Friday, 1 February 2013

hujan ke tak hujan.???

apa k0rang rase sekarang ye.? cuaca ok tak.??? panas ke sejuk + mendung.?? fuhh.. berpeluh dahi ni menahan rasa panas yang melanda diri ni.. duduk dalam ofis besh , air-cond dengan bahagia nya menjalankan tugas meniup angin yang sejuk... mmm..lega rasenya.. nyaman je.! hee =)

* suhu paling rendah coz dekat lua tersangat la panas sekarang ni.. hee =)

Cuaca sekarang rata2 nya .. hangat membara kan.? masing2 sibuk dok carik air-cond untuk sejukkan diri.. betol tak.?? agak2 berape la bacaan suhu hari ni ye..?? panas sangat.! dah la panas ditambah pulak dengan line tenet yang macam ngekngok kn.. lagi berbara je haty ni..hik..hik.. :)

* nak hujan.! nak hujan.! nak hujan.!

Bia hujan dari tak hujan tapi paling suke waktu mendung..indah permandangannya.. saya suke.. wee... =) **tetibe je kn...


tapi if cuaca macam ni.. tentu la ade 1 golongan yang suke..Xpecially seorang suri rumah < cc kepada mak far sendiri >.. mane tak nya.. kain baju di ampaian kering dengan baik..cam biskut siap boleh krup krap krup krap.. hahaha :D  lagi satu tapayah nak dibawa bersidai untuk hari esok.! =) bayangkan kalau hujan kan.. mule la mulut tuh membebel.. bile la baju2 dekat ampaian ni nak kering , esok cuci bertambah lagi .. siap kena buat or beli lagi 1 ampaian.. hahahaha :D lagi2 yang ade adik2 kecik macam far ni.. dyeowang ni ta pandai nak bezakan waktu siang yang panas + waktu malam yang gelap.. yang dyeowang taw nak main je.. bile penat.. taw pon tido.. hee =) mane tak nya.. budak2 kan. kalaw main mane nak jage baju supaya tak kotor.. da kotor kang tukar baru..alih2 sehari boleh menyampai kepada 5/6 helai sehari.. baju dye aje kat ampaian.. hee =) < ada yang lagi terok okeh , sampai kan lebih 10 helai baju dalam 1 hari , errkk.?? agak2 korang mak ayah dyeorang marah tak.?? jawab..jawabb... >

** budak2... sekarang cuaca panas.. boleh tukar baju banyak2 kali.. mak anda tak marah punye... okeh.? hee =) mesin basuh..siap sedia la untuk menjalankan tugas anda..

#orang kate , if panas sangat2 di siang hari , maknenya nak hujan di waktu malam karang..! yeke.?? =)
< cantik kan peribahasa tuh.! =) >


No comments:

Post a Comment

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...