Saturday, 18 March 2017

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum..

Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh la kan.. plan xjadi sokmo. 😂😂


Ok laaa... juz naik write a simple words here..

HAPPY BIRTHDAY PAPA! 


Ucapan..screenshot dari laman wechat jelaa yeee.. 😅😅 


So.. happy besday again..! 
🙈🙉🙊





Bukit Tinggi 2017

Assalamualaikum...

So , Nak start citer "Bukit Tinggi" .. Macam bersejarahkan bunyinya.. huhuhuuu

Actually , nak bgtahu , im excited! yes! for the first time in life dapat pergi sane padahal dengan rumah bukan jauh mana pon tapi iols takde geng nak pergi skali..haaa.. tuh je kan sebabnya.

Ok la.. So , fau pergi around 10a.m dari rumah .. Perjalanan ambil masa tak lama. Dalam sejam kot. Siap benti breakfast dulu dekat R&R Genting Sempah sebab xmakan lagi.. not me ya! huhuhuu :) Lepas je breakfast , start a journey to the target of location la kan. Bukit Tinggi! Bukit Tinggi!

So , pastikan anda sediakan duit ye RM15 sorang (dewasa/sorang) . Harga kanak2 tak pasti ade ke tak sebab saya hanya penumpang je kat belakang. Xsempat nak usha2 harga. Lepas je bayar korang boleh terus ke destinasi yang hendak korang pergi. Banyak sebenarnya tempat yang boleh korang pergi.Nak senaraikan pon takn berapa nak ingat cume tempat yang memang semua orang pergi tu " Tropical Colmar " . Tempat tumpuan yang pemandangan nya ala-ala ingeris belanda gituh. So ,sempat la berjimba dari pintu depan sampai kebelakang patah balik.. so selfie siket..haa.. nampak x yg pekan ala2 inggeris tuh.. gagah selfie tau kesane 😂😂



So.. 2nd place..adventures sgt bile ke sane.. panjat bukit..padahal nak ke taman jepon tu je.. layan kan je laaa.. jauh wehh nak keatas sane.. dah la pakai wedges! 😂😂 bayangkan how strong i am... berusaha sgt nak ke atas sanun..sampai jugak okeh walaupon penat..huuuhuuu


Thanks yg tukang snap gambor ni 😘😘


Lepas je ke taman jepon , hari pon semakin meninggi mataharinya. Kami take a move from there.. mase nak turun hepi jer sebab turun bukit kan.. xpayah nak mendaki.. laju je.. kalau pakai roller blade konfem xdpt kawal kelajuan.. memg mencuram habis.. be careful ya yg bawak anak2..


So.. ade lagi tempat2 lain yang boleh dibuat.. tapi fau dh xlalu sebab panjat bukit tadi so jalan2 naik krete gitu je. Ada zoo , ada tempat2 utk buat aktiviti indoor,outdoor..memg menarik! Try bawak family or geng2 yg xtahu nak g mane tu. Korang should try.. view die ohsem! 😁😁

Ok laaa.. habis smpai situ je kot my view from Bukit Tinggi. Korang pegi tau! Enjoy the view! Love my readers. Tenkiu 😘😘


Thx to the crew for bring me here! Appreciate it very much! 😚😚

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...