Tuesday, 1 July 2014

Segmen 24 Jam : Saya nak kad raya daripada Pink Ummi




**sempatkan diri..hihihihi :)



MISSION: Ramadhan Blog Tour by Kaktus Oren

Untuk ramadhan hari ketiga ni..tadi belek-ii jumpe satu segmen.. saje join dan mengisi masa lapang ni dengan join segmen-ii yang ada.. So.. untuk ni ternampak segmen yang dianjurkan oleh cik Oren masa blogwalking ke entry kawan-ii blogger..Segmen ni katenya buat sempena nak menyambut besday beliau yang jatuh pada 14 Ramadhan 1412 (** mengikut kalendar islam.. ).. 

HAPPY BESDAY CIK OREN!!



Due date : 30 Jun - 25 Julai 2014


**jom reramai join and support Cik Oren ni.. :) 


Monday, 30 June 2014

Salam RAMADHAN 2014

Alhamdullillah..hari ni hari kedua kite berpuasa..masih seronok menyambut bulan yang mulia ni...hee ;) Tahun ni moga dilimpahkan keberkatan yang ada pada bulan mulia ni..

Bila tengok masjid dan surau setakat ni ramai yang memenuhi..lagi-ii hari pertama terawih..Alhamdullillah...ramai sangat orang..So..ada kesempatan yang ada ni.. Fa nak memohon ampun kepada semua sekiranya ade yang terasa..OK? Ok la..keje banyak ni..sambung buat keje balik...hee :)

Salam ramadhan untuk semua... 
Jangan suke-ii ponteng puase taw..! 
^_^ 



Monday, 26 May 2014

Berbelah bahgi :(


Nak atau Tak Nak???
Konfius sangat.. Nak tinggalkan tempat keje yang sekarang pon diri ni masih baru..Sekarang dapat pula tawaran yang baru yang ditawarkan oleh another company.. Hurrmmm.... :( Nak stay at tempat keje lama pon Ok jep sebab dah biasa plus dekat dengan rumah..10 minit je da sampai.. Gaji pon OK dan dapat bnyak benefits jugak.. So?? kalau k0rang apa yang korang buat..nak pilih yang mana.. Keje baru ni dye bagi masa sampai 2nd of June..cepat jep suruh mula keja.. Habis takkan la tempat lame nak tinggalkan macam tuh jep.. Rasanya nak stay jelah sebab kita tataw enviroment di tempat yang baru..kan?? Kalo boleh di belah bahagi diri ni..nak jep buat..huhuhu


                                             


#pagi tadi kena sengat dengan serangga apetah..habis bengkak muke nim.. :(

Saturday, 17 May 2014

Dah sebulan 3 hari!!



Salam.. hai semua... hari ni diam tak diam dah sebulan lebih keje kat sini.. So far so good la kan..Hope boleh keje lame-ii selagi khidmat ini diperlukan.. ;) Alhamdullillah..semoga akan datang memberikan lebih baik dari hari-ii sebelum dengan pengalaman yang baru ni dan menjadi ilmu yang bernilai di masa akan datang..

Mula-ii jejakkan kaki kat sini dah mula merasakan kelainan dari tempat kerja yang sebelum-ii ni.. Nak ucapkan terima kasih dekat papa fa sebab dia tolong anak dia ni dapat kerja..hee ;) Kakak kerja dengan baik dan bersungguh-ii.. tak lupa jugak pada my liltle brother yang turut sama bekerja di tempat yang sama..Sekurang-ii nya ada kawan untuk teman kalau-ii terbalik lewat.. Wish for both of you dapat bekerja dengan baik jugak.... hee :)

Hope tak ada lah kawan-ii yang cemburu or kedekut.. sharing is caring .. Ada ape-ii yang tak puas hati , terus direct je supaya tak timbul salah faham dan ade la unsur-ii negatif yang timbul..kan??










Tuesday, 29 April 2014

Perlukah marah???

Perlu ke??


Nombor telefon??

