Tuesday, 23 April 2013

PILIHAN ANDA ??

PRU 13...?? ape benda uh.?? takkan tak tahu kan... sekarang ni heboh satu Malaysia di setiap pelusok negeri tengah sibuk dok pacak BENDERA sana sini.. Korang nampak tak bendera ape yang tengah berkibar bagai nak RAK sekarang ni.? ade lambang DACING la , BULAN la dan macam8 lagi la..meriah sungguh kan.. dah macam raya plak kan.. JANGAN  kata ianya TAK PENTING.. ia sangat la PENTING walaupun hanya 5 TAHUN sekali...

KENAPA PENTING.???

Korang rase kenapa PRU ni PENTING ke.??? Bagi far ianya sangat lah PENTING sebab nak menentukan siapa calon yang akan MEMIMPIN kita kelak dalam masa 5 TAHUN ni.. So... jangan kata POLITIK bukan untuk kita.. okeh.?? Masa ni la WAJIB kita sebagai rakyat MALAYSIA memilih siapa PEMIMPIN kita...JANGAN nanti bila dah SELESAI dan KERAJAAN yang akan memimpin , kita nak kecoh-kecoh dan menimbulkan rasa TIDAK PUAS HATI.. semuanya dah TERLAMBAT... So.. jangan la nak bising-bising... semua tuh xkan mengubah ape yang telah berlaku..same la seperti MASA ,ia tak mungkin akan kembali ke belakang walaupun SESAAT.. FIkir2 kan la... itu semua MASA DEPAN kita..
Apa-apa pon yang korang nak pangkah..pangkah lah yang sebetulnya.. POLITIK bukan untuk gaduh-gaduh tapi ia adalah PENENTU MASA DEPAN kita dan jugak negara.. ingat lah..setiap UNDIAN anda itu beharga walaupon cuma ada tanda PANGKAH je.... So... jangan lupe cek undi dekat mane......taw la excited..hahahaha :D counting tht days.! huhuhu


#UNDIAN itu RAHSIA... So... buat la pilihan yang tepat.! :) first time nak ngundi ni..hik..hik. :") seriau je taw..hahahahaha :D






3 comments:

  1. Undi mereka yg terbaik..kikiki.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah berlalu dah PRU13 =)

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Aidilfitri Buat Semua Rakan-Rakan Blogger ..
    Blogwalking Malam Raya...hehehehe.

    Dari Hanif Idrus Blog and Family.
    Thanks be my friend

    ReplyDelete

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...