Saturday, 30 January 2016

E Pro Buster - KENAPA TAK EFFECTIVE? BACA SINI...

Assalamualaikum...

Just nak share apa selalu yang saya dapat bile COD barang dan ape feedback yang diberikan customer pada saya.

Alhamdulillah.. semuanya feedback yang baik-baik.. ada juga yang memberikan feedback "KENAPA TIKUS tak lari??" , "KENAPA MONYET MASIH ADA??" ,"CENCOROT TU SIAP DUDUK ATAS BEKAS LAGI , TAK LARI ..."

Bukan senang untuk kita memuaskan hati orang dan menyakinkan orang untuk memberikan feedback yang bagus.. So , kami akan siasat untuk menyelesaikan masalah berikut kerana produk ini telah diuji terlebih dahulu sebelum ia dikeluarkan dalam pasaran.

Kita menggunakan KONSEP "BAUAN". Iaitu dimana binatang yang mempunyai deria bau yang tinggi akan mengesan dan mula akan menjauh dari kawasan yang diletakkan EPB. EPB ini dianggarkan bauannya meliputi kawasan 25meter keliling,

KENAPA DAH PAKAI..HASILNYA SAMA??

Ini kerana bauan itu berselerakkan atas faktor ANGIN. ANGIN yang bertiup menganggu proses penyebaran bauan EPB.Selain itu juga , cara penggunaan yang betul. Contohnya , jika laluan tikus itu dibawah.. jangan la menggantungkan EPB tinggi..Kemungkinan haiwan perosak tidak dapat membau bauan yang dikeluarkan EPB.

Kami menjual barang ini 100% original untuk mengelakkan dari dikecam. sape nak jual produk kalau tak berkesan. Mungkin ada sesetengahnya ingin mendapatkan untung je kan.. Allahualam...

Ok.. walau macam mana pun..setiap produk tu ade keberkesanannya.. bukan pakai hari ni terus boleh dapat hasilnya.. Kalau boleh berfikiran logik pasti setiap produk akan berkesan cuma ada cepat ada lambat dengan cara penggunaan yang betul..


KAMI CUMA TOLONG dan IKHTIAR. 



BERMINAT dengan EPB (E Pro Buster @ Air Kencing Harimau)


Boleh direct call/whatsapp/SMS pada pengedar SAH kami (MEGAZU SDN BHD) : 

Pengedar KL : 01139345006
Pengedar IPOH : 0125217848
Pengedar KUALA KANGSAR : 0125217847
Pengedar SELANGOR : 0175878827
Pengedar TG MALIM , FELDA BESAOT, TELUK INTAN : 0173978589

atau boleh terus ke 





Sunday, 17 January 2016

Tonton TV live secara percuma...

Assalamualaikum..

Hai kepada pembaca belog saya , siapa pengguna DIGI?? angkat tangan..heheheee

Ok lah.. saya nak share sikit maklumat mengenai tonton percuma dengan menjadi pengguna DIGI a.k.a orang kuning..Almaklum la.. sekarang ni pukul 7 still lagi atas jalan.. xsempat nak tonton rancangan kat TV3.. Lagi2 sekarang dok layan cerita "Cinta Si Wedding Planner" kan??

So , macam mana kite nak mendapatkan tonton LIVE tu..?

OK! JOM BUAT...


Pick Up ur phone and dial *128# > 5 (Promotion) > 1 (Limited time offer) > 2 (Free Asia Streaming TV) dan tunggu arahan seterusnya. **30GB tu skali bagi streaming... :)


Senang kan?? Selamat mencuba! TQ! Sharing is caring :)

Nasi Mandy RM15

Assalamualaikum..


Saya kini menjual Nasi Mandy ayam/kambing. Sedapnya seperti masakan Hotel 5 bintang.

Harga Berpatutan - RM15.

Hidangan untuk 4 ke 5 orang.

Mudah , Jimat dan Sedap


Packaging Nasi Mandy


Bahan - Bahannya




Nasi Mandy yang telah siap untuk dihidangkan.. Nampak menyelerakan.. Nyum..Nyum..