Bila kita tak tahu apa-ii,tiba-ii ada suatu yang tak tahu dari celah mane dapat number phone and call..Mula-ii cakap macam tak kenal,rupa-ii nya dia dah kenal kita..senyap-ii jep taw details tentang kita..Huh! yang perangai macam ni memang la tak berkenan..siyesly..bukan pada yang nak berkenalan tu tapi pada orang yang bagi number phone kita tuh..geram jeee... GGrrrrr.... benci sangatttt!!! *orang yang nak berkenalan tu pon mengada sangat!! number phone tu hak milik privasi lahhh..haruslah mintak permission if nak bagi kat some0ne..kan??

Tindakan saya :-
#terus block number orang tu supaya tak menganggu , bukan sombong..tapi siyezly tak berkenan.!!!


Tempat kerja???

Hurmm... kenapa lah sampai tempat kerja pun nak bagitahu?? perlu ke sampai macam tu sekali?? penting ke orang yang kita tak kenal perlu tahu kedudukan tempat kita mencari rezki??? huh!!! marah betol lah...


Kadang-ii tak boleh percaya dengan orang yang kita percaya sebab orang ni tak boleh simpan rahsia kita dengan baik...hurrrmm.. Memang terfikir nak marah pon pada orang yang memberitahu details kite tuh,tapi...bila berfikir banyak kali..takde sebab nak marah-ii , kalau marah takde guna dan fungsi je..kan??  :'(

Tindakan saya :-
#call guard house sebelom balik..malas nak jumpa dengan orang yang sengal!! HUH!!!



#better keep silence and slepp...ZZzzzz... malas layan orang yang remeh temeh ni..blocking number for peace ^_^


Wednesday, 23 April 2014

Out of mood





Tolong lah hormat privasi orang..jangan nak memandai-mandai...



#out of mood :( #talk to my hand

Sunday, 13 April 2014

New Job


ESOK!! Doakan saya!! ^_^V

Sumber : google ;)


#mintak-ii lah kali ni menjadi kerja ku yang tetap..AMIN! ^_^



Friday, 4 April 2014

JOM Berkempen

SALAM...

Hai semua..kali ni saya nak berkempem demi masa depan.. hikk..hikk...
Tolong la ye..rajin-ii kan diri anda untuk menge"like" link saya tuh ye ;)

Ni link nya.. Jom berkempen ^_^ 

https://www.facebook.com/mbherbs/photos/a.424193451049358.1073741846.172523436216362/424357347699635/?type=1

#sape tanak kan..nampak tak semangat nak MENANG tu.. TOLONG! HELP ME!!



Wednesday, 2 April 2014

Pengalaman bercabaran dengan SlimFast Diet

SlimFast Diet??

Untuk saya..inilah kali pertama ditawarkan untuk menyahut cabaran yang kebetulan nya dianjurkan bersama mialiana.com..saya sebelum ini telah mencuba beberapa jenis produk sebelum ni tapi belum dapat hasil seperti yang saya inginkan..Mana taknya..asyiknya terasa lapar jer..kalo dah lapar mana boleh tahan..kena la makan,nanti sakit perut pulak..Bila dah makan?? Bila masa saya nak KURUS??? kan?? Lepas tu berhenti dan tak ambil apa-ii produk lain...Kebetulan bila baca blog mialiana.com..Saya pun mencuba nasib dan terus join giveaway yang dianjurkan oleh MYBEAUTY HERBS bersama-ii di mialiana.com dan telah bersedia untuk menjadikan diri ini sebagai testimoni untuk berkongsi dengan semua ahli2 blogger serta orang lain yang mungkin akan membaca artikel ini mengenai SlimFast Diet sekiranya berjaya..

Alhamdullillah..saya terpilih sebagai salah satu untuk menjadi 40 orang blogger itu..Nak tahu berkesan atau tidak?? Cara pengambilan ?? Macam mana sebelum dan selepas pengambilan?? Boleh atasi masalah saya atau tidak?? dan lain-ii??baca lah..kalau nak tanya..komen je..InsyaAllah saya reply sekiranya saya tidak sibuk.. :)


Cara Pengambilan??

