Friday, 23 September 2016

Penginapan nyaman dan menenangkan! Jom CUTI !!!!!!

Assalamualaikum..

Kadang-kadang kita terasa nak menenangkan fikiran ini dari hiruk pikuk . So mesti nak sesuatu tempat yang menenangkan serta menghirup udara yang nyaman. Kan? kan?

Kita nak kongsi satu tempat yang mngkin menepati citarasa untuk mereka yang memerlukan suasana yang terbaik.. hehehee

Ada orang kata kalau nak tenangkan fikiran yang dekat dengan KL , Ini lah tempat yang akan saya sarankan sebab suasana yang cukup memikat dan sangat2 mendamaikan.. Dah setahun stay dekat hutan yang mungkin orang takkan terfikir this is the one places for relax and rest.


So , just nak bagitahu ada beberapa bilik yang akan membuatkan anda berpuas hati untuk hirup udara yang nyaman serta boleh menenangkan minda dan ianya tak jauh dari Kuala Lumpur.


InshaAllah anda akan berpuas hati untuk mendapatkan tempat yang bersih , kemas serta selesa untuk keluarga serta ianya selamat untuk anda bercuti! yeay'!


Berminat ?? boleh direct call/sms/whatsapp ke 0175878827 - Farah

Kami tunggu anda dan harap anda akan rasa BEST dan ENJOY!





Raya Haji di KEDAH DARUL AMAN! Part 2

Nak sambung penceritaan yang lepas... RAYA HAJI di KEDAH DARUL AMAN Part 1

So , next day , fikir nak packing barang and go... So , hari tu al maklumlaa.. sesak habis di serata jalan sebab masing-masing nak balik kampung kan.  So , dengan perasaan xsabar terus ke TBS dan menuju ke kaunter untuk tebus tiket bas.. So , xsangka dengan yang berlaku. Bas CANCEL trip! Oh tidakkkkk.... mcm mana ni... Kepala dengan baiknya berfungsi dan cuba dapatkan new tiket sebab bile search online semua FULL! hurrrmmm.. So , perasaan tu bercampur baur .. SO SAD :( tapi dengan harapan yang ada.. pergi kaunter tanya bas ada lagi ke tak..huhuuuuu..

Alhamdulillah.... still ada cuma kena tunggu malam sikit la.Takpe la.. as long ada bas kan.Kalau xde.. naye cheq oii...huhuhuuu...

So.. tunggu punye tunggu akhirnya time to depart to KEDAH! Means esok pagi dah smpai Negeri sawah padi..lalalalalaaa :D :D


So , nak bagitahu la.. Sesiapa yang tak lama naik bas tu , sekarang bas ni dah canggih cheq oi. Terminal pon menepati apa yabng kita perlukan. Nak tahu? Boleh tempah tiket anda untuk bercuti. Bagi kereta rehat kat umah pulak ye :) :)


Ok la.. chaw! nak layan masterchef australia.. Syok oii! aku suke tengok.. masak tu maybe akan menghanguskan semua lauk2 tu..hahahahaha :D k bye!




Tuesday, 20 September 2016

Raya Haji di KEDAH DARUL AMAN! Part 1

Assamualaikum..

Hari ni nak share pengalaman minggu lepas yang telah membawa diri ke Negeri KEDAH DARUL AMAN! Wooohooooo... tak sabar rasenya tau! Al maklum la.. asyik sibuk bekerja dan xsempat nak berjimba-jimba. heheeheee


So, kite pergi waktu orang tengah sibuk raya haji dan mungkin ada yang terus bercuti terus menyambung cuti sempena cuti Hari Malaysia kan.. seminggu direct la bercuti.. Tiket mana-mana pon totally FULL! huuwaaaaa ....


Sebelum membawa diri ke negeri yang penuh padi tu. Carik-carik tiket semua takdak.. FULL wehh.. Habis la..jawabnya bercuti seminggu jelah kat rumah. Tapi.. carik punye carik..jumpe satu bas yang ada di laman web www.busonlineticket.com . So.. lega..fuhhh..... tark nafas panjang so esok balik rumah kemas-kemas baju dan bertolak.. yeaay!


OK! nanti pulak sambung ye.. Cheq nak layan MELETOP sat nah :)




Wednesday, 7 September 2016

Besday of September..

Assalamualaikum..

Last week , wow! ramainya yang sambut besday this month of september. Alhamdulillah masih diberi kepanjangan umur serta dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah. Amin! Moga jugak Allah kekalkan kebahagian utuh buat kami sekeluarga. :)

Alhamdulillah sambut dengan penuh kecil-kecilan sangat sebab hari pun dah malam. Orangnya pon dah tido..hahahaaa Tapi demi nak sambut jugak buat adik , anak buah serta mak yang menyambut hari lahir yang sama. Meriah jugak laaa kannn :)

Ok la , Juz nak say Hepi besday Semua! Maaf atas sambutan yang kelam kabut serta lambat tuh. Heheheee


Off! lain kali pulak kite taip nah . Tenkiu readers :)


Tuesday, 6 September 2016

Ouh Fomema...

