Saturday, 28 February 2015

Fraser's Hill Trip Part 2

Assalamualaikum...

Ok..now fa nak continue from part Fraser's Hill Trip Part 1 ...


Lepas dah puas melepak-lepak dan orang2 yang ada semakin lama semakin ramai.. Kami bincang2 terus nak pergi main taman dekat atas sana. Tempat makan-makan dan Taman Kanak2 yang luas serta kedai-kedai makan.Almaklumlah , musim cuti kan. Ramai betol orang..so macam2 gelagat ada.. Tapi respect kat adik tu. pakai helmet naik basikal roda tiga pusing satu round. Perghh..lincah betul anak kecik tu patot la expert semacam jer...anak onwer yang sewa kan basikal roda tiga tu.. hehehe :) 

So, kat Taman Kanak2 tu.. Selain boleh berbasikal roda tiga , ada Mini Golf. ade la 6 hole untuk bola tu masok. Seorang RM8 , hanya 15 minit sahaja. So , sape yang suka nak workout . Kat situ ada tempat nak workout tapi bukan la macam dekat Gym tu. Ada macam2 kan.. setakat nak gayut2 tu ada la.. :) boleh la nak jadi monyet sekejap..hehehe :)


Then..drive yang tak sampai seminit benti for next station.. "The Allan Water" , tak jadi singgah kat Taman Bunga , so kami lepak2 santai je kat The Allan Water..

So.. after lepas lepaking tuh..kami teruskan to next station..Nak ke Taman Bunga tapi tak pergi sana tapi terus pergi "The Allan Water"  hehehe :D Dekat sana ada boat yang ada couple set and then kena kayuh guna kaki.. Dari situ kalau nak tahu BF ke suami ke rajin and sayang lebih..tengok die tolong kayuh untuk kita ke tak..?? hahaha :D ** Ok.! ni tips tak bertauliah dari fa..ngeh3... :P Ok.. Bukan tu aje.. kat situ ade Bola Besar yang boleh korang rasa timbul je atas air..hehehe :)




#"The Allan Water"


Senang citer , kat situ ada aktiviti air la..ada yang memancing tapi fa kurang pasti sebenarnya boleh atau tak sebab tak ramai yang memancing. terserempak sorang due je yang bawak pancing and ikan yang dah diletakkan dalam aquarium sedang yag biase2 je tu..bukan yang kaca tuh ye.. jenuh kang nak angkat.. Dah la ikan tu besau..hihihiiii



Habis la aktiviti kat "The Allan Water" lepas dah puas mata memandang , hasratnya nak balik coz hari pon dah petang. Tapi...eh..eh.. STOP! the last station. Fa and family benti at "The Paddock" ... Ok.. agak-agak korangkan apa la aktiviti kiteorang kan.For your information.. Kat situ ada 2 jenis aktiviti yang boleh korang buat. Kalau sesiapa ada nak jadi Zorro or Robin Hood boleh la..Heheheee :)  Ada aktiviti memanah dan menunggang kuda.. So mula2 kiteorang redah ke tempat nak memanah.. Tapi masa tu ramai.. takde la nak memanah bagai.. tengok je... then terus gerak ke tempat menunggang kuda.. Pada mulanya tengok je.. tapi mana boleh tengok kan..nak merasa jugak..

So.. the ticket price : RM10 untuk satu pusingan untuk sorang dewasa dan kalau ade anak boleh la join sekali.Lagi better , boleh naik 2 orang sekali..kan..kan.. :)

Aih.. First time dalam hidup naik kuda.. Memang teruje.. terasa tinggi dan jadi ala2 minah koboi gituh.. yeeehhaaaa!!! Walaupon 1 round je,, kire puas hati la.. Nak main polo harga nya yang maha mahal.. dapat naik seround tuh pon dah kire untung..hehehee :D


So , itu lah habisnya sehari suntuk di Fraser's Hill , Pahang Darul Makmur.. So, next time nak kena merancang ke tempat lain pula.. tapi.. kemana ya??? just waitttt k ... :)