Jawapannya : Mudah dan senang sangat-ii , hanya perlu bancuh 1/2 cawan air dengan air suam dan goncang-ii bagi sebati..

Nak tahu berkesan atau tidak??

Jawapan nya : YA! sangat berkesan..kalau sebelum ni saya pernah mengambil produk-ii lain tapi tidak berjaya..selepas pengambilan ni..saya terasa badan semakin ringan kalau dulu rasa malas tu memang la sangat-ii malas..Mane tak nya..Lepas je ambil untuk satu hari iaitu sebanyak 2 sachet sehari kerana berat saya sebanyak 75kg lebih..badan ni terasa bersemangat dan bertenaga serta ceria walaupun baru sehari pengambilan produk SlimFast Diet tu..memang menakjubkan..terasa sangat kelainan sebelum ambil dan selepas pengambilan..

Bukan itu jer..saya juga telah mengesyorkan kepada ibu saya sebab saya nak rasa adakah ibu saya merasakan perubahan yang dialami oleh saya..

Selepas ibu saya mengambil SlimFast Diet ..dia dengan spontan menjawab "Sedap badan ni..terasa senang nak bangun dan buat kerja rumah.." Dalam hati saya "Alhamdullillah..memang berkesan juga untuk nya walaupun dengan pengambilan satu hari sahaja sudah terasa kelainannya" mungkin sebab jus ni membuang toksin dan lemak dalam badan secara semulajadi.. 

**nak bagi lebih tak boleh sebab saya ni testimoni..hee ;) So,saya belikan yang lain untuknya sebab saya nak tengok dapatkah ibu saya merasakan produk ini lebih baik dari produk yang diambil nya kini..

Kalau sekarang tengok makanan terasa kenyang je..tak sibuk nak mencari nasi..sepanjang mengambil SlimFast Diet ni selama 10 hari baru 3 kali saya makan nasi..tapi air memang sehari itu dekat 2/3 liter jugak minumnya..


Adakah ia Produk kurus yang berkesan ?? cara kurus dengan cepat ?? langsing ?? dan kempiskan perut buncit??

InshaAllah..mungkin selepas pengambilan selama sebulan mungkin akan menampakkan hasilnya dengan baik.. kalau dah dalam masa 10 hari , saya boleh terasa perubahannya badan terasa semakin ringan dan saya terasa perut semakin kempis.

Perubahan yang berlaku selain bentuk badan..produk ini jugak boleh merawat kulit muka...

Ya! terasa muka semakin ceria dan mula licin..lembut je..bila tengok cermin tu..nak tengok lama-ii sebab terasa perubahan yang berlaku..siap telek-ii muka ni..Mungkin disebabkan oleh khasiat buah raspberry tu sendiri..rasa yang manis-ii masam tu..

Itu sahaja yang saya sempat kongsi review dalam cabaran 10 hari bersama produk MYBEAUTY HERBS iaitu SlimFast Diet...Maaf sebab saya sibuk untuk minggu ni dengan kerja..tak sempat untuk berlama-ii dan untuk menyokong GA ini dan saya salah satu testimoninya..terus meluangkan sedikit masa untuk review cabaran 40 hari bersama produk SlimFast Diet ini dan share serba sedikit pengalaman saya masa pengambilan produk ini..Maaf lambat dari tarikh yang ditetapkan..Semoga Berjaya pada 40 ahli bloggers yang lain.. Good Luck semua!

Terima Kasih mialiana.com dan MYBEAUTY HERBS kerana memilih saya sebagai testimoni anda..Hargai dan mungkin akan terus menggunakan produk ini untuk mendapatkan berat badan yang ideal..

Testimoni yang telah berjaya 





Kata Akhir : Produk SlimFast Diet ni adalah produk yang tepat untuk mengatasi masalah anda itu sebab saya mengalaminya sendiri..So..nak KURUS ?? atasi PERUT BUNCIT??cepat-ii dapatkan produk SlimFast Diet ni untuk merasainya..InshaAllah anda pasti akan merasakan perubahan pada diri anda..Produk ini ternya berkesan..




