Thursday, 10 January 2013

kawan / 朋友 / frenz



- KAWAN / 朋友 / FRIEND -
3 perkataan berlainan bahase dan tulisan tapi maksudnya sama. =)

Kadang2 dalam kita memberi komen , bercakap2.. ade haty yang akan terase.. mungkin bagi kita yang mengomen ni rasa perkare tuh ayat2 biase je.. ta sangke plak lain jadinya.. Mungkin bagi pandangan org lain kite sedang men"JATUH"kan dye.. tapi dalam haty ni tade niat pon nak cakap cm uh.. sekadar gurawan. sape lagi kita nak berguraw kalau bukan dengan kawan2 kita ,lagi2 yang penah rapat dengan kita..kan...???

Kepada : Yang Berkenaan
Perkara : Maaf kawan .. ini luahan haty aku. 

Aku bukan nak marah tapi aku kecewe dengan sikap kawan ko yang memg back up ko habis2an tuh tapi kami da mintak maaf kot kenapa dye still ta pham2.. Aku bace post tuh aku rase bengang sgt.. Iqa dah says sorry to her tapi dye macam nak jugak la "menang" kan and cakap kami ni ta penah nak kenal ko.. Hey.! aku kn maleh je taw nak layan owg cm uh.aku pon kenal ko..penah duduk serumah and jadi housemate ko.Aku ta kesah la law ibu ayah ko dah jadi ibu ayah dye..ayat dye tuh macam la kami buat kesalahan besar je..Tapi FYI,aku ta suke dye.... FULLSTOP..aku bukan senang2 ta sukekan orang ni.. ta elok untuk regangkan hubungan sesame kawan ni tapi dye betol2 buat aku ni berapi je.. lagi 1 , ko tapayah la nak buat status nak says sorry kt aku and iqa.. Aku rase tade papepon and aku rase ko buat kawan ko tuh lagi ta suke kami... sampai dye bole cakap ayat yang kami ni dah buat ko jadi "Bahan" Hello.!! dah mintak maaf pon ta faham jugak ke.. Ko ingat kami ni buli ko ke. Maaf la.. aku ta sempurna mana ..ade bnyak kekurangan nya.. yang mane baik tuh semua dari Allah dan yang ta elok tuh dari aku. Maaf la coz buat ko and kawan ko terase. Aku ta sengaje.Aku mintak maaf bnyak2.. Aku ta sekejam tuh untuk men"JATUH"kan ko..Papepon Gud Luck 4 MPP.. 

Sorry.! =( itu lah luahan haty aku. 


# Betol kate orang , bercakap guna lah akal and jangan banyak bercakap2 dan adalah baik jika diam supaye kita ta sakitkan haty orang .. =) peace.!





4 comments:

  1. aku da ckp pon dengan die...pastu die bang aku balik...aku xkisah pon fa...aku taw salah aku...die yang xfaham bahase

    ReplyDelete
    Replies
    1. La.. takpe la nad.. bnde dah berlaku da pon.. ta bole nak salah kan kaw jugak. dye yang beria2 and bile iqa says sorry dye nak melenting.. ape kes... huhuhuhuhu

      Delete
  2. tu lew paal...aku xta napelah die emosional sangat mase tu..huhuhu

    ReplyDelete

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...