Assalamualaikum.. letih pon tak hilang lagi bila ingatkn FOMEMA ni. pening cheq. Almaklum la.. first time buat kan.. Nak fahamkan die cakap xpaham kite dibuatnya. letih mak cik tau.. :( :(


Fomema . Mencegah dan prihatin .

Hari ni kita nak share sikit la yang telah kite lalui mase menolong pekerje kite renew passport die. Die cakap nak medical la , tak nak surat ni la nak buat itu la. Adoi.. pening mak. Akhirnya , Kite decide amik keputusan untuk call FOMEMA nak tanya apa langkah-langkah yang perlu saya buat.

Ok. First step .Anda perlu buat bayaran atas nama FOMEMA Sdn Bhd. Bayaran berikut boleh dibuat secara berikut.

i.  Kiriman Wang
ii. Bank Draf
iii. Cek

Bayaran yang perlu di amountkan adalah seperti berikut :-

Lelaki - RM190.80 
Perempuan - RM201.40 .

**Ini disebabkan ade GST(6%) ye , so kena bayar lebih sikit :)


So , sebelum pergi ke pejabat cawangan FOMEMA di setiap negeri. Pastikan semua dokumen yang diperlukan ada ye.. kalau tak nanti tak selesai lah kerja anda itu.. Kalau dekat nak ulang balik takpe. Tapi yang jenis jauh lepas tu tertinggal dokumen.kirim salam berjemaah la ye. Memang tak sanggup la nak berpatah balik semate-mate tertinggal dokumen tu. heheheheee :)


Dokumen yang diperlukan :-

i. Borang Fomema(boleh amik semasa kite kat pejabat fomema , siap tulis details skali ye)
ii. Salinan Passport (depan dan belakang)
iii. Salinan Permit
iv. Slip pembayaran yang telah kita buat (Kiriman wang/bank draf/cek)


Ok.. sebelom amik no pastikan borang fomema tu di isi ye. Lagi2 detail untuk buat medical checkup tu. Yang ni boleh pilih.. ade papan yang penuh dengan nama klinik , nama dokter , daerah mana and kod dokter. Dah siap boleh beratut untuk amik nombor giliran...menunggu jelah.. lame oit! :(


Ok. Nanti kite citer lain pulak nah. keje..keje..jgn nak taip blog je :) daaa...


Tuesday, 9 August 2016

Suprising..#princesskhachak

Assalamualaikum to all my readers..

Hari ni sangat la lemaunya bila 4 hari kite bercuti. Bercuti selsema , dema , batok (pakej 4 hari 3 malam ) hahaha :D Hari ni pon still lemau tapi kuatkan jugak untuk terus bekerja untuk mencarik sesuap nasi..gituhh.. hehehee

Actually , iols mase besday minggu tu cuti sabtu and ahad tapi ntah macam mana demam selsema yang teruk jugak tapi itu tak menganggu demi memenuhi janji2 iols pada sahabat #princesskhachak yang ahlinya ade 2 orang je tapi meraka la selalu ada bile susah dan senang dan share everything. Tenkiu Allah sebab anugerahkan sahabat2 ini. Walaupon xkuat , kuatkan jugak.. huhuuuu yang best nya kan asyik kena perli je sebab iols suke2 je cancel perjumpaan tu..Memang giler kan dan diteruskan walaupon last minit plan..Maaf kan saya ye Mommy.. buat mommy and husband jadi gile .. :D

okok.. start ape yang i'm suprising of...

I'm suprising giler! yap! memang terharu and rase gile la..dah umur meningkat ni still ade suprise yang xdi jangka langsung dek otak ni.. Dia(Bonda) memang giler! hahaha :D Rupa-rupanya die deal dengan Mommy nak suprisekan i , die(Bonda) mesej i lak nak suprisekan Mommy tu. adoi.. gilee la die tuh..yang paling best.. husband die pon kena jugak suprise tu. 3 red rose flower..memang tercengang je. Hahahaaa

Thanks Bonda 4 da treat us with the big cup of ice cream in #ice bucket at Aeon Klebang. Memang lama xjumpe..memang huhahuha citernya.. Al maklum la..sejak depa2 ni dah kawen.tinggai iols je yang belom tapi tuh la iols je yg slalu takde mase dieorang yang married tu relax je ade mase.Maafkan saya ye.Hope kite akan ada masa lagi spent time bersama.



#princesskhachakmembers


#6 of us have a treat from Bonda in Ice Bucket!


Nota memori : i and her (bonda) xtido berborak sampai ke pagi.haaa..penangan lama xjumpe..yang mommy tu dah selamat dibuai mimpi :) thanks 4 all this happen ya! be in memorising olwez:)

Wednesday, 3 August 2016

Growth up !