My Beauty Herbs (002119891-M)
67- 1, Jalan Mahkota Residence, Bandar Mahkota Cheras,
43200 Cheras Selangor.
Blog : http://mybeautyherbs.blogspot.com/
Twitter : https://twitter.com/mybeautyherbs
Instagram : http://instagram.com/mybeautyherbs
FaceBook : https://www.facebook.com/mbherbs
Mail : sales@mybeautyherbs.com.my
Whatsapp/Call/SMS : +6011 28090446
Laman Web Rasmi : http://www.mybeautyherbs.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/mbherbs






Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.

Friday, 14 March 2014

Jerebu


Semakin hari semakin menebal asap yang bekerja di luar..nak kata mate ni rosak tak jugak sebab dah ada empat mate ni.. huhuu ~ bila pagi jer nampak asap putih jer bukan kat luar jer..kat dalam rumah pon sama.. errgghhh.....

Sampai kan pagi tadi suruh adik pakai topeng hidung dan mulut dan pesan minum air banyak-ii..risau lah jerebu ni.. pandangan pulak jadi terhad sebab jerebu yang agak tebal.. huh! Lagi satu..terasa bengang pulak bila ada yang membuat pembakaran ni..saje-ii pergi cucuh api..dah bertambah asap tebal pembakaran dan memburukkan lagi keadaan... hurrmm.... Taw la sekarang masa yang paling sesuai untuk membakar tapi fikir la akibat pada orang lain..HUH!!

sumber : FB kuala kubu bharu...


#sakit tekak #panas #turunkanlah hujan


Wednesday, 12 March 2014

Thalasemia ??

Apa thalasemia tu?? sebenarnya masih kureng-ii je tentang penyakit ni tapi tadi terus google-ii la dalam internet ni untuk cari apakah thalasemia,kenapa thalasemia boleh berlaku , ada ke cara nak merawatnya... hurmm.. macam banyak jer.. Actually memang tak tahu sangat tentang penyakit ni..bila diterangkan pun masih macam samar-ii jer..dah di google..macam biasa lah kan.. banyak bahasa indon..lagi la buat gue bingung...memang seriyes tak paham...

Tetibe teringat dengan iklan yang pernah diiklankan di TV..kalau tak salah tengok la..tak sangka anak buah kita terkena..terkejut bila ummi dia sampaikan khabar tu.. risau lah kan..budak tu baru baik demam dah benda lain pulak yang dia dapat..

Bila tanya ummi dia..macam mana nak rawat penyakit ni.. ummi dia cakap kena buat rawatan cuci darah..hurmm.. siannya kamo..kecik-ii dah dapat penyakit.harapkan kamo tabah menghadapi ujian yang diberikan begitu jugak buat abi dan umminya..


Sesungguhnya setiap penyakit itu ada penawarnya..siapa tahu keajaiban itu boleh berlaku kan..

Mak Long doakan kamu ye sayang..


Giveaway [1] : FanPage Publishing by yanapinkblossom.blogspot


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.. Tadi mase tengah-ii blogwalking ke kejiranan blog-ii yang ada..terserempak dengan GA dari yanapinkblossom.blogspot.com .. Apa lagi terus lah taip-ii and join GA yang diiklankan.. :)

SYARAT - SYARAT :

  1. Follow blog yanapinkblossom.blogspot [WAJIB]
  2. Like FanPage yanapinkblossom.blogspot [WAJIB]
  3. Add To Circle Google+ Yana Afi Mohamed
  4. Buat entri bertajuk : Giveaway [1] : FanPage Publishing by yanapinkblossom.blogspot [WAJIB]
  5. Copy + Paste + Backlink Banner ke entri GA [WAJIB]
  6. Follow Twitter | Instagram [JIKA ADA]
  7. Tinggalkan LINK anda di kotak komen di bawah yer [WAJIB]
  8. Bonus GA : KLIK1 KLIK2 (Klik + loading sampai habis)
  9. SIAP!!!

