Wednesday, 24 July 2013

Puase fasa kedue dah???

Diam tak diam.. bulan p0se yang asenya baru menjengah ni dah nak ke fasa kedue.. ape lagi.. tak lame lagi kat radi0 jenuh la d0k putarkan lagu raye.. kan.?? kan.?? cepat betol mase berlalu.. hehehe :)


persiapan p0n makin lame mantap la kan.. hehehe :) sibuk la nanty p0st kat FB , TWITTER tentang persiapan yang nak dibuat..kan.?? S0..? macam mane nak menyambut Hari Lebaran yang akan datang ni?? Dah brape peratus siap.?? Kad raye dapat ker.?? ** bnyak tanye plak kan.. hihihihi

M0ga taun ni beraye dengan penuh kesederhanaan dan jangan membazir yee.!! Selamat berpuase dan berteraweh k..



#jiran umah ni dari 1st day p0se dah pasang lagu raye..makcik 0h makcik..semakin nak dekat raye makin bnyak plak k0leksi lagu makcik eh.... pinjam b0ley.! hikhikhik ^_^

Tuesday, 23 July 2013

Duri dalam daging

Pernah rase duri dalam daging.??? kal0 duri ade dalam daging alamatnya tak makan la kite kan..huhuhu :) kal0 makan pon dah masok mulut baru terase duri.. 0uchh.! sakitnya! kan.?? mane tak nya dalam daging sebesar tapak tangan tetibe hadir dengan satu duri yang kecik , tajam , diam2 tapi menyakitkan bile terkena.. haishh..! itu perumpaan bagi s0me0ne yang suke bertalam2 muke nya..geraammmmnyaaaa.... 


Sape kate 0rang yang macam ni tak menyakitkan haty tipu la kan.. Bak kate 0rang la kan..semua itu lumrah dalam kehidupan.Tapi dalam mase yang same ia akan membuatkan kita lagi matang dalam menjalani kehidupan yang akan datang. rite?? eh?? bet0l ker.?? hehehe :)



akhir kata :

** BERBUAT BAIK PERPADA-PADA , BUAT JAHAT JANGAN SEKALI**


Tuesday, 9 July 2013

ESOK PUASE

Assalamualaikkum...

Esok dah nak PUASE ler...
Setahun sekali tuh dalam setahun..
Excited kan??
Ape lagi... manfaatkan bulan ni dengan baik k.!!

SELAMAT BERPUASE semua di BULAN RAMADHAN ni. :)





#pose jangan ponteng yee kecuali yang terkecuali tu..hee :)


Monday, 8 July 2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Thursday, 4 July 2013

entry pertame....

fuhh..~ fuhh~ fuhhhh~ ( tiup smpai terkeluar air liur ) hakhakhak. :D al maklum la..penyapu takde nak membersihkan ladang HURUF-huruf fa ni.. dah lame sangat terbiar..hee :) s0.. meh nak menaip balik entry yang ntah pape jer isi kandungan nyer.. huh.! letih rase nya jari ni nak taip menaip hampir2 nak kena simen gara2 tulang jari mau patah.. heehee :)

So..sepanjang fa takde ni..kawan2 mesty bnyak cter yang dye0wg st0ry2 rite..?? s0.. t0k beberape hari ni.. nak bace entry2 dari blogger2 pemes n faveretttt.. b0le gelak2 , guling2 bersame lappy,bantal n slimut.. huhuhu :) 


Sebenarnya.. nak kenal kan ni... tadaaaa...


farisya
new born baby

like amoi rite??
^_^


#selseme #susah bernafas # hujan #panas #ribut #off lappy :)



My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...