Assalamualaikum.. Alhamdulillah .. Just passed another 1 years and the number is growing up .. huhuhuu :)

Hari Lahir yang bermakna every year dan setiap tahun ade kelainannya. No celebration coz im working! aiyaaa.. kalau off , konfem nak bawak family have a dinner tapi so far Alhamdulillah , thank pada yang wish tuh. I appreciate sangat walaupun sekadar ucapan sebab korang still ingat pada kite :)

Dah meningkat umur ni demam pulak! adess! demam nak membesau la ni. hehehe doakan kite cepat sembuh ye :)

Moga diberi panjang umur dan dimurahkan rezeki untuk umur yang semakin tua ni :) amin!




Tuesday, 26 July 2016

Semanis EPB :)

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. Settle up semua barang yang di post. Siap dapat feedback yang terbaik dari mereka dan ada juga yang mendoakan.. terima kasih ye! Moga doakan itu dimakbulkan.Doa saya pada anda juga.. Amin.. 

Ok la.. got an email di tierah_fasyrah89@yahoo.com .. Apa2 bole direct emel kite kat sini terus ye 😄 Di sanun pon ade yang meninggalkan jejak customer saya.. InshaAllah.. terima kasih.. Alhamdulillah semua customer yang saya dapat semuanya terbaik 🖒🖒 tenkiu semua atas sokongan anda untuk saya.. 

Teruskan sokong E Pro Buster a.k.a Air Kencing Harimau.. 😘😘

Thursday, 14 July 2016

Salam Lebaran 2016

Salam Lebaran buat semua umat islam. Kita still lagi semangat beraya setelah sebulan berpuase kan. Openhouse melambak lambak lagi. Itu lah penangan beraya ni..sebulan save duit..Hahaha :D

Ok lah..Kite nak ucapkan semua reader kita Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir dan Batin . Korang caner ? beraya sampai mana? best tak tahun ni ? Kita punye so far Alhamdulillah.. walaupon raya bersederhana je tahun ni. Beli baju raya last minit , masak last minit . Al maklum la..tetibe je ade kerja yang tak dapat dielakkan. oh ya! hopefully korang semuanya baik-baik je ye sebelom raya and selepas raya ni.

#salamkosong-kosong #syukurselalu

Saturday, 25 June 2016

Fries Cheese with homemade sos

Assalamualaikum...


Nak share sikit resepi yang kita buat semalam. Alhamdulillah..sedapp.! Ok..dah sedia ke tu nak memasak and try my resepi..


Bahan-bahan untuk membuat sos masam manis (boleh gune sos pasta je , kite buat sos homemade je ) :-

3 biji bawang kecil
2 inci halia
3 biji bawang putih
2 sudu besar cili giling/kisar/boh
2 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos cili
2 sudu besar ayam kisar ayamas(ape-ape brand pon bole ye )
*Gula secukup rasa
*Garam secukup rasa

*penganti kepada ajinamoto :) iols xsuke aji ...

Bahan-bahan lain

Kentang ( shoestring/crinkle cut/wedges)
**goreng dulu ye yang ni.. kalau nak sedap .. amik bawang putih (ketuk) tu ..goreng skali.. nyumiiesss! hahahaaa


Cheese slice atau parut ( kite pakai cheese slice je )


Cara nak buat sos :-

Sape suke pakai blender , uols blend la bawang and halia tu ye (kite suke menumbuk,baru tahu kite masak. :P )

Tumiskan bawang and halia tu sampai naik bau/garing2 sikit. Lepas tu masukkan cili boh dan tunggu sehingga cili itu masak.

Masukkan ayam kisar tu kedalam rencah kita tadi.. Korang pastikan ayam kisar tu masak ye. Then , masukkan sos tomato dan sos cili serta gula dan garam secukup rasa.

Tunggu la nampak macam sedap dan tutup api.

SIAP! untuk sos :)


Dah siap tu.. Tuangkan sos tadi keatas kentang dan letakkan cheese slice tadi dan baked ke dalam oven untuk beberapa minit.Then SIAP! sedap tau..


SELAMAT MENCUBA! :) 





Sabtu kena kerja.Overtime laaa.. :)

Assalamualaikum.. tenkiu pada readers yang sudi menjenggah kesini :) actually dah lama xberblogwalking ni disebabkan BZ jer.. hehehee :)

So today , ingat nak berblogwalking la sebentar jadi PM melawat negeri.. :) disebabkan hari ni kerja menyiapkan kerja-kerja yang perlu disiapkan..kesian pulak nanti staff lambat dapat gaji kalau tak selesaikan hari ni. Bos pon dah cakap..selesaikan by today ya! i will sign all cheque by tomorrow..So hari senin boleh cashkan and boleh la nanti shoping2 raya.. hehehe :)

Macam mana persiapan raya uols ? diumur yang agak meningkat this year. Kite sambut sederhana jelah memberi laluan kepada adik-adik kecik menyambut raya. So.. let's start blogwalking... :)




Monday, 13 June 2016

Pengiktirafan FEDMAS

Alhamdulillah..