    *************************************************************************************
    HADIAH :
    1x Thumb Drive TOSHIBA 8GB
    1x Sibyl Earphone (Pink)
    1x USB Notebook/PC LED Light
    1x Travel Cleaning Kit *New
    1x SKII Signs Eye Mask
    1x Skin Food Shea Butter Facial Mask Sheet
    1x Carrot Collagen Eye Sheet
    1x Multipurpose Marker Straps
    2x Topup RM10 *New
    (*Gambar-gambar hadiah akan diupdate kemudian.....)

    *************************************************************************************
    TARIKH TUTUP : 15 MAC 2014 (SABTU) , 11.59 MALAM
    *Nota: Pemenang dipilih melalui RANDOM.ORG | Pengumuman Pemenang pada 16 Mac 2014 (bila2 masa) | GA secara automatik dibatalkan jika tidak mendapat sambutan.

    #jom join GA ni ramai-ii ye? Selamat Berjaya semua..kite tengok saipa yang kena :) hee...


    #Wordless Wednesday : Trending Now



    Tuesday, 11 March 2014

    Terjebak sudah..


       



    Terjebak...ouh! tidakkk...
    Mula terjebak semula..
    agak-ii nanti dah boleh berloghat korea la nampaknya..heeheee

    Saranghae ! Daebak !

    #Running Man & Ugly Alert <3


    Sunday, 9 March 2014

    Pesawat Mas MH370 Hilang?

    Hurmm..sorry lambat..dengar berita tentang flight MAS MH370 hilang..baru tahu bila adik-ii datang rumah tanya apa perkembangan terkini. Sory..mungkin buzy dengan ahli kuarga..lambat la info nya yang sampai.. Yang paling digerumi dan sedih bila ada bayi dalam flight tersebut..apa la nasib anak kecil tu ye? sungguh merisaukan..tidak lupa juga kepada semua penumpang serta krew-ii yang berada dalam kapal terbang tersebut.


    sumber : google



    Doakan semua yang ada dalam flight tersebut selamat.Harap kapal terbang itu dijumpai..nak tahu sangat perkembangan tentang kapal terbang yang hilang ni..


    Friday, 7 March 2014

    Cari dan kecewa...

    sumber : g00gle


    S0..pepagi ni dah update bel0g..S0 ceriteranya bermula...Pagi-ii sebelom start nak bekerja..bukak internet terus laju jari jemari ni berlari-ii..* ayat sastera sikit.. S0..search sane , search sini... Dah jumpa..woo-hoo...Dah berkenan..sekali bila kol cakap dah bo0king..orang ni pon satu.. kalau dah sold out , dah booking padam-ii la iklan tu..kan dah menghancurkan harapan orang pepagi ni tapi macam rajin pulak orang tu nak padam-ii kan... Tapi  iklan tu yang taun-ii zaman tok kaduk ,bukan apa..nak carik susah la..bercampur-ii jadinya..

    S0..sape ada cadangan nak bg website nak tahu tentang penjualan rumah terkini..nak yang up to date sebab tak nak di kecewakan lagi..dah macam bercinta pulak kan..hahahaha...bukan ape..takot nanti mo0d ni berubah je kang..huhihuhi.... kang beli yang mahal-ii tak mampu nak bayar tuu..kalau 5, 6 tahun takpe..kalau dah 30 tahun..agak-ii nya rumah tak habis bayar , orangnya pon dah takde..hehehe

    S0..please sharing-ii la info ye .Thanks k0rang.. 

    #Agak-ii ada yang nak derma duit jugak tak buat penambahan nak beli rumah ni..LOL.. Krikkrik..krikkrikk..


    Semakin Hampir....


    sumber : go0gle




    #harap semua nya berjalan lancar seperti yang dirancang.....sape punya?? tunggu nanty eh...nanty update..



    Thursday, 6 March 2014

    Mengantokkknyaaa...

