Friday, 5 April 2013

ku sombong ke.?

apa yang kita nak dalam hidup kita.? kebahagiaan.? kesenangan ? duit berkepok8 lam perse/wallet.? kete? hahaha :D semuanya kita nak.. kan8.?? tipu la sape kate tanak... werrkk.. law tanak uh untung la.. hee =) [ far nak.!! hahaha :D ]

Tapi dalam kehidupan ni.. tak boleh kita nak dapatkan sekali gus.. kenalah usaha lebih kan..larat ke semua nya nak meminjam je.. pikir la.. sampai bile kita larat nak meminjam..buat nya kita maty.. har... sape nak menjawab dan tolong bayar.. kan dah susahkan orang lain..orang yang tengah ade kat atas muke bumi la yang akan tolong awak selesaikan hutang.. nak ke cam uh... tanak la kan..tak pasal8 je dye yang menangung.. nanty law dye ikot awak jugak caner.?? sape plak yang nak tolong dye.?? hurmm..So..buat something uh pikir jauh sikit ye..

Far bukan ape.. dalam kehidupan seharian ni..tak semua orang bernasib baik macam awak.tengok kalau yang berduit tuh siap duit uh boleh buat selimut lagi.. hee :) amboi.! melampau ler tuh.. tade lagi yang cam uh.. orang yang gaji tataw nak buat ape pon tak penah lagi letak duit merata8..nampak sangat orang kaya lebih kedekut.. ekekeke :) kan.?? [ sape sokong angkat hidung.. hik..hik.. =) ] cube kalaw kita yang tak berduit uh.. lagi8 mak kite la kan.. """ mak..duit mana.?? ade kat tepi tb uh.. amik singgit g kedai beli bawang.. hahaha :D tengok uh..kaye nye la kan.. duit dekat tepi tb atas kabinet uh.. hahahaha :D """ 

So.. if tade duit jangan la kita berlagak kita ni banyak duit..simpan la sedikit kerana suatu hari nanty pasty ade kegunaan untuk akan datang.. [ pasty gune jugak la..law dah tade duit pada tangankat situ jugak yang kite korek pai licin..pai bau duit pon tade.. :) hahaha ]

#aku tade duit so tapayah la nak ajak aku pergi mana8.. aku bukan sombong tapi aku memang tak mampu macam kaw.! sooorryy.!



2 comments:

  1. kadang2 orang tak faham masalah kita... itulah sebabnya...takkan lah kita nak cerita hal peribadi dan canang pada orang pulak kan?

    ReplyDelete
  2. Btl...takkan kita nak cerita pada semua org kita tak der..kikiki

    ReplyDelete

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...