AMETHYST GOLD CREATION SDN BHD (951063-K) kini adalah ahli BIRO PIAWAI FEDMAS MALAYSIA.

Siapakah FEDMAS ??

Kebanyakkan semua pengeksport , pengeluar utama dan borong di Malaysia adalah ahli-ahli kepada assay FEDMAS dimana mereka boleh mengemukakan sejumlah pengeluaran barang kemas mereka pada FEDMAS untuk daftar ketulenan.

Ia membantu untuk membina keyakinan dikalangan pembeli utama dan barang kemas dibuat di Malaysia untuk dieksport ke Timur Tengah , Amerika Utara , Eropah dan juga di Asia Tenggara.

Semua barang kemas yang dijual di Malaysia perlu DIUJI untuk ketulenan dan MESTI diterangkan berdasarkan Standard Malaysia (MS 1365 : Part 1 :1994) yang dibangunkan oleh SIRIM ( Standard Industrial & Research Institute of Malaysia ) dibawah Perihal Dagangan Peraturan-Peraturan (Artikel diperbuat daripada logam berharga) 1994

FEDMAS berbangga menjadi salah satu ahli kumpulan (Logam Berharga) wakil SIRIM untuk membantu dan memberi nasihat standard ketulenan barang-barang kemas yang diperbuat daripada logam berharga seperti emas dan perak.

Tiga makmal FEDMAS ( Penang , KL , dan JB ) SAHAJA. Pejabat assay di Malaysia yang diiktiraf di bawah MS ISO/IEC 17025 : 2005 yang diiktiraf oleh Standard Malaysia dan Pertubuhan Standardisasi Antarabangsa.

Ini adalah BUKTI KOMITMEN syarikat dan kami semua sebagai pembekal dan peniaga emas tulen di Malaysia.


Taniah Amethyst dan Powergold. Kita melangkah setapak lagi :)


#*AMETHYST adalah KILANG EMAS ;

#*POWERGOLD adalah syarikat yang memasarkan emas tulen ;

#*Kita buat jual beli EMAS FIZIKAL dan BUKAN SEKALI-KALI PELABURAN EMAS @ APA-APA SKIM.


Jom CELIK EMAS dan JOIN di POWERGOLD boleh terus whatsapp ke 0175878827 atau terus klik pautan referral saya http://www.powergold2u.com/fandigoh .


JOM KITA SAMA-SAMA KAYA dan BERJAYA . AMIN!

Thursday, 9 June 2016

Jenis E Pro Buster

Assalamualaikum.

Alhamdullillah kepada customer yang mempercayai kami.

Kini , produk EPB atau E Pro Buster sebenarnya telah dikeluarkan kepada 2 jenis bentuk iaitu :-


i- Gel 

**Diletakkan dalam bekas berwarna putih(bekas jeli kelapa)
**Berat : 180gm
**Effective : 3 atau 4 hari selepas penutup dibuka
**Ketahanan : Sebulan atau sebulan lebih
**Berfungsi seperti Ambipur (mengeluarkan bauan yang membolehkan binatang pemusnah takot dan       menghidari dari kawasan yang ditandakan EPB)
**Tidak boleh kena pancaran terus matahari serta hujan yang lebat ( menyebabkan ubat yang ada di          dalam bekas hilang)


ii- Spray (100% cecair)

**Diletakkan dalam botol spray
**60ml setiap botol
**Effective : terus melakukan penyebaran bila dispray.
**Ketahanan : Kekerapan penggunaan pengguna
**Cara penggunaan : spraykan pada kain yang serap bau. letakkan ia didalam bekas yang mempunyai      ruang-ruang udara untuk EPB melakukan penyebaran bau.

Ada apa-apa pertanyaan boleh terus call/sms/whatsapp kepada kami untuk tahu dengan lebih lanjut ke 0175878827



Tuesday, 7 June 2016

Salam Ramadan

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. berkesempatan lagi untuk menyambut bulan sebulan setiap tahun. Moga terus diberi kesihatan yang baik dan berpuase dengan penuh rasa kesyukuran. Hari ni masuk 2 hari kita sebgai umat islam berpuasa pada tahun ini.. Semalam dengan semangat je memasak dan berbuka ramai-ramai. Hope korang pun skali ya :)


sumber : encik goggle

Selamat menunaikan ibadah puasa pada tahun ini .
AMIN!

