NAME APE.?


-abaikan remote tb aku tuh..yang aku nak cter skg bnde yang wane wani tuh-
hee =)


aku pon ta pasty bnde ni nak di panggil kek or kueh.. yang penting ianya murah ,comel.. buat aku tertarik menarik kau memg da BOOOMMMM !!!... hahahaha =D boleh teka tak kueh kek ni cm ner rupenya.?? aku ta pasty korang penah mam ke tak bnde ni.. tapi ianya memg buat aku berselera nak mam.. hee =) law aku.. aku pnggil dye kueh comel...da comel bebenor nengok nya...hahahaha =D mane tak nya.. aku tengok kt lam bekas kueh tuh..cam menarik2 aku suh beli.. aku pon beli la..bile da mam ..masok mulut nya... mmmm...dapnya... rasenya tade la manis sgt tapi swetz2 gitu... heee =) sesuai tok owg yang comel cm aku.. hahahaha =)


#owg kate kueh tuh kueh apam bodoh je.. hahaha =) wut ever name dye..yang penting dye sedaaaappp..aku suke mam.. =)







Wednesday, 26 December 2012

penah buat tak.??

korang penah buat tak bnde ni.?? tulis biodata sendiri kt buku kengkawan...cube ingat balik yang mane penah buat..

Dulu sebelom tade facebook tapi ade exercise-book/log book...tol tak.?? Al-maklumlah kn.. dolu2 pkai buku log/exercise book tok catat something..kne plak dulu kreatif sgt.! pergi buat buku biodata and tulis sndri "My Biodata.!" sape penah buat cer komen ket..share la ket dengan saya ni cter anda.. hee =) rindu zaman dolu2 kn..?? bile kt exercise book tu , kita bole tengok pantun2 and betape creativenya kawan2 kita dok tulis supaya kita bole ingat kawan kita tuh kn.??



-aku curik gmbar ni..tataw sape punye..hahaha-
4 example..

* sape penah buat.. angkat tgn... hee =) *


tapi...Kini , sekarang....

facebook .? muke buku.? sape ta kenal and tataw kn.. rata2 semuanya ade laman sosial ni.. aku pon ade facebook jugak.. hee =) aku da mule membangunkan fb ni sejak aku kt politeknik.. al maklum lah kn aku amik kos IT.. bidang programming plak tuh.. law tade bukan dak IT la tu..hee =) Mase aku blaja dulu , siap lecturer bg assignment gune fb.. hebat kn lecturer aku.hahahaha =D kagum sekejap.. hee =)

actually..aku da buat fb ni da lame tapi still lagi pai sekarang ade lagi owg yang aku ta add..diam ta diam.. ramai jugak member aku yang secare langsung [ yg aku knal ] n secare ta langsung [member sekolah di tempat yang same tp ta penah tegur, bukan sombong tapi segan la.. hee =) ].. mesty ramai lagi kawan aku yang belom add kn.


:: facebook- logo je.. ::
* sape tade tuh,buat la satu..bole jumpe kawan2 lame tok tanye khabar..hee *




#thx to fb sebab rapatkan silaturrahim dan gantykan buku log tu tapi jgn salah gunekan fb tu plak ye.! Len jadinya nanty.. hee =) [orang bole gaduh sebab ........ ( jawab sendri and reka jawapan nya ye..hee =D )] if penah terjadi pada diri anda la kn..ekekeke =)







Tuesday, 25 December 2012

ape korang rasa.??

hurrmmm.. ape korang rase bile korang hilang something yang bnde yang paling korang sayang.?? ta terluah bila dye hilang sekelip mata kn.? tade kata2 yang bole kita ungkap. hanya mampu mengeluarkan air mata. itu la yang aku rasa saat aku hilang bnde yang aku sayang..

kenapa aku rasa sedeyh coz dye la sahabat aku , teman untuk aku bermain bila aku tade keje , teman untuk bermanja2 , tido pon same2 taw .. semua tuh da tade ag. siyes terase jugak kehilangan nya walaupon dye hanye lah seekor kucing.!

comel kn omel.???


* bile dye tido , mase dye demam..*


* mase tunggu time to jalan2 wif me * 


seminggu sebelom dye tgalkan aku buat selamanya

>> rantai leher hilang [mungkin tanak aku dgr bile na balik makan lepas main2 kt lua]




Omel da tade , kne langgar dengan kete. depan umah na bawak laju2 apesal..tuh kawasan taman la. bongok.!! aku memg pantang owg bawak kete laju2 dalam taman ni. tuh baru anak kucing yang tataw pape. law anak owg cam ner.?? fikir la demi orang lain juga..


#rindu ='(

Monday, 24 December 2012

NEED U larhh...



yup.! aku memg perlukan kau.. need u so much.. kau tuh penting bagi aku.. Aku janji aku akan sayang kau and jage kau lelok... ='( i hope that i will take care of u..  jom sygs.! kita jumpe hari rabu ye..

#love u much.! ta sabar nak jumpe lah.. i nak peluk u kuat2.. hee =)

Sunday, 23 December 2012

selamat bertunang.!



:: Selamat Bertunang ::

... semoga kekal sampai ke jinjang pelamin..dari jinjang pelamin di doakan sampai ke akhir hayat ye.. =)

AMIN.!!!

