Sunday, 12 April 2015

Happy Besday Abg Ros!!!!

Actually die ni sebaya fa.. tapi fa lebih selesa panggil die "Abg Ros".. Why?? Sebab die lembut..wakakaka 😁😁😁

Okey.. 7 April 2015 , i and my opismate hang out together yg lame nya tak keluar sebab bz and masing2 ade komitmen padahal we all dalam satu bangunan je pon.. *Tapi... Abg ros je kat lua sebab die ada bengkel..hehehee

So , petang tu die dah bising2 cakap nak hang out sesame..tapi kite xnak caye coz die penah tipu kite.. hehehe 😀😀😀 memang kite merajuk la xnak kawan.. Boleh die tido dgn nyeknyaknya kat umah.. Huh!!!! *padahal fa tahu die xlarat,saje dok menguji daya mental n fizikal..kejam sikit..biar die jadi rekrut yg tuff..Hahahaha 😃😃😃

Lame jugak rajuk tuh sampai kan orang tuh tanye opismate kite yang kite xnak cakap dengan die..hahaahahaaaa 😁😁😁 #Padanmukekau 


So..akhirnya, jadi la kiteorang keluar..tapi biase la kan.. janji dicapatikan *kalau makan capati lagi umphh.. So.. janji pukul 8.30pm , tapi waktu tuh baru nak kuar rumah..ntah2 x kua lagi sebab opismate kite kate die LAMBAT!!! *harap waktu tu sedapkan hati trafik jam walaupon tahu jalan xjam..erghhh ^_^ v Pada mulenya ingat nak g lepaking2..tapi melencong naik flight 3 4 hari terus pergi Aeon beli tiket wayang.. Hahaha 😁😁😁 Beratur la beli tiket wayang tuh..Alamak! Kul 11.45pm cternya..layan jelah kan.. sementare nak nunggu tuh..melantak nasi sebab "Orang tu" die xnak makan yg instant yg drive thru..xreti..pas uh buat muke mintak simpati nak mamam nasi.. Tapi disebabkan die.. carik jugak la kedai nak mamam nasi..order macam hari siang je..padahal dah kul 10pm lebih..order plak macam ade 1 kampung yg follow..hikhikhiks :P *selesai bab makan..samhung wayang punye story...

So..belilah popcorn yang macam ramai yg macam lapar sangat tu..sampai 2 bekas popcorn..1 besau 1 sedang.. air plak sampai 2 botol mineral 2 cup ais lemon tea..  *mamam lagi ,gemok la jawabnya... ^_^v so..bile dah malam.. duduk plak dalam aircond..mule2 tu mate boleh lagi tahan tapi akhirnya tewas..bunyi sound system pon xmampu nak gegar kan kami berdua dok berdengkur..hahaha 😀😀😀😀 rilex je ..macam kat umah.. nasib la si semak samun tu xtido n layan movie tu sampai "The End"..Disebabkan fikiran ni masih fresh teringat la kat popcorn yang disimpan khas di sebelah untuk tuang atas pale..uih..menjadi smpai sempat berwefie adegan2 tu..so memories for 3 of us.. DAEBAK! TERBAIK! OHSEM!


So...wish u all the best in future.. dengar kate tahun ni naik pelamin bersame bakal suri.. hope everything fine okeh!

##belanjegambarsikit..smileeee :)



#*before check in,posim dulu*#


#mengantuk sudah.. the end sampai sini la ye.. nak peluk bantal terung pepel kite dh ni..Nite!


Saturday, 11 April 2015

Langkah Pertama...

Assalamualaikum..

Ehem2.. nak share sikit dengan semua.. Pernah dengar pasal emas? Bile taip pasal emas..banyak artikel2 yang akan keluar dan ramai jugak yang berjaya buat pelaburan ,simpanan dan sebagainya. 

Anda nak tahu? Boleh la klik pada link yang berikut.. 

>>> Klik sini <<<

Jom start..bile lagi nak mula kalau bukan dari sekarang.. :) 


#jomsimpan1gram1bulan1keluarga

Tuesday, 7 April 2015

3 + 1 + 1 = hangout!

Assalamualaikum..

Benda yang tak dijangka.. kalau sehari sebelumnya menjadi hari buruk fa.. tapi....hari ni.... menjadi hari yg membuka lembaran baru.. Alhamdulillah.. with u as my friend yg tak lama lagi nak balik indonesia..Just wanna to says that im scared to lose u for that time.. mungkin air mata la yg akan menitis..u know something..proud of u coz u boleh selesa berkawan dengan kawan2 i walaupon itu kali pertama n jumpe yg hanya 2 3 jam je.. thanks a lot ya! Being my ears.. 😊😊😊😊 *sory kalau boring bile berjalan dengan aku..aku xpandai sangat nak tunjukkan Malaysia tu cemana.. hahahaa ^_^



#Slamet Wahyudi
#his name the unik one for me but my twins call him by the name of "Suke2".. Hahahaa 😀😀😀😀

For my BFF.. u know something.. it a weird thing that im doing.. pelik and janggal..hahaha 😁😁 tapi nak say thanks korang berdua.. olwez be my side..jumpe i walaupon plan tu xsmpai 12 hours pon..terus dapat jumpe.. wahh! Siyes teruje gile.. first nampak u turun escalator tu..hati i xtahu nak describe ape juz happy to see u twins!!! 😂😂 and i buat u takot sebab i muncul infront of u.. Hahahaaha 😁😁😁 Sory okeh! For kak yan plak , thanks sebab u kena buat jadual u letak time ur datim kne ade i..nasib la kan..nak jumpe jugak..Thx Fuad..bawak my sista tuh jumpe i..ngee ^_^

So..kite decide to lepak n buruk2 kan diri cerita hal lame..hadoi..memg itu la perkara paling forever n ever yg kite akan buat..duduk satu meja.. huha..huha.. makan..minum n sambung balik becerita..so suwetz.. kalau la masa tu panjang lagi memang nak sambung lagi berstory..ngeh3... 😆😆😆😆

So.. fa nak belanje pic siket yg ade takde tuh.. hee 😄😄😄😄


_twins_me_suke2_


_mysista_her"Abang"_ 

So..bile dlm perjalanan balik tu..still kite chitchat2 in whatsapp group..group 'Princess Khachak' la kan..walaupon group tu ade 3 org, meriahnya bagai 3juta org!okbai..itu fa tipu.. hehehe ^_^  


#Amin


#our relationship is OHSEM!!!!!

#cinta boleh dicari dan dipupuk tapi persahabatan yg utuh sukar untuk dicari dan dipupuk. Ia nilai yg mahal tanpa ada galang gantinya .. ^_^v 

#5thApril2015


57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...