Wednesday, 30 January 2013

Housemate #2

kami ber-6 ... hidup bersame.. berhujan bersame , dikejar anjing bersame < tag to : sha and tita > , beriuh rendah bersama.. bergelak ketawa + menangis bersama..senang story citer semua bersama.. <cube bace ikot rentak lagu black - teman penganti... =) , pasty menusuk ke dalam jiwa..hihihihi >

Haiii Laaa... kenangan itu indah kan tak boleh nak dijual beli + untuk di ulangi... nak ditaip dengan huruf2 yang ada pada keyboard + kekunci ni..tak sama dengan ape yang kiteorang semua lalui.. so swetzz.! kenangan itu memang indah.. menjadikan kita hargai ape yang berlaku.. hukk..huk.. =(

Berlari sambil bergelak sambil bergosip sambil berjalan ke rumah kami.. Aik.?? dah jumpe rumah ke.?? jawapan nya... YUP.!!! kami dah jumpe la...kalaw tak , kami nak teruskan sem 2 cam mana.. tanak duduk asrama.. seraammm okeh.??!

Rumah . House . tempat tinggal . tempat berteduh.. tempat itu la yang menjadi kenangan pada kami ber-6 walaupon masing2 kini dah bawa haluan hidup sendiri.. Walaupon macam tuh... kami tetap bawak kenangan yang lame ini bersame .. errkk..? terpuitis2 pulak dah.. hahaha :D segan nya saya... =P

L0kasi rumah.. jap.. cube tengok peta dekat bawah tuh.. < dekat kan rumah kami ke kampus.?? =) >




dekat sangat kan.. teruje tak.? So.. selalu la kami ber-4 ( kyan , iqa , izah and far ) ni bermasalah siap digelar budak2 kelas kami .. kami "kenderaan berat" , jahat sungguh deme2 ni..yang tita dengan tasha ni kurang taw sikit sebab kami bukan sekelas..huhuhu... =) dah la kami ni ke kelas dengan moto + kerete + basikal + kapal terbang + helikopter + jalan kaki je taw.! Walaupon jaoh..kami tetap gagah kan diri kami ni bersama2 menempuh cabaran dari rumah ke kampus dan dari kampus ke rumah.. kalaw kaki ni dah sampai dekat depan pintu rumah tapayah la cakap... laju je semua duduk depan kipas + tb untuk menghilangkan penat.. hahaha :D walaupon sha and tita bukan sekelas tapi kami semua selalu balik bersama2.. 

character mereke buat far sampai sekarang rindu dengan mereka2 ni.. yang sentiase happy tanpa hirau kan keadaan sekeliling.. 

Atiqa Ahmad Tarmizi a.k.a Iqa

- pendiam -
- tak banyak cakap -
- suke buat hal sendiri -
- study hard okeh - 
- makan macam siput..Ya Allah..lambatnya.!!! hahahaha :D -
- tak boleh makan pedas , very sensitif person -
- simple -

Atiqah Ibrahim a.ka Tita 

- suke bercakap -
- suke online -
( boleh menghadap tenet + lappy sampai lappy dye pon muak n rosak..padan muke tita..hahaha :D )
- suke tido -
- suke shopping -
( lagi2 dengan sha .. ta hengat dah nak balik rumah ) 
- suke makan -
- simple + ta kesah la kaw orang nak cakap ape tentang dye + blurr tak hengat punye.! -

Yanti Sulastri Anshuar a.k.a Kyan
< hmmm.. takot sikit yang ni.. kne komen baik2 punye.. =) >

- garang.! -
< siap la sape ta dengar cakap..seraammm kan.?? >
- suke berkawan -
- suke makan pedas -
- suke memasak -
- suke bercerite -
- suare sedaapp okeh .! karaoke memang tumbs up.!
- suke pada make up.. untuk ketahui lebih lanjut tentang make up ..rujuk SINI -
( tolong promote.! )

Nur Izzah Isrook a.k.a Izah 

- kecik + banyak cakap -
< same dengan tita tapi tita lagi kecik orangnya >
- cun -
< ramai orang sayang dye .! >
- peramah -
- tak suke sangat memasak tapi adelah sekali seumor hidup dengannya tengok dye masak. =)
- suke make up + shopping -
- ber"diet" punye orang.! -

Raja Nurul Natasha a.k.a Sha 
<sory ta ingat nama papa sha.. =P >

- gojes + tak sombong -
- rajin masak + pedas memang yang berapi kuar asap kalau dye masak.. -
< cara selera makan lebih kurang kyan.katenya kalaw ta pedas ta sedaap.. =) >
- suke shopping kire shopaholic la orangnya -
- lemah lembut tapi garang + tegas -
- kadang2 seorang yang blurr jugak -
- loving + care -



# rindu saat ini.. =) wif kamoo..kamoo..kamoo..kamoo ++



4 comments:

  1. daddy x pernah dok umah sewa masa ngaji di UM dulu. 4 thn dok kolej n 2 thn tumpang umah akak...jd x terasa pengalaman mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. besh taw daddy.. kite lebih kenal kawan kite.! sronok sgt.! hee =)

      Delete
  2. Yupp.. Betol2! Mmg besz klau ada umah sea time ngah study. Nk masak pape pn senang. Ada dapur..

    ReplyDelete
  3. Itulah kenangan terbaik..terutama dapat kawan satu kepala

    ReplyDelete

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...