# from akak and kuarge.. ta jempot pon ye.. hee =) guraw je..



iklan faveret aku..kau harder.??

carik punye carik.. ta jumpe pulak iklan tuh.. buat aku na mara je.. huhuhuhu =)



:: mencetus pelbagai kemungkinan ::
Nescafe wif 3 different taste... Mild , Regular , Rich..
korang suke yang mana satu eh.??



>> my faveret iklan :: nescafe wif yasmin hani tu..taw kn.?? law tataw.. takpe la.. hahahaha :D

>> so.. kalau penah tengok iklan tuh..bosh korang yang mana satu..?? hee =) 


#aku bukan peminat nescafe coz aku ta boleh minum.. kalau minum aku akan ketagih je and buat aku sakit kepala.. =)



ape bnde tu eh.?? part 2

sambungan....

ape bnde tu.? nak taw sape.? dye buat ape.? 

dye tu manusia la.. tapayah na suspen sgt ye... hahahaha :D actually dye tu pak cik yang selalu ke surau depan rumah.. pak bilal da.. ape dye buat pagi2 cm uh.. dye sebenarnya kua tinjau kawasan sebelom pergi surau.. berderau jugak kn jumpe pak cik ni.. mane taw dye jalan sambil tido kn.. naye je nanty law kne langgar.. ooppss.. tade insuren betol mulut aku ni.. 

pak cik kalau nak jalan2 waktu pagi infom la saya..saya seraaamm la.. huhuhuhu :) thx to my neighbour atas info anda..

# jiran aku tu pon tanye kt org coz dye pon macaam saya.. =)

ape bnde tu eh.?? part 1...

orang ke .? makhluk halus tu??

seraaammm....ape yang aku nampak tu.??

pg t aku siasat n tanye sape2 yang dekat cni.. hee =)
[ mane taw ade pak cik , mak cik yang jalan mase tido ke.?? hee =) ]
Tapi aku tengok je bnde tu jalan at depan umah dan amat pasty bnde tu orang.!  [ta pkai spec , rabun ; ta nampak la.! huhuhu ... ]

# tetibe bangun kul 4.25pg , terus jenguk tingkap. mamai..!!

Bersambung.... =)

Saturday, 22 December 2012

22 Dec 2012


::: Muhammad Aliff Asyraf... :::

::: 9 years Old... :::



# Alamak.! ta dapat balik la.. t kakak balik , kakak banje adik kt lua ye. kite mam KFC.. hee :D

Friday, 21 December 2012

no tunggu2...





Katakan " tak suke tunggu menunggu ! " ... 

Aku memg jenis agak cerewet nak tunggu menunggu ni melainkan aku ade bnde nak buat sementare dok menunggu someone [ta kire la member ke.? parents ke.? or public ].. setakat sejam ke sejam lebih tu boleh la... Tapi kalaw dah berjam2.. hey u.! buat apa lame2..? ingat mase i dekat sini je ke.? [ kt dalam haty , ta terluah coz ta sampai haty , t ta pasal2 merajuk.! =( ]...

bukan aku nak marah tapi kadang2 tu rasa macam patung je berdiri , duduk , berdiri balik and duduk balik.. kalau bole baring and tengok tb .. dah lame aku buat.. hahahaha :D

Berpada2 bila suruh tunggu , law ta membebel la aku sepanjang perjalanan sampai aku rasa puas haty disebabkan kesabaran yang terlampau sabar tu da meletus .. hehu.. =)


#aku bukan seorang pemarah.! =)





Thursday, 20 December 2012

cinta itu milikku

Citer yang aku selalu layan kul 7 malam. Dari hari isnin - khamis . Rupe2nya citer tu last episod hari ni. So sape2 terlepas bole pergi kt www.tonton.com.my untuk ulangan ye.!

Di bintangi oleh : 

: emma maembong :
: ana dahlia :
: Fazren :
: Karl Syafik :
: Erry Putra : [pelakon yang bermuke2 dalam citer ni.aku ta suke.hohoho]


Durian Crepe

Durian crepes....

Sedap ke.? macam mana rupanya.? murah ke mahal.? mana nak dapat.? apa bahan2nya.? macam mana nak buat kalau dah ade bahan2nya.?

: banyak nya soalan : nak taw jawapannya.? : jom ke sesi menjawab soalan2 berikut.. hee :

> Durian crepes tu. ade macam2 flavor rupanya. murah jugak tapi lagi sedap and murah kalau dapat buat sendri [ dari air tangan la.. ] itu pon kalau jadi.. hee =)



durian crepe yang dibuat oleh kawanku mase sekolah dulu. So untuk tempahan boleh rujuk pada poster di atas.
# kredit to my frenz : Zarina a.k.a Arien


# aku pon tak penah rasa tapi kalau nak taw cube order dengan kawan ni coz ramai orang kate dye buat sedap. hee =) jom beli ...!

thanks.! =)










Tuesday, 18 December 2012

dalam mimpiku..

Ish..mengucap aku dibuatnya. Biar betol.. tetibe terjaga dari tidur.. huh.! ape ni.. tetibe je mimpi dye dtg.. mesty aq rindu kt dye ni kn. dye rindu kat aq tak.? hurmm.. dah la.. basuh kaki and sambung balik tdo. esok nak keje kn..

# mish him a lot .! <3

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...