#bye2 Fraser's Hill


#Birthday papa semakin dekat..remaining to myself.. :) continue working now... Bye2.. see for the next story..meh nak muah ciked.. <3 <3 <3



Tuesday, 24 February 2015

Fraser's Hill Trip Part 1

Ok.. this was the 2nd trip to Bukit Fraser.. Kenapa pilih Bukit Fraser? sebab alasan yang kukuh nya tempat tu paling dekat dengan rumah. Nak pergi jauh-jauh pun jalan sangat la buzy sebab raye cina on that time.Hee

Sebenarnya.. tak merancang pun nak pergi jalan.. Alih-alih waktu2 panas ni terfikir pulak nak mengambil angin sejuk.terus la merancang. Call adik-adik cakap jumpa dekat kedai je.. set up last minit.So.. ape-ape barang yang tertinggal tu kire nasib la.. hehehe :)

So, lepas semua dah sampai , lepak sekejap teguk meneguk air kat kedai tu.Kiteorang terus gerak. Sebelum tu , fa, ayah and adik serta anak buah yang gerak dulu naik atas coz tunggu derang pegi isi minyak.So , sementare nak menunggu tu. sempat la bersnap..snap.. dengan huha-huha nya. Yeay! sesi bergambor time.. hihihiiii

Ingatkan sekejap je menyinggah tuh..tapi kalau dah ramai kan.. orang ni datang lepas tu orang ni.terus snap 1 picture yang sangat la cantik.. cantik ke? teettt...hahaha :D


#with my smallest and kiut miut geng..


Ok. Now.! Ready to driving... hurm.. ni nak pesan.. jalan kat sane tuh memang la sedap lap abang-abang rider tapi ingat la..seterer mane pon hati-hati la..safety first la dulu. Ni bawak motor macam dah tak nak nyawa je,kang terseret dekat bawah kete macam mana...hurmm.. so , be safety ya! Ingatlah orang yang tersayang. OK? iklan keselamatan la sekejapkan...hehehehe


Then , selepas fa rasa agak lame..Akhirnya.Yeay! we made it , sampai jugak dekat atas sana.. Mmmm.. sedapnya hirup udara segar , sejuk dan nyaman je rasa. Nah! bagi bunga from Fraser Hill's .. cantikkan... pink gituh..hehehehe :)



#bunga pink segar dari Fraser Hill's


So , nak hilangkan lenguh-lenguh..relax dulu..hanyun-hanyun badan bagi regang sikit otot-otot ni .Amik-amik hangin sekejap then turun bawah melepak-lepak isi masa. So , mesti ada snap-snapkan.. meh nak lanje cikit gambor..



#lepaking utama area




Ok! stop sampai sini . t fa sambung lagi trip to Fraser Hills's part 2. Dah mengantok .so nak rest mata dan badan.. Esok jangan malas pergi kerja ye! #Ready to sleep! Zzzzzz....




Saturday, 14 February 2015

Salam Takziah untuk TGNA

Salam takziah untuk keluarga Allahyarham Tok Guru Nik Aziz..

Kredit foto : facebook bharian

AL-FATIHAH

12 FEB 2015

Monday, 9 February 2015

Quote 1 : F.R.I.E.N.D


Assalamualaikum.. tetibe terasa tangan mengatal nak menaip.. Actually , kawan fa yang bagi pada fa semalam.. katenya dah lame die simpan quote ni and semalam baru dye forward pada fa.. Smpaikan tak reply whatsapp , die call tanya , bace tak mesej tu.. nampak macam penting je kan.

So secara ringkasannya bagi pandangan fa , 

Jangan mengukur persahabatan atau perhubungan semasa mula berjumpa atau mengenali seseorang sebab tak nak nanti persepsi pertama kali kita melihat itu salah. Manusia tak sempurna tapi jadikan diri itu lebih baik dari yang sebelumnya. Jangan mengharap yang tak sepatutnya dan haruslah terus beringat bahawa tiada orang lain yang akan bersama kita dan sentiasa tabah mengharungi segalanya sendiri.

#lunch hours punya persepsi :)

Farah Athirah Goh
fasyrah89.blogspot.com

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...