Sunday, 14 June 2015

Jalan-Jalan CHERATING , TERENGGANU

Assalamualaikum.. lama sungguh tak mengusik harta ni.. segala cerita nak dikongsikan bersama semua..start last end month of MAY memang buzy gilos! heheeee :)


So , nak mulakan dengan trip ke Cherating wif my Ofismate yang SUPERB OHSEM and also workmate yang lain...kami berkonvoi lepas habis kerja..fuhhh~~ Habis kerja semua siap2 beg nak bercuti..Yehaaaa!! So excitingg!!!


Bertolak dari Batang Kali pukul 4 hampir 5 petang... pergghh... tgu anak2 laki macam pompuan lamenya gilos la bersiapp.. heheheee So perjalanan yang diambil memang lama jugak la.. ramai kan..ramai ke?? padahal 2 family and 4 org bujang include me ..

So.. sampai ke sane dalam pukul 8 malam ; exit Tol LPT......


So , terus laahhh ke homestay yang dibooking..penat tapi excited punye pasal kan.. i through kan jugak perasaan tu nak enjoy the time.. takkan nak bazir masa kan.. rugi lah.. nanti2 boleh qada tido tu..huhuhhuuuu ^_^ .. Malam tu lepas mandi dan bersiap..terus pergi makan...lapar sangat katenyaaa..so sempat selfish for the days and lepak2 pantai cherating tu sebelom melelapkan mata yang makin kuyu tu..


Next in da morning.. nak cari nasi dagang yang kononnya nak bangun pagi tapi pagi la sangat..nasi tu dah selamat berdagang dengan jayanya dari perlabuhan..biasa la..schedule bukannya boleh ikot sangatkan..hehehe :) Lepas semuanya dah OK , Kami terus meneruskan agenda seterusnya iaitu BREAKFAST and cari KEROPOK LEKOR , SATA , OTAK-OTAK for makang2 dalam kete and pantai. Tapi.. anak2 yang tak sabar and asyik soal..bile la nak pantai! nak mandi! *fa pon same excited okehh! heheheee :)


So kalau koram nak beli semua tuh.. pergi kat PANTAI TELUK MAK NIK if im not wrong the name laa...heheee *first time sampai sini kot :) kat situ..banyak betol orang yang mengusahakan makanan-makanan yang famous , laris and ohsem in terengganu ni..

#suggest korang carik keropok lekor buatan KUDA LAUT .. memang sedapp.. siyesly tak tipu..memg kebaboom,,





#iols belanje pic selfie sikitt!!! :) tepi benteng PANTAI TELUK MAK NIK!
#mohon jangan maraaa aaa.... :P



Then , event utama ke sane sebenarnya nak PANTAI! yehaaa...Memang gempak je..Al maklum lah kan , dah lame bebenau iols tak jumpe pantai.. hehehee :) So , i yang xcited dari budak kecik yang ada tu..terus pergi mandi pantai..lame jugak la. nasib muke tak berapa nak rentung sangat la.. angin n ombak pulak time tuh memang best.. Lepas je mandi n siap2 nak balik..sempat la grab SOUVENIER...So , start gerak balik rumah..mandi lagi sekali then terus gerak ke TG LUMPUR.. nak tahu buat ape.. see on next chapter okehh :)




#Kenanganwithworkmate #batangkaliteamwork #endofMAY #terengganu #30-31MAY2015


No comments:

Post a Comment

My Mum - Mimi

Salam all readers , Lama xmenulis , kebetulannya ade mase ni tgah2 free nak bgtahu korang...... Hepi besday to mak kite ..Puan Sharifah ...