Thursday, 17 January 2013

sakit kepale ke.?

aaaddduhhh.!! sakitnya kepale.. law bole nak hentakkn kepale ke dinding kn.. hahahaha :D gile betol la sape yang buat cm uh....kang law kepale tuh benjol + lebam sane lebam sini , sape yang nak jawab kan....Bile sakit kepale ni... kepale kita terase pusing2 + pitam kn .... Far dulu kerap jugak la cm uh.... tapi sekarang ok lah , lebih ok dari sebelomnya.... So....nak la kongsi sikit cara2 macam mana nak hilangkan sakit kepale.. jangan risaw.. anda tak perlukan kos yang mahal.. hanya perlukan satu alatan harian + pribadi.. iaitu berus gigi!! =)

Cara2nya...

-mase mandi , time kita berus gigi tuh.. jgn la semate2 gosok gigi + gusi je.. pastikan gosok lidah tuh sekali sampai kita rase nak muntah.. kalaw muntah lagi la baik.. kita akan rase lega selepas tuh.. Tapi kne la amalkan selalu.. InsyaAllah , anda akan ok..

- bile time kita pening tuh.. jgn makan panadol je.. cube gagah kan diri tuh bangun and berus lidah anda sampai anda muntah. InsyaAllah , anda akan berase lega dan kepale pon akan terase ringan.. =)

Lastly , kalaw tetap tade perubahan , maknenya kne la jumpe tuan / puan doktor untuk mengetahui apakah masalah anda. Far hanye berkongsi tips.. Kalaw ok.. Alhamdullilah... =) kalaw ta ok jgn la salahkan far ye.. hee =)


#hanya berkongsi .... papepon selamat mencuba dan pastykan jgn telan panadol bnyak2. tak baik untuk kesihatan.. ngee =P



No comments:

Post a Comment

57 - Happy Besday!

Assalamualaikum.. Fau nak share siket kat sini.. sambut besday plan xplan ni.. Actually , dah plan tapi lain lak jadinyaa. Biasenya camtuh...