Terawih..terawih..jangan lupa.. :)



Wednesday, 1 June 2016

Congrats again Princess Khachak!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. selesai lagi sorang ahli princess khachak yang mana telah melangsungkan perkahwinan dia. Kalau jodoh tu tak kemana kan.. 27hb dia dengan skali lafaz je. WELL DONE!(sumber : cik tita ketod ).. hahaha :D maaf tak dapat datang time nikah sebab ade hal. SORRY! maafkan hamba ye kakak garang.. :P

Esoknya sanding kite pergi...Semuanya berjalan lancar tapi malang sikit la nah sebab KITA LAMBAT! ye.. LAMBAT! jalan sesak sepanjang nak kerumahnya. Itulah KUALA LUMPUR sentiasa buzy je tak kira masa dan tempat..

Hope you tak lupe i bile dah kawen nanti..jangan lupe spent time dengan saya..huwaaaa....
Mintak maaf sebab dapat teman you mase photoshoot je. Takpe..tak dapat datang makan untuk your wedding , i datang makan raya nanti sebagai ganti dah la.. heheheee :)



Congrats ya beb for your wedding! Cantik! you memang olwez look gojes.. heheeee

Wish both of you happy ever after ya! Saya kamu... Izzah..sayang kamu juga walaupon diam tak diam nak setahun dah you kawen. I doakan you dikurniakan baby yang omey2 ya! Taniah again buat you kak yan..my sista yang garang! heheeee


Ok..itu saje untuk entry kali ni. xoxo!



Maxis Broadband wireless tak function?? tak berfungsi.. jom selesaikan...

Assalamualaikum.. Nak update siket la untuk user yang menggunakan wireless modem broadband MAXIS.. Sekarang dikatakan signal untuk wireless sangat la tidak bagus.. wireless signal lost. hurmm.. rugi la kan bayar tiap2 bulan tapi data tak sempat nak habis pakai dah kena bayar pulak untuk next month.. Tak syok la ka..


CARA - 1

So , sediakan bahan-bahannya ye.. muehehehe :)

1. Komputer @ laptop @ notebook atau peranti yang ade kotak TV(desktop). Kotak TV kate kau kan..hahaha :D (yang ada USB port)

2. Modem Broadband (maxis je , sebab?? ni tutorial maxis je sebab yang lain tak sempat nak belajar..heheee :) )

3. Kabel USB ( untuk connectkan dari Modem kepada peranti )


Cara nak connect to PC

Mula-mula, on wireless broadband dan connectkan kepada peranti.

Lepas tu , start --> control panel --> network and internet --> network and sharing center -->Set up a connection or network --> set up a dial connection

Jika modem itu tidak diconnectkan kepada PC anda tidak boleh meneruskan untuk langkah yang selanjutnya.


So , untuk yang seterusnya anda boleh masukkan butir-butiran berikut :-



Dial Up Phone number : *99#
User name : maxis
Password : ****( pm inbox / komen )
Connection Name : **terpulang pada anda

dan tekan button "CREATE"


SIAP! Boleh surf internet dekat PC lepas tu.. Yeay!!


CARA - 2


Cara yang paling mudah sekali tak menggunakan PC adalah dengan telefon yang ada hotspot .Kemudian letakkan simkad yang ade pada broadband tu. Lepas tu , on kan telefon bimbit anda itu , on kan DATA.. then surf la internet untuk menggunakan quota yang ade dalam tu.. Kalau sebulan 20GB memang terase la best nak membayarnya jika quota tu pon habis kita pakai..ye tak?? hehehe :)

Sekarang dah canggih , telefon bimbit kita pon mampu nak dijadikan sebagai modem. So boleh lepas tu kita on Hotspot dan gunakan secara berjemaah. Alhamdulillah.. lebih berkat.. kan2?? hahahahha :D


Sekian itu sahaja nak merepek pada hari ni . Sekian.








Monday, 9 May 2016

E Pro Buster Update . New news...

Assalamualaikum...

Nak share sedikit tentang E Pro Buster yang telah saya perkenalkan beberapa bulan yang lepas.. Alhamdulillah.. sejak diperkenalkan susah orang nak percaya... Effective ke produk ni ?? sure ke boleh menghalau binatang yang disenaraikan dalam list kami.

Jawapannya : YA! berkesan pada jenis-jenis binatang yang disenaraikan. Kalau tak effective boleh la rujuk pada halaman berikut : KENAPA TAK EFFECTIVE ??


Produk kita 100% jauh dari KIMIA BERBAHAYA

Nak dapatkan produk ni boleh direct terus ke page FB Areej / Megazu atau direct CALL untuk pertanyaan terus dan lanjut mengenai produk. Kami jual 100% ORIGINAL!!! ..


Untuk jadi agen pengedar untuk negeri-negeri hanya dengan pembelian 20pcs untuk setiap produk sama ada bekas atau botol. Anda boleh jadi agen untuk menjana pendapatan atau guna sendiri untuk kawasan kediaman / kebun / ladang .



