Saturday, 9 September 2017

My Mum - Mimi

Salam all readers ,

Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang......

Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah Ithniah.. heheee ;)

Naik lagi 1 angka tapi mimi always muda sentiase dan sihat hendaknyaa.. Alhamdulillah.. moga terus diberikan kesihatan yang baik ,umur yg panjang serta rezeki yg melimpah ruah.. aminnnn...

Ok laa.. nak sleep dah ni.. love you and Hepi Besday to You again , again and again..hehehee 😘😘



#besdaymimisaya
#cutiagungharini
#themostbeautifulmom
#salamkenaikanangkabaru

One step closer.. BERTUNANG 😍😍

Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Ilahi.. selamat semuanyaaa.. tiada yang terbaik selain perancangan Mu ya Allah..

12 Ogos 2017.. Majlis Pertunangan saya berjalan dengan sempurna nya dari awal sehingga la akhir majlis. Family dari pihak lelaki ,family cikfaa , kawan2 keje turut hadir memeriahkan. Terima kasih atas semua.. Bukan mudah utk melaksanakan tapi Alhamdulillah.. dgn semua ahli especially kpd org tua.Tanpa mereka xde la ikatan ni terjalin. Tersarungnya sebentuk cincin tanda ikatan perkenalan.

Tiada yang meriah tapi cukup besederhana dan i very like it much! Heheheee

Perkenalan yang dipertemukan secara atas talian. Mula berkawan dan mengenal dalam tempoh singkat(5bulan)

:: 14Februari2017 _ bertegur diwasap
:: 17Februari2017 _ bertentang mata(org tu malu2 kucin..heheheee)
::17July2017_bertentang mata sebab menjaga cikfaa saket and xsangke the CUN date is ours 5months annivesary.. 😘😘

Alhamdulillah.. pada tarikh ni.. 12Ogos2017 disuprisekan utk dtg merisik tapi diteruskan dengan majlis bertunang terus. Jadi tunang orang dh oii..hahahahahaaaa 😀😀 last minit change plan from family.. 😅😅 takde sembang banyak..terus je bakal "Mak Mentue" sarung. Ramai betol dok snap2 gambar..dh macam retis..eheheee

Dulang berbalas 5(dari pihak lelaki) & 7 (dari pihak perempuan)

#dulangpreparationlastminit
#dulang pertunangan

#sayadahjaditunangawak

Saturday, 18 March 2017

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum..

Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh la kan.. plan xjadi sokmo. 😂😂


Ok laaa... juz naik write a simple words here..

HAPPY BIRTHDAY PAPA! 


Ucapan..screenshot dari laman wechat jelaa yeee.. 😅😅 


So.. happy besday again..! 
🙈🙉🙊





Bukit Tinggi 2017

Assalamualaikum...

So , Nak start citer "Bukit Tinggi" .. Macam bersejarahkan bunyinya.. huhuhuuu

Actually , nak bgtahu , im excited! yes! for the first time in life dapat pergi sane padahal dengan rumah bukan jauh mana pon tapi iols takde geng nak pergi skali..haaa.. tuh je kan sebabnya.

Ok la.. So , fau pergi around 10a.m dari rumah .. Perjalanan ambil masa tak lama. Dalam sejam kot. Siap benti breakfast dulu dekat R&R Genting Sempah sebab xmakan lagi.. not me ya! huhuhuu :) Lepas je breakfast , start a journey to the target of location la kan. Bukit Tinggi! Bukit Tinggi!

So , pastikan anda sediakan duit ye RM15 sorang (dewasa/sorang) . Harga kanak2 tak pasti ade ke tak sebab saya hanya penumpang je kat belakang. Xsempat nak usha2 harga. Lepas je bayar korang boleh terus ke destinasi yang hendak korang pergi. Banyak sebenarnya tempat yang boleh korang pergi.Nak senaraikan pon takn berapa nak ingat cume tempat yang memang semua orang pergi tu " Tropical Colmar " . Tempat tumpuan yang pemandangan nya ala-ala ingeris belanda gituh. So ,sempat la berjimba dari pintu depan sampai kebelakang patah balik.. so selfie siket..haa.. nampak x yg pekan ala2 inggeris tuh.. gagah selfie tau kesane 😂😂



So.. 2nd place..adventures sgt bile ke sane.. panjat bukit..padahal nak ke taman jepon tu je.. layan kan je laaa.. jauh wehh nak keatas sane.. dah la pakai wedges! 😂😂 bayangkan how strong i am... berusaha sgt nak ke atas sanun..sampai jugak okeh walaupon penat..huuuhuuu


Thanks yg tukang snap gambor ni 😘😘


Lepas je ke taman jepon , hari pon semakin meninggi mataharinya. Kami take a move from there.. mase nak turun hepi jer sebab turun bukit kan.. xpayah nak mendaki.. laju je.. kalau pakai roller blade konfem xdpt kawal kelajuan.. memg mencuram habis.. be careful ya yg bawak anak2..


So.. ade lagi tempat2 lain yang boleh dibuat.. tapi fau dh xlalu sebab panjat bukit tadi so jalan2 naik krete gitu je. Ada zoo , ada tempat2 utk buat aktiviti indoor,outdoor..memg menarik! Try bawak family or geng2 yg xtahu nak g mane tu. Korang should try.. view die ohsem! 😁😁

Ok laaa.. habis smpai situ je kot my view from Bukit Tinggi. Korang pegi tau! Enjoy the view! Love my readers. Tenkiu 😘😘


Thx to the crew for bring me here! Appreciate it very much! 😚😚

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...