Saturday, 28 February 2015

Fraser's Hill Trip Part 2

Assalamualaikum...

Ok..now fa nak continue from part Fraser's Hill Trip Part 1 ...


Lepas dah puas melepak-lepak dan orang2 yang ada semakin lama semakin ramai.. Kami bincang2 terus nak pergi main taman dekat atas sana. Tempat makan-makan dan Taman Kanak2 yang luas serta kedai-kedai makan.Almaklumlah , musim cuti kan. Ramai betol orang..so macam2 gelagat ada.. Tapi respect kat adik tu. pakai helmet naik basikal roda tiga pusing satu round. Perghh..lincah betul anak kecik tu patot la expert semacam jer...anak onwer yang sewa kan basikal roda tiga tu.. hehehe :) 

So, kat Taman Kanak2 tu.. Selain boleh berbasikal roda tiga , ada Mini Golf. ade la 6 hole untuk bola tu masok. Seorang RM8 , hanya 15 minit sahaja. So , sape yang suka nak workout . Kat situ ada tempat nak workout tapi bukan la macam dekat Gym tu. Ada macam2 kan.. setakat nak gayut2 tu ada la.. :) boleh la nak jadi monyet sekejap..hehehe :)


Then..drive yang tak sampai seminit benti for next station.. "The Allan Water" , tak jadi singgah kat Taman Bunga , so kami lepak2 santai je kat The Allan Water..

So.. after lepas lepaking tuh..kami teruskan to next station..Nak ke Taman Bunga tapi tak pergi sana tapi terus pergi "The Allan Water"  hehehe :D Dekat sana ada boat yang ada couple set and then kena kayuh guna kaki.. Dari situ kalau nak tahu BF ke suami ke rajin and sayang lebih..tengok die tolong kayuh untuk kita ke tak..?? hahaha :D ** Ok.! ni tips tak bertauliah dari fa..ngeh3... :P Ok.. Bukan tu aje.. kat situ ade Bola Besar yang boleh korang rasa timbul je atas air..hehehe :)




#"The Allan Water"


Senang citer , kat situ ada aktiviti air la..ada yang memancing tapi fa kurang pasti sebenarnya boleh atau tak sebab tak ramai yang memancing. terserempak sorang due je yang bawak pancing and ikan yang dah diletakkan dalam aquarium sedang yag biase2 je tu..bukan yang kaca tuh ye.. jenuh kang nak angkat.. Dah la ikan tu besau..hihihiiii



Habis la aktiviti kat "The Allan Water" lepas dah puas mata memandang , hasratnya nak balik coz hari pon dah petang. Tapi...eh..eh.. STOP! the last station. Fa and family benti at "The Paddock" ... Ok.. agak-agak korangkan apa la aktiviti kiteorang kan.For your information.. Kat situ ada 2 jenis aktiviti yang boleh korang buat. Kalau sesiapa ada nak jadi Zorro or Robin Hood boleh la..Heheheee :)  Ada aktiviti memanah dan menunggang kuda.. So mula2 kiteorang redah ke tempat nak memanah.. Tapi masa tu ramai.. takde la nak memanah bagai.. tengok je... then terus gerak ke tempat menunggang kuda.. Pada mulanya tengok je.. tapi mana boleh tengok kan..nak merasa jugak..

So.. the ticket price : RM10 untuk satu pusingan untuk sorang dewasa dan kalau ade anak boleh la join sekali.Lagi better , boleh naik 2 orang sekali..kan..kan.. :)

Aih.. First time dalam hidup naik kuda.. Memang teruje.. terasa tinggi dan jadi ala2 minah koboi gituh.. yeeehhaaaa!!! Walaupon 1 round je,, kire puas hati la.. Nak main polo harga nya yang maha mahal.. dapat naik seround tuh pon dah kire untung..hehehee :D


So , itu lah habisnya sehari suntuk di Fraser's Hill , Pahang Darul Makmur.. So, next time nak kena merancang ke tempat lain pula.. tapi.. kemana ya??? just waitttt k ... :)


#bye2 Fraser's Hill


#Birthday papa semakin dekat..remaining to myself.. :) continue working now... Bye2.. see for the next story..meh nak muah ciked.. <3 <3 <3



1 comment:

  1. kaknoor singgah follow #241
    belum pernah pergi next time insya allah

    ReplyDelete

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...