Pertanyaan lanjut terus kepada pengedar SAH kami :-

Pengedar KL : 01139345006
Pengedar IPOH : 0125217848
Pengedar KUALA KANGSAR : 0125217847
Pengedar SELANGOR : 0175878827
Pengedar TG MALIM , FELDA BESAOT, TELUK INTAN : 0173978589


Terima kasih atas sokongan anda dan pengguna kami.. #Trustedseller seluruh malaysia.







Saturday, 13 February 2016

Launching........

Assalamualaikum..




Launching pages baru...



Sudi-sudi la follow and singgah to this pages baru..

Facebook : Areej Shop

Instagram : Areej Gold



Saturday, 6 February 2016

Feedback EPB from customer GOMBAK..

Assalamualaikum..

Nak share sedikit produk EPB yang mana kini mula mendapat tempat di pasaran dan telah menarik ramai pengguna yang telah menggunakannya. In sha Allah produk ini membantu sesiapa yang ada masalah dengan haiwan pemusnah. Setakat ini , kebanyakkan pelanggan merupakan petani , peladang , pekebun dan lain-lain untuk mengelakkan hasil tanaman mereka musnah serta rosak oleh haiwan pemusnah. Ada juga pada mereka yang duduk di rumah. Mereka juga menggunakan produk EPB ini tanpa ragu-ragu dan hasilnya Alhamdulillah.. tiada lagi lipas , cicak , tikus , cencorot..

ALHAMDULILLAH... REPEAT ORDER..REPEAT ORDER.. PELANGGAN PUAS HATI.. SAYA PUN GEMBIRA... salah satu pengguna EPB yang mula repeat order selepas sebulan menggunakannya. Mungkin telah menyelesaikan masalah pada hasil tanaman beliau yang sering diganggu oleh haiwan pemusnah. Hanya dengan langkah yang mudah sudah boleh menghalau pelbagai jenis haiwan pemusnah dari menganggu kawasan tanaman , kediaman , kedai dan lain-lain.


ANDA BILA LAGI ??



KAMI CUMA TOLONG dan IKHTIAR. 



BERMINAT dengan EPB (E Pro Buster @ Air Kencing Harimau)


Boleh direct call/whatsapp/SMS pada pengedar SAH kami (MEGAZU SDN BHD) : 

Pengedar KL : 01139345006
Pengedar IPOH : 0125217848
Pengedar KUALA KANGSAR : 0125217847
Pengedar SELANGOR : 0175878827
Pengedar TG MALIM , FELDA BESAOT, TELUK INTAN : 0173978589

atau boleh terus ke 









Saturday, 30 January 2016

E Pro Buster - KENAPA TAK EFFECTIVE? BACA SINI...

Assalamualaikum...

Just nak share apa selalu yang saya dapat bile COD barang dan ape feedback yang diberikan customer pada saya.

Alhamdulillah.. semuanya feedback yang baik-baik.. ada juga yang memberikan feedback "KENAPA TIKUS tak lari??" , "KENAPA MONYET MASIH ADA??" ,"CENCOROT TU SIAP DUDUK ATAS BEKAS LAGI , TAK LARI ..."

Bukan senang untuk kita memuaskan hati orang dan menyakinkan orang untuk memberikan feedback yang bagus.. So , kami akan siasat untuk menyelesaikan masalah berikut kerana produk ini telah diuji terlebih dahulu sebelum ia dikeluarkan dalam pasaran.

Kita menggunakan KONSEP "BAUAN". Iaitu dimana binatang yang mempunyai deria bau yang tinggi akan mengesan dan mula akan menjauh dari kawasan yang diletakkan EPB. EPB ini dianggarkan bauannya meliputi kawasan 25meter keliling,

KENAPA DAH PAKAI..HASILNYA SAMA??

Ini kerana bauan itu berselerakkan atas faktor ANGIN. ANGIN yang bertiup menganggu proses penyebaran bauan EPB.Selain itu juga , cara penggunaan yang betul. Contohnya , jika laluan tikus itu dibawah.. jangan la menggantungkan EPB tinggi..Kemungkinan haiwan perosak tidak dapat membau bauan yang dikeluarkan EPB.

Kami menjual barang ini 100% original untuk mengelakkan dari dikecam. sape nak jual produk kalau tak berkesan. Mungkin ada sesetengahnya ingin mendapatkan untung je kan.. Allahualam...

Ok.. walau macam mana pun..setiap produk tu ade keberkesanannya.. bukan pakai hari ni terus boleh dapat hasilnya.. Kalau boleh berfikiran logik pasti setiap produk akan berkesan cuma ada cepat ada lambat dengan cara penggunaan yang betul..


KAMI CUMA TOLONG dan IKHTIAR. 



BERMINAT dengan EPB (E Pro Buster @ Air Kencing Harimau)


Boleh direct call/whatsapp/SMS pada pengedar SAH kami (MEGAZU SDN BHD) : 

Pengedar KL : 01139345006
Pengedar IPOH : 0125217848
Pengedar KUALA KANGSAR : 0125217847
Pengedar SELANGOR : 0175878827
Pengedar TG MALIM , FELDA BESAOT, TELUK INTAN : 0173978589

atau boleh terus ke 





Sunday, 17 January 2016

Tonton TV live secara percuma...