    Hai.. Selamat tengah hari...dah lunch ke belom?? blurrppp.. Alhamdullillah...kenyang dengan rezeki hari ni.. hee :) S0 semalam tidur lewat gara-gara settlekan perkara-ii yang nak bawak pergi interview.. syukurr...semua settle.. memang MENGANTUK la jawabnya kan..jarang tidur lewat macam semalam,bile tidur lewat, mula la bila pagi memang perangai mate ni malas nak open luas-ii la kan..badan pulak dok mengeliat sane,mengeliat sini.. hadooii... badan2..awat la malas sangat ni..

    sumber : Go0gle..

    Memang s0 sleepy taw..memang menguap-ii la kejenya walaupon masih awal..dapat lunch ni lagi la buat mate ni kuyu jer... ni yang dok menghapdate belog untuk menghilangkan ngantok..sambil tuh bace-ii entry bl0gger-ii...

    Mintak-ii lah dapat kerja baru ini supaya lebih dekat dengan rumah dan tak perlu bersusah payah nak ulang alik jauh-ii..penat jugak rasanya..saya ni insan yang lemah..hehehehe :) Papep0n selamat bekerja.! Chaiyok-ii..


    #Catuan air bermula lagi hari ini selama 2 hari.Moga hujan dapat turun dengan lebatnya agar catuan air dimansuhkan.. 

    Wednesday, 5 March 2014

    Interview

    Sumber : Google

    Interview ??? 
    erkkk... krikkrik...krikkrik...


    Makkk... sakit perut....pening, rasa macam nak pitam je.. mula la tak duduk diam macam cacing kepanasan..LOL!


    # Doakan saya!! saya memang seorang yang gelabah bila kena interview.. ape la nasib esok eh??? cuak laaa...memang tak suka nak menghadap orang mahu muke merah jer esok..heh.. Chaiyok-ii!!


    Tuesday, 4 March 2014

    Air






    Hargailah AIR!!!



    Kukumumu..

    Lame sungguh tak tulis entry dalam belog ni.. sebab sibuk sangat la.. Al maklum lah.. sejak menjadi mak long ni..ade jer aktiviti setiap minggu..

    So.. minggu ni.. aktiviti melawat si kenit irdina atau abi dia panggil dia kukumumu...dia masok hospital sebab demam nya tak kebah-kebah dah dekat masuk 2 minggu.. memang ummi dan abi dia risau la kan..terus bawak pergi check up..last-last terus amik pakej bermalam kat sane.. heee :) *dapat pakej 3 hari 2 malam tu..hehehehe :)

    So.. ape lagi bile tahu si kenit tu masok wad..Esoknya terus pergi melawat..nasib baik hari ahad..memang cun jer waktu melawat boleh lame-lame.. ape lagi.. berkhemah kat situ la kejap..si kenit tu langsung tak nak pandang , tengok jer pon menangis..terlantar sakit.. lagi-lagi bila tengok tangan dia kena masok air.. aduhh.. nasib dye baik..takde nak ganas-ganas nak tarik benda tu..kalau tak memancut-mancut la darah tu... eeee...seramnya bile berkenaan dengan jarum ni.. fobia habaq ang.. ekekeke :)

    Alhamdullillah.. tadi umi dia hantar mesej cakap dia dah boleh balik rumah..sat nanty malam boleh la pergi tengok dia kejap..Doakan dia takmo jatuh sakit lagi dah.. Ok.. itu jer citer hari ni..sekian..


    jom usha-usha tengok gambar kenit ni...

     Get well soon ya kukumumu!!!!


    #catuan air buat badan ni lemau2 jer taw..hurmmm....


    Sunday, 19 January 2014

    2014

    Ehem2..Assalamualaikum..lame xhapdate..bz sikit..lgpn ada bnyk bnde nak buat.. S0? tahun bru ni ape lg..na hdupkan bel0g yg lame ni kne la j0in G.A yg ada..temui kawan2 yg da lame xjumpe..hee ^_^v

    #j0m membce entry kawan2 #m0od ceria

    57 - Happy Besday!

    Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...