Nak ORDER .. Meh la order kat cheq.. Cheq dah try.. Memg sedap..


TESTIMONI yang telah mencuba NASI MANDY..




** testimoni yang lain akan saya update kemudian.


Macam mana nak order??

Boleh direct call/sms/whatsapp terus ke :
017 -5878827 farah


##terus support produk Bumiputra. AMIN!!


Testimoni Pengguna yang menggunakan Gel/Spray EPB atau Air Kencing Harimau

Assalamualaikum..

Saya ingin letak hasil testimoni pelanggan yang telah menggunakan EPB ini atau dikenali sebagai Air Kencing Harimau.









Terima kasih kepada yang sudah mencuba.. tidak berbahaya pada haiwan peliharaan kita.. 
anda bila lagi??  lalat pon boleh tau..


**saya akan update jika ada testimoni lain.. untuk pertanyaan lanjut boleh direct terus call/sms/whatsapp : 0175878827

Hostel untuk disewa...

Assalamualaikum..


Kami menyediakan bilik untuk disewa dengan kadar yang murah beserta kemudahan untuk penyewa. Terletak di Taman Chandan Putri. Kemasukkan hujung Januari 2016.


Keistimewaan menyewa dengan kami :)

- Ada 6 bilik baru siap 
- Kelengkapan serba baru
- Ada pakej makanan dan dobi*
- Kemudahan WIFI , TV
- Berdekatan dengan Kolej Universiti Sultan Azlan Shah (KUISAS) , Kolej Komuniti Kuala Kangsar dan pejabat sekitarnya.

** 5 minit ke pekan Kuala Kangsar
** Berdekatan Klinik 1 Malaysia
** Berdekatan Dobi Layan Diri Megazu 
** Berdekatan Kedai-Kedai Makan
** 3 minit ke Cyber Cafe












Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan boleh terus hubungi/whatsapp:

Pn Zuraida : 012 - 5217847
En Megat Nasir : 012 - 5217848
En Zharif : 011 - 39345006 



Friday, 15 January 2016

Happy Annivesary to both of u!

Salam korang yang membaca...


Happy Annivesary buat korang berdua.. yeah! tak sangka..pejam celik pejam celik dah 4tahun eh.. memg cepat sungguh masa itu berlalu tanpa kite sedari.. Kite sedar bile perot mula bekeroncong mule la mencari makan..kan?? hahaaahahaa

Okey la.. Happy annivesary buat adik lelaki saya dan wife die.. Kak long ( kak long?? werkkk..sakit tekak bile sebut kan..) ok la..mak long sebab anak buah dah ramaikan.. nak wish perkahwinan yang dibina terus kekal until jannah. Hope korang jadi la seorang ayah dan ibu yang baik untuk anak-anak and also toward your both mom and dad..nampak ayat yang tunggang tebalik tuh sebab tak tau nak berayatkan apa dengan koang sebab hari-hari jumpe.. hahahahahaaa




~ HAPPY ANNIVESARY ~ 
4 YEAR

okbai!


Wednesday, 13 January 2016

E-BREZZE (pewangi)

Assalamualaikum..


E-Breeze satu produk yang dikeluarkan oleh bumiputera. Iaitu satu jenama produk pewangi yang baru sahaja dihasilkan. Ianya satu produk fungsinya untuk menghilangkan bau yang tidak menyenangkan dengan memilih haruman Az-Zahra. Dikeluarkan untuk dalam label bar yang lebih menyakinkan serta sesuai dengan pengunaan haruman yang wangi dan mempersonakan.


Kelebihan :

** Ianya mengandungi ++micro organisme untuk menentang bakteria

** Sesuai digunakan pada sofa , kerusi , langsir , tilam , baju , kereta dan lain-lain. 

** Mudah digunakan kerana hanya perlu spray secara rawak sahaja.

** Mudah untuk dibawa kemana sahaj dengan pemilihan botol yang slim.

** Murah dan buatan malaysia(bumiputra)





:: E-Breeze :: Haruman Az Zahra :: 



:: TESTIMONI ::


#NOTA KAKI : Bukan bertindak sebagai pewangi malah boleh menghapuskan bakteria/kutu yang melekat pada haiwan peliharaan anda. 