Assalamualaikum..

Hai kepada pembaca belog saya , siapa pengguna DIGI?? angkat tangan..heheheee

Ok lah.. saya nak share sikit maklumat mengenai tonton percuma dengan menjadi pengguna DIGI a.k.a orang kuning..Almaklum la.. sekarang ni pukul 7 still lagi atas jalan.. xsempat nak tonton rancangan kat TV3.. Lagi2 sekarang dok layan cerita "Cinta Si Wedding Planner" kan??

So , macam mana kite nak mendapatkan tonton LIVE tu..?

OK! JOM BUAT...


Pick Up ur phone and dial *128# > 5 (Promotion) > 1 (Limited time offer) > 2 (Free Asia Streaming TV) dan tunggu arahan seterusnya. **30GB tu skali bagi streaming... :)


Senang kan?? Selamat mencuba! TQ! Sharing is caring :)

Nasi Mandy RM15

Assalamualaikum..


Saya kini menjual Nasi Mandy ayam/kambing. Sedapnya seperti masakan Hotel 5 bintang.

Harga Berpatutan - RM15.

Hidangan untuk 4 ke 5 orang.

Mudah , Jimat dan Sedap


Packaging Nasi Mandy


Bahan - Bahannya




Nasi Mandy yang telah siap untuk dihidangkan.. Nampak menyelerakan.. Nyum..Nyum..


Nak ORDER .. Meh la order kat cheq.. Cheq dah try.. Memg sedap..


TESTIMONI yang telah mencuba NASI MANDY..




** testimoni yang lain akan saya update kemudian.


Macam mana nak order??

Boleh direct call/sms/whatsapp terus ke :
017 -5878827 farah


##terus support produk Bumiputra. AMIN!!


Testimoni Pengguna yang menggunakan Gel/Spray EPB atau Air Kencing Harimau

Assalamualaikum..

Saya ingin letak hasil testimoni pelanggan yang telah menggunakan EPB ini atau dikenali sebagai Air Kencing Harimau.









Terima kasih kepada yang sudah mencuba.. tidak berbahaya pada haiwan peliharaan kita.. 
anda bila lagi??  lalat pon boleh tau..


**saya akan update jika ada testimoni lain.. untuk pertanyaan lanjut boleh direct terus call/sms/whatsapp : 0175878827

Hostel untuk disewa...

Assalamualaikum..


Kami menyediakan bilik untuk disewa dengan kadar yang murah beserta kemudahan untuk penyewa. Terletak di Taman Chandan Putri. Kemasukkan hujung Januari 2016.


Keistimewaan menyewa dengan kami :)

- Ada 6 bilik baru siap 
- Kelengkapan serba baru
- Ada pakej makanan dan dobi*
- Kemudahan WIFI , TV
- Berdekatan dengan Kolej Universiti Sultan Azlan Shah (KUISAS) , Kolej Komuniti Kuala Kangsar dan pejabat sekitarnya.

** 5 minit ke pekan Kuala Kangsar
** Berdekatan Klinik 1 Malaysia
** Berdekatan Dobi Layan Diri Megazu 
** Berdekatan Kedai-Kedai Makan
** 3 minit ke Cyber Cafe












Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan boleh terus hubungi/whatsapp:

Pn Zuraida : 012 - 5217847
En Megat Nasir : 012 - 5217848
En Zharif : 011 - 39345006 



Friday, 15 January 2016

Happy Annivesary to both of u!

Salam korang yang membaca...


Happy Annivesary buat korang berdua.. yeah! tak sangka..pejam celik pejam celik dah 4tahun eh.. memg cepat sungguh masa itu berlalu tanpa kite sedari.. Kite sedar bile perot mula bekeroncong mule la mencari makan..kan?? hahaaahahaa

Okey la.. Happy annivesary buat adik lelaki saya dan wife die.. Kak long ( kak long?? werkkk..sakit tekak bile sebut kan..) ok la..mak long sebab anak buah dah ramaikan.. nak wish perkahwinan yang dibina terus kekal until jannah. Hope korang jadi la seorang ayah dan ibu yang baik untuk anak-anak and also toward your both mom and dad..nampak ayat yang tunggang tebalik tuh sebab tak tau nak berayatkan apa dengan koang sebab hari-hari jumpe.. hahahahahaaa




~ HAPPY ANNIVESARY ~ 
4 YEAR

okbai!


Wednesday, 13 January 2016

E-BREZZE (pewangi)

Assalamualaikum..


