Thursday, 21 February 2013

kenangan pahit manis 2 - iii

huh.! rasenya ni last bagi Far typing story kami untuk sem-2 ni.. Far akan ringkas2 kan cerita ni supaya cepat habis.. hee =) ye lah.. nanty korang bosan plak kan.. huhuhuhu :)
So..meh2 ikoti last episode untuk sem-2 ni....

-

-

-

-

-

Alkisah bermula...suatu hari di mana kami semua balik kampung...kyan mase tuh ade affair dengan umah orang sebelah..hahaha :D So...dye tanak beratkan beg bimbit dye..dye bagi lappy dye pada jiran + buah haty....kebetulannya pulak buah haty nya dulu nak guna lappy... Kalaw tak silap otak ni.. mase tuh cuty tahun baru cina + Far pernah wish besday dye dan dye taw lappy dye hilang sebelum sempat kami balik bercuty lagi.. memang sadis tapi nak buat macam mana..benda dah jadiii...

Tapi....Demi nak mendapatkan balik lappy tuh.. mereke2 ni buat suatu kerja2 mistik < pakat dengan umah orang sebelah >..hahaha :D  far tak berapa pasty sangat sebab Far ni selalunya esok nak mule kelas baru la balik + sampai malam2..amik bas last.. law balik awal pon..tade ape nak buat + Far memang tade kunci rumah..dyeowg tanak bagi..huk...hukkk... ='( mane la taw kan tetibe ade orang inform kelas batal...boleh stay lame sikit dekat hometown..hahahaha :D

*psssttt...dyeowang buat dekat belakang rumah sampai 1 rumah penuh asap.. hahaha :D <-- hasil penceritaan semula oleh mereka sendiri...hee =)

Walaupon begitu...sem 3 akan datang menjemput kami tapi..... sha tak dapat bersama kami lagi coz dye kena pratikel la..So..kami ber-5 akan terus bersama ke sem-3 dengan penambahan ahli2 rumah.. agak2 korang besh tak mase sem-3 kami... nanty far story2 ya.! =)


Kesimpulannya... Hidup semasa sem-2 memang mencabar coz macam2 dugaan yang berlaku.. semua ade amik bahagian + no giliran masing2..hee =) Paling besh nya.. mase ni..ape pon yang kiteorang buat hanya kami ber-6.. nak ke kelas bersama jika kena pada waktu nya , pergi karok bersama , bergosipp bersama , shopping sesame , makan bersama , buat assignment bersama , tidor pon sesame < berlaku sejak kes Far hilangkan bilik..hahaha :D > , yang paling menarik..bile balik kelas,semua mesty beli makanan dekat belakang masjid..nanty berjalan bawak la plastik bag bersama lauk pauk wif nasi + air ikat tepi..hee =)


# kami tade kenderaan , so... kenderaan rasmi bagi bawa kami ber-6 adelah teksi.. pak cik teksi tuh kan gatal..suke Eqa..hahaha :D tita pon dye suke , sha pon dye suke jugak ..kalo bole semua dye suke..pak cik..pak cik.. bini dah ade..jangan mengatal boleh takk...hee =) kalo boleh...semua nak ngelak law teksi dye datang menjemput kami..hee =) itu saje.! tata... =D


5 comments:

  1. Perrghhh..! Buat kerja mistik..?! Hahahaa...

    ReplyDelete
  2. Promosi Rainbow AlQuran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013. Siapa cepat dia dapat.

    http://bit.ly/cd2aQx

    ReplyDelete

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...