HARGA MURAH DAN BERPATUTAN


BERMINAT dengan EPB (E Pro Buster @ Air Kencing Harimau)


Boleh direct call/whatsapp/SMS pada pengedar SAH kami (MEGAZU SDN BHD) : 

Pengedar KL : 01139345006
Pengedar IPOH : 0125217848
Pengedar KUALA KANGSAR : 0125217847
Pengedar SELANGOR : 0175878827
Pengedar TG MALIM , FELDA BESAOT, TELUK INTAN : 0173978589

atau boleh terus ke 



##testimoni pengguna akan di update dari semasa ke semasa.


RAHSIA PENGHALAU HAIWAN PEROSAK atau AIR KENCING HARIMAU

Assalamualaikum..

EPB atau dikenali dengan nama E-Pro Buster adalah PRODUK INOVASI yang dicipta dan dibangunkan oleh Guru Inovatif Negeri Perak 2015 dari Madrasah Idrisiah , Kuala Kangsar , Perak. Memenangi pingat emas dalam pertandingan Inovatif Negeri Perak 2015.

Kandungan asas dan utama EPB adalah suci , mesra alam dan selamat.







EPB dalam bentuk GEL



EPB dalam bentuk 100% cecair dan diletakkan dalam botol spray


Bauan 99% serupa dengan bau kencing harimau ini mampu untuk menghalau atau menghindarkan kawasan PERTANIAN , TERNAKAN & KEDIAMAN anda dari diceroboh & dikacau ganggu haiwan-haiwan MAMALIA & REPTILIA.

Contoh haiwan seperti BABI , MONYET , ANJING , TUPAI , KERBAU , LEMBU , TIKUS , ULAR , LIPAS , CICAK , KAMBING dan sebagainya.

Ia hanya berkesan kepada haiwan yang mempunyai deria bau yang tinggi dan tidak berbahaya kepada manusia kerana deria bau manusia adalah lebih rendah berbanding haiwan perosak.

Kalau boleh penggunaannya hendaklah menjadi lebih kreatif dengan menggantungkannya serta elakkan dari terkena air hujan dan pancaran matahari yang terus menerus.




#Nota Kaki: Kepada yang ingin menghalau haiwan seperti monyet.. Ia perlukan masa untuk menghindarkan diri ini kerana monyet ingin binatang yang bijak dan suka mengkaji terlebih dahulu mengenai sesuatu perkara. Digalakkan guna 4 bekas sekali pengunaan.



CARA PENGGUNAANNYA

GEL Bekas Lama (180gram)

1. Ada 2 lapisan penutup.
2. Hanya perlu buka penutup dan letak di laluan/kawasan haiwan perosak.


GEL Bekas Baru (180gram)

1. Dikeluarkan kepada bekas yang lebih mudah untuk penggunanya.
2. Hanya pusingkan penutupnya seperti botol bedak dan letakkan ditempat yang menjadi laluan/kawasan.

SPRAY (60ml)

1. Dikeluarkan 100% dalam bentuk cecair serta ditingkatkan sedikit keberkesanannya.
2. Boleh dispray pada pangkal pokok atau lebih berkesan jika dispray pada kain/tuala dan bungkuskan dalam plastik dan tebuk lubang kecil-kecil untuk keluarkan bau yang dispray.



HARGA??

MURAH dan BERPATUTAN



TESTIMONI..


Klik Sini


BERMINAT dengan EPB (E Pro Buster @ Air Kencing Harimau)


Boleh direct call/whatsapp/SMS pada pengedar SAH kami (MEGAZU SDN BHD) : 

Pengedar KL : 01139345006
Pengedar IPOH : 0125217848
Pengedar KUALA KANGSAR : 0125217847
Pengedar SELANGOR : 0175878827
Pengedar TG MALIM , FELDA BESAOT, TELUK INTAN : 0173978589

atau boleh terus ke 



MARILAH CUBA ! IN SHA ALLAH tiada lagi haiwan perosak.




My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...