E-Breeze satu produk yang dikeluarkan oleh bumiputera. Iaitu satu jenama produk pewangi yang baru sahaja dihasilkan. Ianya satu produk fungsinya untuk menghilangkan bau yang tidak menyenangkan dengan memilih haruman Az-Zahra. Dikeluarkan untuk dalam label bar yang lebih menyakinkan serta sesuai dengan pengunaan haruman yang wangi dan mempersonakan.


Kelebihan :

** Ianya mengandungi ++micro organisme untuk menentang bakteria

** Sesuai digunakan pada sofa , kerusi , langsir , tilam , baju , kereta dan lain-lain. 

** Mudah digunakan kerana hanya perlu spray secara rawak sahaja.

** Mudah untuk dibawa kemana sahaj dengan pemilihan botol yang slim.

** Murah dan buatan malaysia(bumiputra)





:: E-Breeze :: Haruman Az Zahra :: 



:: TESTIMONI ::


#NOTA KAKI : Bukan bertindak sebagai pewangi malah boleh menghapuskan bakteria/kutu yang melekat pada haiwan peliharaan anda. 


HARGA MURAH DAN BERPATUTAN


BERMINAT dengan EPB (E Pro Buster @ Air Kencing Harimau)


Boleh direct call/whatsapp/SMS pada pengedar SAH kami (MEGAZU SDN BHD) : 

Pengedar KL : 01139345006
Pengedar IPOH : 0125217848
Pengedar KUALA KANGSAR : 0125217847
Pengedar SELANGOR : 0175878827
Pengedar TG MALIM , FELDA BESAOT, TELUK INTAN : 0173978589

atau boleh terus ke 



##testimoni pengguna akan di update dari semasa ke semasa.


RAHSIA PENGHALAU HAIWAN PEROSAK atau AIR KENCING HARIMAU

Assalamualaikum..

EPB atau dikenali dengan nama E-Pro Buster adalah PRODUK INOVASI yang dicipta dan dibangunkan oleh Guru Inovatif Negeri Perak 2015 dari Madrasah Idrisiah , Kuala Kangsar , Perak. Memenangi pingat emas dalam pertandingan Inovatif Negeri Perak 2015.

Kandungan asas dan utama EPB adalah suci , mesra alam dan selamat.







EPB dalam bentuk GEL



EPB dalam bentuk 100% cecair dan diletakkan dalam botol spray


Bauan 99% serupa dengan bau kencing harimau ini mampu untuk menghalau atau menghindarkan kawasan PERTANIAN , TERNAKAN & KEDIAMAN anda dari diceroboh & dikacau ganggu haiwan-haiwan MAMALIA & REPTILIA.

Contoh haiwan seperti BABI , MONYET , ANJING , TUPAI , KERBAU , LEMBU , TIKUS , ULAR , LIPAS , CICAK , KAMBING dan sebagainya.

Ia hanya berkesan kepada haiwan yang mempunyai deria bau yang tinggi dan tidak berbahaya kepada manusia kerana deria bau manusia adalah lebih rendah berbanding haiwan perosak.

Kalau boleh penggunaannya hendaklah menjadi lebih kreatif dengan menggantungkannya serta elakkan dari terkena air hujan dan pancaran matahari yang terus menerus.




#Nota Kaki: Kepada yang ingin menghalau haiwan seperti monyet.. Ia perlukan masa untuk menghindarkan diri ini kerana monyet ingin binatang yang bijak dan suka mengkaji terlebih dahulu mengenai sesuatu perkara. Digalakkan guna 4 bekas sekali pengunaan.



CARA PENGGUNAANNYA

GEL Bekas Lama (180gram)

1. Ada 2 lapisan penutup.
2. Hanya perlu buka penutup dan letak di laluan/kawasan haiwan perosak.


GEL Bekas Baru (180gram)

1. Dikeluarkan kepada bekas yang lebih mudah untuk penggunanya.
2. Hanya pusingkan penutupnya seperti botol bedak dan letakkan ditempat yang menjadi laluan/kawasan.

SPRAY (60ml)

1. Dikeluarkan 100% dalam bentuk cecair serta ditingkatkan sedikit keberkesanannya.
2. Boleh dispray pada pangkal pokok atau lebih berkesan jika dispray pada kain/tuala dan bungkuskan dalam plastik dan tebuk lubang kecil-kecil untuk keluarkan bau yang dispray.



HARGA??

MURAH dan BERPATUTAN



TESTIMONI..


Klik Sini


BERMINAT dengan EPB (E Pro Buster @ Air Kencing Harimau)


Boleh direct call/whatsapp/SMS pada pengedar SAH kami (MEGAZU SDN BHD) : 

Pengedar KL : 01139345006
Pengedar IPOH : 0125217848
Pengedar KUALA KANGSAR : 0125217847
Pengedar SELANGOR : 0175878827
Pengedar TG MALIM , FELDA BESAOT, TELUK INTAN : 0173978589

atau boleh terus ke 



MARILAH CUBA ! IN SHA ALLAH tiada lagi haiwan perosak.




57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...